2023 udgaven af Rotary Hinnerup Initiativpris tilfaldt Christian Møller og Anders Riis fra REMA 1000 i Søften. Prisen blev uddelt i Rotarys lokaler, hvor prismodtagerne udtrykte deres taknemmelighed, og hvor roserne fra talerne holdt i kø i talerækken fra Præsident for Rotary, Bjarne Andersen, Borgmester Lars Storgaard, og fra kunstneren, Morte Tropp, der har lavet årets værk til modtagerne af prisen.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Boblerne var skænket i glassene, bordene var pyntet fint og medlemmerne af Hinnerup Rotary klub hyggede sig sammen inden aftenens møde i Hinnerup Rotary klub blev sat i gang. Aftenens møde den 6. november, var anderledes end normalt, fordi Rotary Hinnerups Initiativpris skulle uddeles, og i 2023 var det Christian Møller og Anders Riis fra REMA 1000 fra Søften, der skulle modtage prisen.

Præsidenten for Rotary i Hinnerup, Bjarne Andersen gjorde i sin tale til Christian og Anders meget ud af at fortælle om, hvorfor det lige er dem og deres forretning i Søften, der skal modtage årets pris. 

“I er dygtige købmænd, der højner butikslivet i postnummer 8382 og specielt i Søften. I har et godt omdømme lokalt, og der er altid varer på hylderne, samt at I sørger for at serviceniveauet altid er højt, både fra jer selv, men også fra jeres medarbejdere, som I kalder for Guldholdet. Det er ikke kun i butikken, at I går forrest med et godt eksempel, men I er også at finde, når fodboldafdelingen holder Banko i hallen eller når der skal varmes op med appelsiner til fodboldskolen i byen,” siger Bjarne.

Guldholdet bliver nævnt igen og igen i Bjarnes tale, for medarbejderne er den vigtigste ressource, som REMA 1000 i Søften har.

“I har mere end 110 medarbejdere, hvoraf flere er med særlige behov, som I også finder plads til. Derfor synes vi også, at I er den helt rigtige vinder af Rotary Hinnerups Initiativpris, og når I er kommet herop, vil jeg overlade ordet til Morten Tropp, der har lavet årets kunstværk, som I skal modtage,” siger Bjarne.

Guldholdet

Det kunstværk, som Morten har lavet er gemt bag en dug, så vi ikke kan se, hvad det er han har kreeret. Han lægger ud med at fortæller om, at han kalder sit værk for GULDHOLDET, fordi medarbejderne i forretningen er med til at gøre oplevelsen god i REMA 1000 i Søften.

“REMA 1000 har en sætning, der hedder `meget mere discount`, men der er ikke meget discount over jer to fra Søften. Hos jer i butikken, der er altid en høj energi fra medarbejderne, når I hører musik, når varerne skal stilles på plads. Det er dejligt at mærke, at dem, der arbejder, de er altid meget engagerede, og det er ligemeget om det er de unge eller lidt ældre, der står på gulvet, der er altid energi og hjælp at få i butikken,” siger Morten.

Morten Tropp fortæller om Kunstværket - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Morten Tropp fortæller her om kunstværket han har kreeret inden det blev afsløret for medlemmerne og gæsterne til mødet mandag den 6. november i Hinnerup Rotary klub. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften nyt.

Han fortæller også om vigtigheden i, at unge mennesker har et arbejde, men også møder tillid i deres job fra deres ledere, som Christian og Anders fra REMA 1000 giver dem.

“Der er en sammenhæng mellem den pris, som I modtager i dag, og det initiativ I viser hver dag. I støtter i stor stil unge mennesker, som står i kø for at komme til at arbejde hos jer. Der har aldrig været så mange børn og unge, der mistrives, men når de kommer i arbejde hos jer, så lærer de noget og I giver dem et ansvar. De sidder ikke derhjemme og kigger på en skærm, men arbejder i butikken g får anerkendelse fra jer og kunderne,” siger Morten.

Han hiver dugen væk fra kunstværket, og afslører en olietønde, der er malet i REMA 1000 farver, og med udtryk og ord som er kendt fra butikken i Søften. 

Anders og Christian træder nærmere for at inspirere kunstværket, og er for anden gang i løbet af aftenen blev mundlamme mens Morten forklarer de mange farver, navne og nuancer, der er at finde på den forvandlede olietønde.

Glade prismodtagere fra REMA 1000 -Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Anders Riis og Christian Møller var meget glade for kunstværket, og brugte lang tid på at kigge det igennem, så de kunne få alle detaljerne med. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

“Her er samtaletønden, hvor I kan stå rundt om og tale med hinanden, og vi andre kan få en fredagsbajer, hvis I inviterer os,” siger Morten, inden der bliver gjort plads til at tage billeder af kunstværket og prismodtagerne fra REMA 1000.

James Banan

Det er blevet borgmester Lars Storgaards tur til at tale om Initiativprisen og hvorfor REMA 1000 i Søften har fået den.

