Den sidste måned har de tre pædagoger, Jonas Storm, Thomas Primdal og Mathias Vallø og 39 børn i Søften Fritidscenter øvet sig på årets talentshow – Klubben Har Talent – og Søften Nyt var med til generalprøven forud for det store show, for at se og høre hvad børnene har fået ud af at være med.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Spice Girls, Baseboys og Lærke er nogle af navnene på de 12 forskellige bands og solister, som stiller op til årets udgave af Klubben Har Talent i Søften Fritidscenter. Børn og voksne er i fuld gang med at gøre de sidste forberedelser klar inden generalprøven på årets show skal i gang, da Søften Nyt kommer forbi for at kigge med. Jeg møder Jonas Storm og Mathias Vallø uden for hallen i klubben, som Søften Fritidscenter hedder i daglig tale, og vi taler om, hvad Klubben Har Talent er for en størrelse.

“De senere år har vi efter påske haft et forløb, hvor interesserede i klubben kan øve og forberede sig på det show, som du skal se generalprøven på i dag. I år er der rekord med 39 optrædende børn, og de har virkeligt øvet sig meget de seneste uger. Til showet i år er det kun sang og dans, som der bliver optrådt med, hvor der andre år også har været skuespil og løbehjul på scenen,” siger Jonas.

Mathias vil også gerne være med, og nævner det bedre sammenhold, som børnene får af at træne og være sammen på en anderledes måde.

“Nogle gange oplever vi, at børnene har forskellige konflikter mellem hinanden, men til Klubben Har Talent får dem bedre sammentømret, og de oplever et fedt fællesskab, fordi det er anderledes end den daglige trummerum i klubben,” siger Mathias, inden vi går ind i hallen for at høre de forskellige musik og danse numre, som børnene har forberedt sig på siden Påske.

12 numre på en time

I løbet af den næste time hørte vi rigtigt mange forskellige musiknumre fra scenen, og der var hyret to dygtige værter ind til jobbet med at præsentere de mange forskellige grupper og solister.

Fordi det var generalprøven, så sad de mange andre optrædende og heppede på, når der blev sunget og danset fra scenen, og der var kun to i løbet af den time showet varede, der ikke skulle optræde, men det var fordi de var hyret ind som roadie til at hjælpe med de forskellige rekvisitter, der skulle bruges på scenen.

Billede af børn, der kigger på imens der optrædes på scenen til Klubben Har Talent.
Mens der var gang i den på scenen, så sad de andre og kiggede og heppede på og ventede på, at det skulle blive egen tur til at optræde til generalprøven på ´Klubben Har Talent`. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Vi hørte rigtigt meget forskelligt musik. Nogle mimede til musikken, og andre sang med. Alle var gode, og det var tydeligt at opbakningen fra publikum og de tre pædagoger var tårnhøj, så stemningen var næsten euforisk, og der blev klappet og hujet mellem hvert nummer. 

Da showet var slut, så skulle alle på scenen og danse med til det sidste nummer, mens der blev klappet fra pædagogerne.

Spice Girls og Lærke

Uden for hallen mødte jeg de seks piger, der stod bag gruppen Spice Girls, og det var godt nok opmærksomme på, at den oprindelige gruppe kun havde fem medlemmer, men de seks piger var glade for at optræde sammen.

Billeder af nogle af de børn, der var med til Klubben Har talent i Søften Fritidscenter - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Det var ikke muligt at få alle de medvirkende med på et fællesbillede, men alle på billedet har været glade for at være med, og de glæder sig allerede til 2025, når ´Klubben Har Talent´ forhåbentlig vender tilbage igen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Emma fra 5.a havde sat i gang med at samle pigerne og hun var rigtigt glad efter at have optrådt:

“Det har været megafedt og være med, og pædagogerne har været super gode til at hjælpe og støtte os undervejs. Det var Thomas, der fik ideen til Spice Girls, og så har vi øvet de sidste tre uger på vores nummer,” siger Emma inden veninden Milla tager over:

“Emma spurgte om jeg ville være med i år, og så blev vi en flok piger, der ville synge og danse sammen. Det er så fedt at være med, fordi der er et godt fællesskab omkring Klubben Har Talent,” siger Milla og der også går i femte klasse.

Lidt derfra står Lærke, der er en af solisterne, og hun fortæller, at hun var rigtigt træt af det, da hun ikke kunne være med sidste år, og derfor havde hun glædet sig rigtigt meget til at kunne være med.

