Lørdag den 9. september 2023 havde otte kvindelige iværksættere i Favrskov Kommune sat hinanden, og en hel del nye og gamle kunder, i stævne i Uhresalen i Hinnerup. Først og fremmest for at fortælle om sig selv og deres produkter, men også for at give andre kvindelige iværksættere muligheden for at høre mere om Ejerskabet – netværk for kvindelige iværksættere i Favrskov.

Af Anders Godtfred-Rasmussen – læsetiden er syv minutter for artiklen

Alle døre er åbne ind til Uhresalen i Hinnerup Bibliotek og Kulturhus lørdag den 9. september. Det er meget varmt uden for, og der er behov for masser af luft indenfor, til de mennesker der deltager i et event for kvindelige iværksættere i Favrskov Kommune. 

Jeg er her, fordi en af mine naboer i Søften har fortalt mig om et netværk for kvindelige iværksættere i Favrskov, som hun er med i. Eventet i Uhresalen er for alle interesserede, hvor de mange iværksættere kan vise deres virksomheder, og hvad de kan frem til alle de fremmødte.

Iværksætternetværket mødes cirka 10 gange om året, hvor de sparrer med hinanden. Det var til et af de møder, de fik ideen til at lave et arrangement i Uhresalen Hinnerup, og som de gerne vil gentage i andre byer i Favrskov Kommune i fremtiden.

På vej ind af døren til Uhresalen bliver jeg budt velkommen af Lone Glargaard, der er akupunktør og har egen virksomhed i Hinnerup – Akupunktur til børn.

Lone, hvorfor har du en stand til Ejerskabets event i dag?

“Fordi jeg er med i netværket, og var med til at stifte det lige inden coronaen lukkede det meste af Danmark ned. Vi kunne heldigvis mødes virtuelt, og sparre med hinanden, men vi blev så også enige om, at vi skulle have nogle møder, hvor alle kunne komme og se, hvad det er vi hver især tilbyder her i Favrskov,” siger Lone.

Lone Glargaard med Akupunktur for børn - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lone Glargaard har plads til alle i sin klinik – Akupunktur for børn – men det er nu mest de små børn, som ligger hendes hjerte nærmest. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hun viser mig, hvad hun har med og fortæller også, at hun også kan give akupunktur til voksne, hvis børnenes forældre eller større søskende også skal behandles.

“Men det er de små børn, der har mit hjerte, og jeg kan behandle dem uden nåle,” siger Lone.

Ved siden af Lones stand står Charlotte Aarestrup, hun har en pop-up butik med, med franske duge, cremer fra Provence, og en konkurrence, hvor du kan vinde en times gratis yoga.

Charlotte, hvorfor skal jeg gå til Yoga hos dig?

“Det skal du fordi det er godt for din krop og sjæl, det fandt jeg selv ud af, da jeg startede med Yoga, og jeg tilbyder det fra egne lokaler på Samsøvej her i Hinnerup. Jeg tager også ud og underviser i Yoga hos virksomheder og til events,” siger Charlotte.

Hvorfor er du med i Ejerskabet?

“Jeg er meget alene som selvstændig, og da jeg så så et opslag på Facebook om at mødes, så sagde jeg ja og deltog. Det har jeg ikke fortrudt, vi hjælper hinanden, når vi har brug for det, for det kan være ensomt at stå med det hele selv,” forklarer Charlotte.

Yoga by Aarestrup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Charlotte Aarestrup underviser i Yoga for virksomheder, private og til events, men det er også muligt at købe forskellige produkter fra hendes virksomhed, på standen i Uhresalen var det cremer, duge, håndklæder og sæber. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Op på briksen hos Majbrit

Den næste kvinde der er med i Ejerskabet er Majbritt Vaaben, der står bag ´Alternativ Velvære` fra Hadsten. Majbrit har taget en briks med, hvor alle, der har lyst, kan få lov til at prøve, hvad Kraniosakralterapi er for noget, og det siger journalisten ikke nej til.

“Kraniosakralterapi er en behandlingsform, der er meget blid og dyb. Jeg afspænder nervesystemet og mærker efter ubalancer. Det kan være bindevæv, muskler og knogler. Jeg kalder det at give kroppen et servicetjek, og jeg giver behandlinger til både spædbørn, børn, unge og voksne i min klinik derhjemme,” siger Majbrit mens hun i første omgang giver min lænd et tjek og dernæst mit hoved i de få minutter jeg ligger på briksen.

Majbrit Vaaben med Alternativ Velvære - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Majbritt Vaaben tilbyder Kraniosakralterapi til hendes klienter fra hendes klinik i Hadsten, men hun får personligt meget ud af at mødes med de andre kvinder i Ejerskabet – netværk for kvindelige iværksættere i Favrskov. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Majbritt, hvorfor har du valgt at være med i et netværk for kvinder?

“Det er nogle virkelig skønne kvinder, som er med i gruppen, og selvom vi er forskellige og har forskellige virksomheder, så ligner dagligdagen hinanden. Vi er selvstændige og alene med det meste, og derfor er det dejligt at kunne netværke med andre, og nyde godt af hinandens erfaringer. Derfor prioriterer jeg altid at kunne være med, når vi mødes forskellige steder i kommunen,” siger Majbrit, inden jeg går tværs over gulvet til et stort skilt, hvor der står ´Min Private Rådgiver”.

