Ejerskabet er en gruppe af selvstændige kvinder i Favrskov, der mødes en gang om måneden til vidensdeling, fællesskab og sparring med hinanden. Søften Nyt fik lov til at deltage i et møde, for at høre lidt mere om, hvem og hvad Ejerskabet egentlig er for en størrelse.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det er tirsdag morgen, klokken er lidt i 8, da jeg går op ad trappen hos fysioterapeuten ´Rikke Fys` i Hadbjerg. Jeg skal ikke til en behandling, for Rikke Randrup Skåning, som ejer ´Rikke Fys´, hjælper primært børn i alderen 0 – 16 år, får jeg senere at vide, mens jeg er på besøg. 

Jeg er på besøg i Hadbjerg for at være med i et møde med Ejerskabet, et netværk af selvstændige erhvervsdrivende kvinder, som mødes engang om måneden og hjælper hinanden med at udvikle deres virksomheder.

Ejerskabet har ikke et fast sted at mødes, så møderne bliver afholdt forskellige steder i kommunen, alt efter tur og hvem der har plads. Derfor har de 12 kvinder i dag har taget turen til Hadbjerg og for at mødes hos ´Rikke Fys` fra 8 – 10.

“Velkommen alle sammen, tag en kop kaffe og et rundstykke, og så må I gerne overføre 25,- kroner via Mobile Pay. Vi spiser og småsnakker indtil 08:15, og så går vi i gang, da vi har et stramt program”, siger Rikke til forsamlingen, som allerede har fundet mobilen frem for at betale.

Mens vi drikker kaffe og spiser frugt og rundstykker, der spørger jeg Rikke om, hvorfor det koster penge at være med.

“Vi har ikke noget fast kontingent for at deltage i møderne eller for at være med i gruppen, det er derfor, at vi alle betaler et lille beløb for forplejningen, når vi mødes. Det er ikke de samme kvinder, der kan komme til hvert møde, for vi er en meget større gruppe, end dem du møder her i dag. Vi har valgt ikke at have et medlemskontingent, men vi betaler, hvad det koster fra gang til gang,” siger Rikke.

Jeg forklarer hende, at jeg har haft noget svært ved at finde information om netværket Ejerskabet, andet end det arrangement, som de havde i Uhresalen i Hinnerup og derfor spørger jeg også til, hvordan andre kan finde gruppen:

“Vi har en lukket Facebookgruppe, hvor vi kommunikerer med hinanden, men vi er et meget aktivt netværk. Nye medlemmer er oftest kommet med via mund til mund metoden, og på den måde er vi nu 36 medlemmer nu, men ellers har vi endnu ikke gjort ret meget for at reklamere for os selv, medlemmerne har selv været gode til at finde gruppen,” siger Rikke.

Hvor tit mødes i?

“Det gør vi cirka en gang om måneden, og så holder vi også et sommerarrangement og en julefrokost. Møderne er ikke ens hver gang, og ikke altid om morgenen, men vi har altid et program hver gang vi skal igennem.  I dag handler det om erfaringsudveksling og hvordan vi udvikler vores virksomheder, men der er selvfølgelig også plads til, at vi kan snakke om andet end arbejde, når vi mødes, ” forklarer Rikke, inden hun rejser sig og fortæller forsamlingen om den første del af dagens program.

Doula, Loop, psykoterapeut og festudlejning

“I dag laver vi en præsentationsrunde, hvor vi hver især fortæller om, hvem vi er og hvad vi laver, også så de af jer, der ikke kender hinanden ved hvem hinanden er,” siger Rikke, mens hun stiller alarmen på to minutter. Det er den tid, hver især har til at fortælle om sig selv.

Kvinderne fortæller - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Kvinderne i netværket skiftes til at tale om dem selv og deres virksomheder, og de udfordringer, som de står med. Flere af dem fortæller på mødet, at de også gerne vil bruge netværket til at få hjælp og vejledning, samtidigt med at de også kan hjælpe andre med egne erfaringer. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Pernille ligger ud, hun har lige overtaget Loop i Hadsten (motionscenter, red.), samtidigt med at hun har et holdtræningscenter i Lystrup. Det er første gang hun er med, og hun fortæller også, at hun blev selvstændig inden for sundhed, fordi hun selv går meget op i træning og at holde sig sund, og at hun derfor gerne vil hjælpe mennesker til en sundere livsstil gennem træning og en sundere livsstil.

Længere nede af bordet sidder Astrid. Astrid er Doula, fortæller hun og siger i samme åndedrag, at der ikke er mange, der kender det udtryk, så hun kalder sig også for fødselshjælper til gravide og nye forældre, som en hjælp til at komme i gang med det nye familieliv. Hun har også startet egen uddannelse for andre Doulaer og ammevejledere, og det er en stor succes. Hun arbejder både fra hjemmet og har en  klinik i Trige, og hun er med fordi hun savner nogle andre at sparre med i hverdagen.

På den anden side af bordet sidder Winnie, hun er psykoterapeut, og har i mange år arbejdet i kommunen, hvor hendes arbejde bestod i at hjælpe medarbejderne i kommunen, hvis de havde brug for hjælp igennem samtale. Nu er hun selvstændig, og tilbyder samtaler til private, og til virksomheder af en vis størrelse, der gerne vil give et tilbud til deres ansatte, hvis de har brug for hjælp. Winnie er også uddannet Reiki healer, fordi hun gerne vil hjælpe mennesker med at få ro i kroppen.

