For at kunne blive færdig med uddannelsen som Materialist, så er det nødvendigt med en fagprøve, og det er, hvad Maiken Wollf fra Matas bruger hele uge 18 på i butikken i Hinnerup, hvor kunderne kan komme forbi og blive klogere på et helt bestemt mærke i butikken.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I Matas kæden kan du blive uddannet Materialist, hvilket er en toårig uddannelse, og det er hvad 23-årige Maiken Wolff har været i gang med siden januar 2023. I december 2024 bliver hun færdiguddannet, men inden da skal hun igennem sin fagprøve, som skal bedømmes til hendes endelige eksamen senere på året.

Maiken, hvorfor er du i lære som Materialist i Matas i Hinnerup?

“Det er jeg, fordi jeg altid har drømt om at arbejde med kosmetik og hudpleje, og så var uddannelsen til Materialist en god vej at gå. Jeg søgte mange forskellige elevpladser, og jeg var heldig, at Lotte fra Matas i Hinnerup ringede og tilbød mig en plads her i butikken,” siger Maiken.

Hvorfor er det spændende at arbejde hos Matas?

“Fordi det er en lille lokal butik, med mange mennesker fra lokalområdet, der kommer igen og igen. Jeg er nærmest på fornavn med de fleste, og det gælder også min kolleger, Ida, Nadja og Lotte. Det er skønt at arbejde i en butik, hvor det nære har så stor en betydning, og hvor folk kommer igen og igen for den rådgivning, som vi giver,” forklarer Maiken.

Vi taler om hendes fagprøve, og hvad den går ud på:

“I forbindelsen med min uddannelse skal jeg lave en fagprøve, hvor jeg skal vælge et mærke, som vi har i butikken, og så skal jeg promovere det. Her i butikken foregår det i uge 18, hvor der hver dag er forskellige aktiviteter i dagtimerne og tirsdag aften holder vi en kundeaften, hvor en konsulent fra Clinique kommer og fortæller om mærket. Det er Clinique, jeg har valgt som det mærke, jeg skal promovere,” siger Maiken, der går fra interviewet, fordi hun skal hjælpe en kunde.

Billede af den flyer, der viser invitationen til kundeaften i Matas den 20. april 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
I Matas i Hinnerup kan du hente en flyer, der viser de forskellige aktiviteter, der foregår i Matas i Hinnerup i uge 18, når Maiken Wollf skal lave sin Fagprøve forud for færdiggørelsen af sin uddannelse som Materialist. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Uddannelse er et samfundsansvar

Imens taler jeg med hendes chef, Lotte, der er Store Manager i Matas i Hinnerup, og som har ansvaret for Maikens uddannelse.

Lotte, hvorfor har I elever ansat her i butikken?

“Det er vigtigt at unge mennesker får en god uddannelse, og her i Matas ser vi det også som en samfundsmæssig opgave, at vi er med til at uddanne til fremtidens arbejdsmarked. Det er også vigtigt, at der kommer nye kræfter til, og som kan være med til at udvikle butikken,” siger Lotte.

Hun nævner også fagprøven, som Maiken bruger tid på at forberede, men også at det er vigtigt for Maiken at vise, hvad hun har lært gennem uddannelsen og prøve det af på kunderne.

“Den største del af uddannelsen som Materialist foregår i butikken, også selvom eleven er på skoleophold fem gange i løbet af uddannelsen. Til fagprøven er det vigtigt, at vi som butik og medarbejdere også bakker eleven og opgaven op, og derfor er der også aktiviteter hver dag i løbet af uge 18, hvor du som kunde kan få mere at vide om hudpleje og kosmetik,” siger Lotte.

Billede af Maiken Wollf i færd med at betjene en kunde i Matas i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
En stor del af uddannelsen foregår bag kassen, når kunderne skal betjenes, men arbejdet i butikken består også meget af rådgivning af de produkter som Matas sælger. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Maiken er færdig med at ekspedere, og vender tilbage til interviewet, for hun vil gerne fortælle mere om fagprøven.

“Du har mulighed for at booke en tid til at blive klogere på Cliniques produkter, og så er der stadig få billetter tilbage til vores kundeaften den 30. april, men du skal skynde dig, de bliver hurtigt solgt,” siger Maiken med et smil.

Hvorfor har du valgt Clinique som produkt?

“Det er fordi, at jeg bruger det selv, og at det er blevet udviklet sammen med hudlæger, så de er alle allergitestet. Clinique laver nogle gode produkter, som jeg glæder mig til at præsentere yderligere for kunderne. Bagefter skal jeg skrive en rapport over hele forløbet, som kommer til at være udgangspunkt for den mundtlige eksamen jeg skal til i efteråret,” siger Maiken, inden en ny kunde træder ind ad døren og har brug for hjælp, men hun når at svare på mit sidste spørgsmål, om hvad hun gerne vil lave, når hun er færdig med uddannelsen:

“Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde i Matas, for jeg er blevet rigtigt glad for butikken og de koncepter vi har. Det med at vi har en fysisk butik, hvor vi kan rådgive og servicere kunderne, og bagved et stort online univers, hvor kunderne kan få alt det som Matas kan tilbyde. Hvis vi så ikke lige har varen på hylden, så får vi den hjem, så kunden kan komme forbi og hente det og få en snak og produktet, og hvad vi ellers kan hjælpe med,” siger Maiken. 

Vi støtter Søften Nyt:

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Billede af Sabro kirke hvor Pilgrimsvandringen starter på Kr. Himmelfartsdag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Pilgrimsvandring i Ristrup skoven på Kr. Himmelfartsdag

andersgodtfredmaj 4, 20244 min read

I Søften og Foldby kirker er der hvert år tradition for at gå en tur på Kr. Himmelfartsdag, hvor sognepræst Jane Vig Fanø inviterer alle interesserede til at gå med…

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…

Billede af et skilt, hvor der står Demenshuset Favrskov. Huset ligger på plejecenter Hinneruplund i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Den sidste tirsdag i måneden…

andersgodtfredmaj 1, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Siden den 26. september 2023, har jeg troligt hver den sidste tirsdag i måneden været til café for pårørende til demente. Jeg har en nær pårørende, der…

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…