Ved siden af står en kvinde med et stort smil, og som gerne vil snakke. Hun hedder Linda Klingenberg, er jurist og er indehaver af minprivateraadgiver.dk, der, som jeg erfarer, hjælper børn, ung og voksne som har brug for hjælp i forhold til kommunen, det være sig handicapsager eller andet, hvor borgeren kan have svært ved at finde vej gennem paragrafferne.

Linda, hvorfor er du her i dag?

“Det er fordi at jeg og de andre, der er med i dag er med i det her fantastisk kvindenetværk, hvor vi i fællesskab er med til at løfte mulighederne for hinanden. Som soloselvstændig her i Favrskov Kommune er det dejligt at være med til at møde potentielle kunder, være sammen med de andre kvinder, dufte til sæber, se bøgerne og få en god snak med alle,” siger Linda, der inden jeg kom stod og talte med Jannie Kappel, der også er jurist og står bag Hinnerup Advokaten, som jeg kan læse mig til på hendes stand.

Linda Klingenberg og Jannie Kappel Majbrit Vaaben med Alternativ Velvære - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Linda Klingenberg og Jannie Kappel er begge jurister i hver deres eget firma, men med forskellige klinter. I netværket sparrer de med hinanden og de andre kvinder, og nyder at kunne være sammen og lære af andre selvstændige i en hverdag, hvor de står med det meste selv i virksomheden. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jannie, hvad er Hinnerup Advokaten for en virksomhed?

“Hvor Linda hjælper børn og voksne med paragrafferne overfor fx kommunen eller i en skilsmisse, så hjælper jeg med at dit boligkøb kommer i mål. Jeg kan også hjælpe dig med at oprette et testamente eller en fremtidsfuldmagt. Hvis du gerne vil være iværksætter, så kan jeg også hjælpe dig med alt det formelle. Jeg har altid haft en drøm om at være selvstændig, og ville også gerne oprette et netværk for kvinder i Favrskov, da jeg fandt ud af, at det allerede var i gang, og så skulle jeg selvfølgelig også være med. Ikke kun for at møde nye samarbejdspartnere, men også for at blive inspireret og motiveret af andre,” siger Janni Kappel.

Min lomme af tid

Ved siden af Janni Kappel er der et bord fyldt med bøger, puslespil og ord. Bøgerne er ikke den nyeste krimi fra boghandlen, eller en kogebog, nej det er bøger som ´Nærværsdagbogen`, ´Oprydningsguiden` og´Taknemmelighedsdagbogen`. Du kan også købe en kasse med dagens fokusord, og bag det hele står en kvinde og smiler. Jeg finder hurtigt ud af, at hun hedder Cathrine Hougaard Sørensen, og hun har firmaet ´My Pocket of Time`, der hjælper dig til at bruge din tid på andet end din mobiltelefon, som hun forklarer mig.

“Vi har så travlt hele tiden, og jeg oplever at vi glemmer at få noget taktilitet ind i hverdagen, når vi lader mobiltelefonen bestemme over os. Derfor har jeg produkter til refleksion, taknemmelighed og nærvær. Det er produkter, hvor du skal bruge dine hænder. Du skal lave puslespillet, du skal finde ordene frem med dine hænder og du skal skrive i en dagbog. Give en pause til dig selv og andre i hverdagen, det er meget det tema, jeg går efter, når jeg hjælper andre,” siger Cathrine.

Pocket of Time af Cathrine Hougaard Sørensen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Cathrine Hougaard Sørensen sælger ikke kun ord og dagbøger, hun er coach og kan hjælpe andre med et større nærvær og refleksion i hverdagen. Det bruger hun også meget, når hun er sammen med de andre kvinder i Ejerskabet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvad får du ud af at være med i Ejerskabet, sammen med de andre kvinder?

“Det er her nærværet kommer ind i billedet igen, at vi er sammen om noget, og det er også, hvad Ejerskabet giver mig og de andre kvinder i netværket. Vi har et fællesskab om at være selvstændige, og kan hjælpe hinanden sammen. Det giver nærvær, taknemmelighed og refleksion i vores hverdag, når vi ses og er sammen, og det er også, hvad jeg kan hjælpe og coache andre med i mit firma ´My Pocket of time`,” forklarer Cathrine.

På messen deltog også Birgit Bak fra Østjysk Naturmedicin, der er praktiserende naturmediciner, og også Susanne Jespersen fra Naturlig Forskel, der gerne vil give brugerne af hendes produkter mindre plastic og kemi i sæber, shampoo, deodoranter og genbrugelige produkter, som drikkeflasker og termokopper.

Naturlig Forskel af Susanne Jespersen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Susanne Jespersen står bag ´Naturlig Forskel` hvor det er produkter med mindre plastic og kemi, der er i højsædet og produkterne var meget populære blandt de besøgene på messen i Uhresalen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Ejerskabet er et netværk for selvstændige kvinder i Favrskov, hvor det er gratis at være med. Kravene for at være med er, at du er selvstændig med tilknytning til Favrskov Kommune via bopæl eller arbejde, og at du er kvinde. Ejerskabet har en Facebookside, og ellers skal der rettes henvendelse til en af deltagerne i artiklen for at høre mere om medlemskab.
Ejerskabet - netværk for selvstændige kvinder i Favrskov - Grafik: Ejerskabet.
Grafik: Ejerskabet.