Hvis du har fulgt en smule med i politik i England de seneste mange år, så har du nok hørt om Boris Johnson, der endte på skandalernes holdeplads og måtte gå af som Premierminister i England. DR viser for tiden en dokumentar om Boris Johnson, og Søften Nyt har indtil videre set første afsnit, der handler om hans opvækst, ungdom, journalistkarrieren, intrigerne med andre politikere og hans vaklen omkring han ville støtte et Brexit eller ej.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Hvis du interesserer dig for europæisk og engelsk politik, så har du ikke kunnet undgå at høre, se eller læse om Boris Johnson og hans mange eskapader de sidste mange år. Jeg har ikke noget personligt forhold til manden, der endte med at blive Premierminister i Storbritannien, men også måtte gå igen i juli måned 2022, fordi skandalerne omkring ham blev for mange. Blandt andet havde han under Corona epidemien svært ved at selv overholde de samme regler, som han var med til at pådutte den engelske befolkning.

Jeg har set første afsnit i dokumentar serien om Boris Johnson, og der er fire afsnit i alt, og jeg glæder mig til at se dem. Det er spændende at følge et menneske, der gik fra at være den stille dreng i klassen og i familien som barn, til at træde frem på verdensscenen som politiker og Premierminister i England.

Det ord, som falder mig ind er nok, at han gjorde politik sjov, i hvert fald for os, der stod udenfor og langt væk, desværre betød det også, at politik også fik en snært af useriøsitet over sig og en manglende forståelse for, hvad de beslutninger, som træffes, hvilken betydning det har for almindelige mennesker, som ikke er født med en sølvske i numsen og har gået på de fine kostskoler.

Første afsnit af dokumentaren har haft adgang til mange billeder og film af en ung Boris sammen med søskende og forældre, og fra den opvækst han har haft i England og i Bruxelles, da han far arbejdede der. Vi møder hele tiden i første afsnit også mennesker, der kendte familien, da Boris Johnson var barn, og mennesker som har arbejdet sammen og haft et intimt forhold til Boris Johnson, og det giver seeren et indblik i, hvem han var som menneske i opvæksten, hvem han fik forbindelse med på de fine undervisningsanstalter, som han gik på, og hvordan de interne gnidninger var mellem ham og David Cameron, der i en periode var Premierminister før Boris Johnson, og som lavede afstemningen omkring Brexit, hvor England efterfølgende trak sig ud af EU.

Dokumentaren understreger flere gange i det første afsnit, at netværk betyder rigtigt meget, både i erhvervslivet og i politik, men også at Boris har været på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt flere gane i sin karriere, og det nævnes i dokumentaren, at han fik støtte til at stille op til Borgmesterposten i London fra Det Konservative parti i England, fordi ingen rigtigt troede på, at han ville kunne vinde. Det gjorde han, og resten er historie, men borgmesterposten gjorde også, at befolkningen i England fik ham at se i medierne, specielt da London var vært for OL i 2012, hvor han var allevegne og fik en eksponering, som ikke mange oplever. En eksponering som også hjalp ham i sin videre færd mod Premierministerposten.

Afsnittet slutter omkring Boris Johnson beslutning om at støtte eller ikke at støtte Brexit, og hvor svært han selv havde ved at tage en beslutning omkring det.

Jeg glæder mig til at se resten af dokumentaren, også fordi at hele historien er så ny i erindringen, men også at jeg får rigtigt meget information, som jeg ikke selv ville søge frem, hvis jeg ikke så en dokumentar omkring manden, der gennemførte Brexit. 

Se med hos DR via det her link

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere historier fra Søften Nyt

Thomas Bak i klubhuset på Neptunvej - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Thomas Bak har gjort banko til en tradition i Søften

andersgodtfredmaj 17, 20246 min read

Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i Søften Kultur- og Idrætscenter endnu engang, og Thomas Bak fra Søften GFs´ fodboldafdeling har endnu engang sammen med andre frivillige…

Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor den lokale Rotary klub havde inviteret hende til foredrag og snak om hendes rejse fra dømt i Rigsretten til igen…

Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt og veludbygget sundhedssystem, som vi alle betaler til over skatten. Der er ingen tvivl om, at der bliver lavet fejl…

Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder med et hold eller en person, så vil du opleve opture og nedture. For nogle gælder det, at der er…

Billede af Sabro kirke hvor Pilgrimsvandringen starter på Kr. Himmelfartsdag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Pilgrimsvandring i Ristrup skoven på Kr. Himmelfartsdag

andersgodtfredmaj 4, 20244 min read

I Søften og Foldby kirker er der hvert år tradition for at gå en tur på Kr. Himmelfartsdag, hvor sognepræst Jane Vig Fanø inviterer alle interesserede til at gå med…

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…