“Hvis I kigger på listen over tidligere modtagere, Claus Hvass, Flemming Sørensen, Morten Antonsen og Bagergården i Hinnerup, så kan I se, at der er en rød tråd blandt modtagerne. Det er virksomheder, der formår at gå nye veje og får noget til at ske. Jeg tror, at alle her i lokalet ved hvem Christian og Anders er, og det er helt sikkert, at alle i Søften og omegn ved, hvem I er. I er de lokale købmænd, som fylder butikken med godt humør og gode varer,” siger Lars, inden han fortsætter:

“I formår at gøre indkøbsoplevelsen til noget særligt, masser af kunder kører fra omegnebyerne for at handle hos jer. I kan nemlig noget særligt, og der findes også mange mennesker i resten af landet, som ved hvem i er, selvom de ikke kender jeres navn. De kender dog James Banan, der kommer fra Søften og sælger billige bananer,” siger Lars.

Forsamlingen bryder i grin, da borgmesteren nævner en af de mange indslag, som Christian og Anders har lavet på Facebook, og han henviser til den gang Anders var udklædt som James Bond med en banan i hånden som pistol, og Christian var hans bond-babe.

“I formår at brande jeres virksomhed så det giver smil på læberne, og samtidigt sætter i jeres medarbejdere på Guldholdet foran jer selv. Ved at fejre dem, når de bliver ansat, fejre dem, når de bliver udlært og fejre dem, når de forlader jer, for selv at blive købmænd andre steder. I har plads til mennesker med udfordringer, og vi værdsætter rigtigt meget jeres gode samarbejde med jobcentret i kommunen,” siger Lars.

Borgmester Lars Storgaard og James Banan - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Borgmester i Favrskov Kommune, Lars Storgaard, brugte en del af hans tale på at fortælle om, hvor dygtige REMA 1000 i Søften er til at brande sig selv, og specielt med denne kampagne, der kom ud i hele Danmark. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Borgmesteren kommer også i sin tale ind på den lokale betydning, som Christian og Anders har i lokalområdet, men også på de mål og ambitioner, som de har for REMA 1000 i Søften.

“I er noget særligt, og jeg glæder mig over, at jeres veldrevne butik ligger i Favrskov, og at I er en markant og synlig medspiller i lokallivet. I har et ambitiøst mål om at blive den største butik i Jylland og Fyn målt på omsætning, og jeg er sikker på, at I når det mål en dag. Tak fordi jeg måtte være med til at fejre jer her i aften, I fortjener i høj grad den initiativpris, som I har fået her i aften,” siger Lars.

Prisvinderne fra REMA 1000, Borgmester Lars Storgaard og Præsident for Rotay Hinnerup Bjarne Andersen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Glade prisvinderene fra REMA sagde tak for de fine taler fra Borgmester Lars Storgaard og Præsident for Rotary Hinnerup Bjarne Andersen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

I Christian og Anders´ takketale kommer de selv ind på det gode samarbejde med Favrskov Kommune, og det ungearbejde, som REMA 1000 i Søften er med i.

“I Danmark er der 43.000 unge under 25, der sidste år ikke fik en uddannelse eller et job, så vi er ved at tabe en generation på gulvet. Her er Christian og jeg glade for, at vi kan hjælpe nogle unge mennesker på vej i vores butik i Søften. Samtidigt er vi rigtigt glade for at have modtaget prisen her i aften, at der er mennesker derude, der kan se, det vi laver i REMA 1000 i Søften og det værdsætter vi rigtigt meget,” siger Anders, inden Christian tager over.

“Vi er blæst bagover af de mange fine ord, som vi har fået i aften og den anerkendelse, der følger med. Tilliden til det vi laver, det vil vi tage med os fremover,” siger Christian, inden han og Anders kigger nærmere på kunstværket igen. En olietønde, som de kan have stående i forretningen i Søften.

Guldholdet af Morten Tropp - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Årets kunstværk givet til vinderne af årets Rotary Initiativpris. Det er kreeret af den lokale kunstner Morten Tropp og hedder ´Guldholdet` og er en samtaletønde. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks – Om Rotarys Hinnerups Initiativpris
Prisen tildeles en lokal person, virksomhed eller forening, der ved initiativ og dynamisk erhvervsindsats, medvirker til at øge og fastholde beskæftigelsen, og/eller kendskabet, til lokalområdet. Prisen består af et kunstværk kreeret af en lokal kunstner og overrækkes enten ved prismodtageren eller ved et møde i Hinnerup Rotary klub.ldh
 
Hvis du vil læse mere om, hvad og hvem Rotary er, så kan du finde flere information om det lige her.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere artikler fra Søften Nyt

Thomas Bak i klubhuset på Neptunvej - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Thomas Bak har gjort banko til en tradition i Søften

andersgodtfredmaj 17, 20246 min read

Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i Søften Kultur- og Idrætscenter endnu engang, og Thomas Bak fra Søften GFs´ fodboldafdeling har endnu engang sammen med andre frivillige…

Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor den lokale Rotary klub havde inviteret hende til foredrag og snak om hendes rejse fra dømt i Rigsretten til igen…

Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt og veludbygget sundhedssystem, som vi alle betaler til over skatten. Der er ingen tvivl om, at der bliver lavet fejl…

Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder med et hold eller en person, så vil du opleve opture og nedture. For nogle gælder det, at der er…