Løbeskolen i Hinnerup Løberne har efterhånden mange år på bagen, men hvert år dukker nye og gamle løbere op, når løbeklubben annoncerer årets løbeskole. I 2024 udgaven starter den  7. april, og Søften Nyt var med til en træning for at høre et par af løbeskoledeltagere fra 2023, hvorfor de har valgt at dyrke løb i ´Danmarks hyggeligste løbeklub`, som Hinnerup Løberne kalder sig selv.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Indrømmet, jeg er selv medlem af Hinnerup Løberne og har været det i mange år, men jeg har ikke deltaget i klubbens arrangementer i et par år. Da jeg en søndag i marts dukker op til fællestræningen, bliver der også grinet og spurgt om det er et nyt medlem, der er kommet, og jeg smiler også af kommentarerne, fordi jeg kan mærke, at medlemmerne er glade for at se mig og at jeg er en del af fællesskabet i klubben.

Jeg har selv først for nyligt taget løbetræning op igen, og ville derfor også gerne høre til, hvordan løbeskolen egentligt fungerer hos Hinnerup Løberne, og derfor har jeg aftalt at løbe en tur med formanden Tommy Jespersen, og et par af løbeskoledeltagerne fra 2023 Maiken Høg og Christina Humle.

Efter fællesopvarmningen løber de mere end 25 løbere ud på runden omkring Rønbæksøen i et tempo, hvor alle kan være med og tale sammen undervejs. Jeg spørger Tommy om, hvorfor Hinnerup Løberne har en løbeskole.

“Det har vi, fordi vi gerne vil give flere nye og gamle løbere muligheden for at komme i gang med at løbe eller genoptage det igen på en stille og rolig måde. Det er vigtigt, at led og sener ikke bliver overbelastet fra starten, for det tager lang tid for kroppen at vænne sig til at skulle løbe,” siger Tommy, mens jeg selv løber pustende ved siden af ham.

Han har været formand for Hinnerup Løberne i en del år, og går ofte selv forrest, når der skal arrangeres aktiviteter i løbeklubben eller hjælpes til i fx løbeskolen. 

“Jeg glæder mig til hvert år, når løbeskolen skal i gang, og at det lykkedes at samle frivillige til at hjælpe til. I år har vi annonceret at løbeskolens modul 1 starter den 7. april og fortsætter frem til sommerferien, og så starter vi modul 2 op efter sommerferien og fortsætter henover efteråret,” siger Tommy.

Der er fælles opvarmning når Hinnerup Løberne træner sammen, og det foregår altid foran klubhuset bagved svømmehallen i Hinnerup. Billedet her er fra en tidligere fællestræning. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Der er fælles opvarmning når Hinnerup Løberne træner sammen, og det foregår altid foran klubhuset bagved svømmehallen i Hinnerup. Billedet her er fra en tidligere fællestræning. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Maiken og Christina startede helt forfra

Vi er nået rundt om søen og er i samlet flok løbet op til porten, hvor Linen starter. Her deler søndagens løbere sig op i de grupper, som de gerne vil løbe med. Nogle løber tre kilometer, andre syv og nogle mere end 10, og andre løber i en gruppe, hvor det er tiden per kilometer, der har betydning for, om hvilken gruppe de vil være med i.

“Der er altid fællesopvarmning sammen og vi løber ofte rundt om Rønbæksøen inden løbeturen går rundt i skoven. Fællesskabet er vigtigt for os, lige meget hvilken form du er i eller hvor mange kilometer, du kan løbe. Det er også derfor, at vi deler os op i grupper, så du kan være med der, hvor du selv synes, at du passer ind, for her er der plads til alle,” siger Tommy, inden vi løber ud af Linen sammen med Maiken og Christina. 

Hvorfor begyndte I i løbeskolen?

“Jeg havde fået børn og de var ikke helt små længere, så tænkte jeg, at det var godt at komme i gang med at motionere igen, og da jeg så opslaget omkring løbeskolen, så var det oplagt at komme i gang, og det har jeg ikke fortrudt,” siger Maiken, inden Christina tager over.

“Jeg havde det på samme måde, og så fandt jeg også et fællesskab i løbeklubben. Vi var 12, der startede sammen sidste år, og jeg tror, at vi er syv tilbage, der kommer og løber i klubben og er fortsat med at være medlem,” siger Christina.

Tommy forklarer, at der altid er nogen, der falder fra i løbet af sommerferien og efteråret.

“Når mørket kommer og vejret ikke længere opfordrer til løb, så er der nogen, der falder fra og andre holder en pause, til vejret bliver bedre igen. Vi har plads til alle her, om du kommer engang imellem eller her uge,” siger Tommy.