“Jeg går i fjerde klasse og jeg var på ferie sidste år, derfor kunne jeg ikke være med, men jeg vil rigtigt gerne være sanger, når jeg bliver stor, og derfor var det her en rigtigt god mulighed for at øve mig på at optræde og synge foran andre. Jeg er rigtigt spændt på, hvad hele klubben siger, når vi skal lave det rigtige show,” siger Lærke.

Laura, Lærke og Sally har alle været med til Klubben har talent i Søften Fritidscenter.
Laura er roadie og Lærke og Sally er solister, og de er alle tre rigtigt glade for at kunne være med til ´Klubben Har Talent`i år, selvom det har været hårdt, og de har skullet øve meget. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Karen og Julie var begge på scenen samtidigt, da de forud havde dannet gruppen Flamingo Girls:

“Vi er med fordi vi synes at det er megasjovt, og vi har været med to gange før. Det er sjovt og hårdt at øve op til showet, og så er det spændende at skulle vise det frem, og høre på reaktionen fra de andre. Heldigvis var de andre, der så os, rigtigt glade for det vi viste,” siger Karen.

Vinderen er ikke vigtig

I køkkenet står de tre pædagoger tilbage. De er ved at rydde op efter den fælles aftensmad mellem deltagerne. De fik alle sammen pizza inden generalprøven, og nu skal det sidste stilles på plads inden pædagoger og deltagere får en enkelt dags pause inden showet skal vises for alle i klubben.

“Det er godt, at det kun er en gang om året, for det er hårdt arbejde, de uger det står på, men det er det hele værd. Når vi oplever fællesskabet blandt de medvirkende, så giver det rigtigt meget tilbage til os, og vi bliver helt høje at se, hvordan børnene udvikler sig, og hvor langt de er kommet på få uger,” siger Jonas, mens han rydder op i køkkenet.

Pædagogerne Jonas, Thomas og Mathias står bag Klubben Har Talent i Søften Fritidscenter.
Pædagogerne Jonas Storm, Thomas Primtal og Mathias Vallø står bag ´Klubben Har Talent` i Søften Fritidscenter, og selvom det er hårdt arbejde, så er de rigtigt glade for at se samarbejdet mellem de mange børn og hvor meget de udvikler sig på den korte tid, mens de laver showet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvem kommer til at vinde showet?

“Det er ikke vigtigt, hvem der vinder. Det er processen hen mod finalen, der er vigtig. Hvordan børnene udvikler sig og bliver bedre til at arbejde sammen. Før vi startede, var der en af solisterne, han turde ikke synge foran os, og du så ham selv på scenen for lidt siden, hvor han stod og fyrede den af, og har det godt med at være med. Det er da fantastisk,” siger Thomas mens han vasker op, og mens Mathias sætter han på plads, så tilføjer han:

“Vi prøver at sige til børnene, at det ikke handler om at vinde. Det handler om, at de arbejder sammen mod et fælles mål, det at optræde til det store show foran alle fra klubben. Selvom du optræder alene, så kræver det også et samarbejde med andre for at kunne lykkes. Og alle de andre, der ikke optræder, de har også været med, fordi de har lavet pynt, scene og hjulpet med at stille op, så de fleste i klubben har på en eller anden måde været med til Klubben Har Talent, siger Mathias.

Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Lave mad over gasblus - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Danser efter strømmens pibe

andersgodtfredjun 28, 20246 min read

De russiske bombardementer giver store strømafbrydelser i Ukraine, der tvinger…

Yoga i Søften Forsamlingshus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Du kan lære Yoga i Søften Forsamlingshus

andersgodtfredjun 25, 20245 min read

For Karin Magdalena Frimodt, er stærkere muskler, ro i sindet…

Astrid Givard i hjemmet- Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Astrid hjælper kvinder med at føde

andersgodtfredjun 20, 20248 min read

Da Astrid Givard skulle føde sit første barn i 2008,…

Danmark - Sovjet 5. juni 1985 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – En fuldstændig vanvittig kamp

andersgodtfredjun 17, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I de her EM tider er det…

Forsidebillede til Favrskov Fotoklubs udstilling i Uhresalen fra den 13. juni til 2. august 2024.

Fotoentusiaster udstiller i Uhresalen

andersgodtfredjun 14, 20246 min read

Fra Stankelben og bier til portrætter, forladte huse og en…

Billede af Stefan Weichert og en kilde han taler med i det Østlige Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Nær fronten er det ‘Det Muliges Kunst’

andersgodtfredmaj 31, 20246 min read

Det er et større puslespil at få en reportagetur i…