Læs med om Linda, der også er en del af Ejerskabet, og om, hvordan hun hjælper borgerene i Favrskov med paragrafferne, hvis de har brug for hjælp.

Anne sidder ved siden af og fortæller, at hun har en virksomhed, der lejer udstyr ud til fester, og at det går godt, men at hun selvfølgelig også gerne vil have flere kunder. Hun håber på, at kunne bruge netværket til tips og tricks til at komme længere ud, og måske også finde hjælp til hendes problem med. At der er mange, der bor langvejsfra, der gerne vil leje hos hende, men hun har endnu ikke fundet en super god løsning på transporten og hvordan udstyret holder til at blive fragtet tværs over Danmark.

En efter en for alle fortalt om, hvem de er og hvad de kan. I gruppen i dag er bredden af virksomheder stor, her er advokater, alternative behandlere, tekstforfattere, marketing og andre brancher. Det er meget tydeligt, at de alle er glade for at være selvstændige, men de mangler ofte nogen at tale udvikling med, og hvordan de kommer længere ud med deres ideer og virksomheder.

Da alle er færdige med at præsentere sig selv, er der en kort kaffe pause, så spørger jeg Rikke om, hvorfor det er vigtigt at mødes med hinanden, nu hvor de har en Facebookgruppe, hvor meget af kommunikationen foregår.

“Det er utroligt vigtigt, at vi får sat ansigt på hinanden. Facebook er kun til oplysning og at vi holder medlemmerne i gang. De fysiske møder er meget vigtige, fordi så lærer vi også hinanden bedre at kende.  Det bliver nemmere at tage fat i hinanden og snakke sammen og netværke, når vi er sammen fysisk. Afstanden til hinanden bliver mindre, når det ikke foregår virtuelt på nettet. Det er også nemmere i en sparringssituation, som vi også skal i gang med om lidt,” forklarer Rikke.

Hvad er det, som I skal lave i dag foruden at fortælle om jer selv?

“Vi bliver delt op i to grupper, hvor vi skal ´slå med terning`, som ramme for en mere fri snak ud fra konkrete spørgsmål. Det kan være, hvordan du gerne ser din virksomhed udvikler sig, eller hvad din største udfordring her været,” siger Rikke.

Ejerskabets netværk - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Rikke Randrup Skåning, Line Høgenhof og Sheila Facius er de tre kvinder, der i dette halvår står bag organiseringen af Ejerskabet. Det går på skift hvert halve år, så det ikke altid er de samme, der skal stå for organiseringen af netværket. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Indhold til hjemmesider og det at være derhjemme

Til mødet er også Louise Fuursted, hun bor i Søndermarken i Søften og er næsten nabo til Søften Nyt. Det var hende, der gjorde mig opmærksom på Ejerskabet, og hvad det er for en størrelse, og derfor er det også naturligt at spørge hende, hvorfor hun er selvstændig og deltager i et erhvervsnetværk for kvinder.

“Jeg har en kandidatgrad i strategi, organisation og ledelse, men da jeg var færdig med uddannelsen, der havde jeg ikke så meget praktisk erfaring, så det var svært at finde et arbejde. Samtidigt med har jeg fået mand og børn, og så tiltaler det selvstændige liv mig meget. Jeg er selvfølgelig også blevet selvstændig, fordi jeg synes, at det jeg arbejder med er det allermest  spændende, men jeg er også glad for fleksibiliteten i min arbejdsdag. At jeg selv kan styre den. Hente børnene tidligt, og være sammen med dem, og så arbejde på andre tidspunkter,” siger Louise.

Hvad giver det dig, at være med i netværket her, Louise?

“Udvikling af min egen virksomhed, og tale med andre kvinder om at være selvstændig, og få gode ideer til at komme længere ud. Jeg er tekstforfatter og laver indhold til hjemmesider og sociale medier. Netværket her har samtidigt skaffet mig nye kunder, og så vil jeg også gerne mere med levende billeder og foto, og sammen med de andre kvinder får jeg god hjælp til at komme videre i min egen virksomhed, samtidigt med at jeg kan hjælpe andre,” siger Louise.

Jeg siger tak og farvel til de mange kvinder. Det var spændende at bruge en time sammen med dem og høre om, hvem de er og hvad de kan, nu hvor jeg som mand ikke kan være med i Ejerskabet – netværk for selvstændige kvinder i Favrskov.

Faktaboks
Faktaboks
Ejerskabet er et netværk for kvindelige iværksættere i Favrskov Kommune. De har en Facebook gruppe, og ellers kan Rikke Randrup SkåningSheila Facius eller Line Høgenhof kontaktes ved spørgsmål om netværket. De tre kvinder deler i dette halvår organiseringen af Ejerskabet og de aktiviteter, de laver i fællesskab.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt


Læs også disse artikler fra Søften Nyt

Thomas Bak i klubhuset på Neptunvej - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Thomas Bak har gjort banko til en tradition i Søften

andersgodtfredmaj 17, 20246 min read

Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i…

Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor…

Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt…

Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder…

Billede af Sabro kirke hvor Pilgrimsvandringen starter på Kr. Himmelfartsdag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Pilgrimsvandring i Ristrup skoven på Kr. Himmelfartsdag

andersgodtfredmaj 4, 20244 min read

I Søften og Foldby kirker er der hvert år tradition…