I taler alle tre om fællesskabet i klubben, hvordan oplever i det efter løbeskolen sluttede?

“Vi har selvfølgelig oplevet et nært fællesskab og hygge, med dem vi trænede op sammen med, men jeg oplever også, at jeg er blevet taget godt i mod af alle de andre løbere i klubben,” siger Maiken. 

Christina er enig også selvom det var nogle lange og kolde måneder henover vinteren.

“Indimellem skulle jeg da tage mig sammen til at komme afsted, når jeg kiggede ud på vejret, men jeg vidste, at der stod andre klar og gerne ville afsted på løbeturen, og det hjalp også mig med at komme afsted, og det har jeg ikke fortrudt,” siger Christina smilende.

Maiken og Christina har efterhånden løbet mange kilometer i og omkring Hinnerup siden de startede i løbeskolen i foråret 2023. På denne løbetur, hvor Søften Nyt var med, der endte det med, at de løb deres længste tur siden løbeskolen startede på næsten 8 km. Foto. Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Maiken og Christina har efterhånden løbet mange kilometer i og omkring Hinnerup siden de startede i løbeskolen i foråret 2023. På denne løbetur, hvor Søften Nyt var med, der endte det med, at de løb deres længste tur siden løbeskolen startede på 7,5 km. Foto. Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Tommy, hvordan kommer løbeskolen til at foregå?

“Vi starter op den 7. april klokken 09:30, hvor der er en introduktion, og ellers mødes vi fremover hver søndag klokken 09:00 sammen med resten af løbeklubben. Vi starter stille og roligt ud med at skiftes med at gå og løbe, så alle kan være med, og vi derefter bygger på stille og roligt,” siger Tommy.

Hvad koster det og hvor kan nye løbere melde sig til?

“Det koster 100,- at være med det første år i klubben, og vi oplever heldigvis hvert år, at mange holder ved. Du kan melde dig til på Hinnerup Løbernes hjemmeside, og du er også velkommen til at møde op den 7. april klokken 09:30 ved klubhuset bag svømmehallen, så sørger trænerne og de frivillige for at du bliver taget godt i mod i vores hyggelige løbeklub”, siger Tommy, da vores rundtur på Linen og i skoven er ved at være slut, og vi skal tilbage til klubhuset.

Tommy, hvad tilbyder klubben ellers sine medlemmer?

“Der er fællestræning hver tirsdag, torsdag og søndag. I forår, sommer og efter er det intervaltræning om torsdagen og almindelig løbetræning tirsdag og søndag,” forklarer Tommy.

Vi taler om, at Hinnerup Løberne også deltager i en del motionsløb rundt omkring i det ganske land.

“Du kan også tage med andre Hinnerup Løbere ud til forskellige løb, hvor klubben betaler en del af startgebyret, så du får faktisk en del af dit kontingent tilbage igen, hvis du deltager i vores klubløb. Fx er Egå Engsø løbet et klubløb, hvor vi giver 70 kroner i tilskud, og der er 15, der allerede har meldt sig til, og der er mange løb hele året du kan være med til, også vores eget Djurslands Bank løb i juni, som vi arrangerer,” siger Tommy, da vi når tilbage til klubhuset og skal have en tår vand efter løbeturen.

Her er Hinnerup Løberne ude til et af de mange klubløb, som medlemmerne af klubben kan få tilskud til. Både Christina og Maiken var afsted og løbe begge fem kilometer på under 30 minutter. Foto: Tommy Jespersen - Hinnerup Løberne.
Her er Hinnerup Løberne ude til et af de mange klubløb, som medlemmerne af klubben kan få tilskud til. Både Christina og Maiken var afsted og løbe begge fem kilometer på under 30 minutter. Foto: Tommy Jespersen – Hinnerup Løberne.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Billede af Sabro kirke hvor Pilgrimsvandringen starter på Kr. Himmelfartsdag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Pilgrimsvandring i Ristrup skoven på Kr. Himmelfartsdag

andersgodtfredmaj 4, 20244 min read

I Søften og Foldby kirker er der hvert år tradition for at gå en tur på Kr. Himmelfartsdag, hvor sognepræst Jane Vig Fanø inviterer alle interesserede til at gå med…

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…

Billede af et skilt, hvor der står Demenshuset Favrskov. Huset ligger på plejecenter Hinneruplund i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Den sidste tirsdag i måneden…

andersgodtfredmaj 1, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Siden den 26. september 2023, har jeg troligt hver den sidste tirsdag i måneden været til café for pårørende til demente. Jeg har en nær pårørende, der…

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…