Der findes rigtigt mange børnetøjsmærker i Danmark, men i erhvervsparken i Søften findes en virksomhed og et mærke, der skiller sig ud fra andre kendte børnetøjsmærker. De sælger deres tøj selv og ikke gennem butikker landet over. Mærket er POMPdeLUX, og i efterårsferien åbner de for første gang op for, at alle kan komme forbi og se deres showroom i Søften.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Hvis du ofte kører forbi erhvervsparken i Søften, så har du helt sikkert lagt mærke til POMPdeLUX. Bygningen ligger helt ud til Aarhusvej, og før børnetøjsmærket flyttede ind, var det en grå og trist industribygning, hvor Danfoss havde til huse.

Nu er bygningen malet sort, den ser indbydende ud, og der står POMPdeLUX på facaden.  Forleden fik jeg lov til at kigge inden for, da POMPdeLUX´s Communication Lead, Ann Christensen, åbnede døren til virksomheden og deres showroom, i anledning af at POMPdeLUX i uge 42 for første gang åbner deres showroom for publikum.

Ann Christensen - POMPdeLUX - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Ann Christensen fra POMPdeLUX marketingsafdeling glæder sig til at åbne dørene for publikum, så alle har mulighed for at se og røre ved hele tøjmærkets kollektion. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Ingen tøj i butikkerne

Ann Christensen venter på mig i POMPdeLUX´s showroom. Det er efterår udenfor og tøjet på bøjlerne har også farve efter naturen og efterårets farver, for det er den tid på året, hvor børn og voksne klæder sig i tøj, der er lidt varmere, end vi ellers har været vant til i de foregående måneder.

Jeg lægger ud med at spørge om, hvilken type børnetøjsvirksomhed, som POMPdeLUX er, fordi det ikke rigtigt er muligt at købe tøjet i de almindelige børnetøjsforretninger. Det eneste sted, jeg selv har set en fysisk forretning er i Ringsted Outlet, hvor tøjmærket har en fysisk butik.

“Vi er noget anderledes, end hvad du ellers kender fra modebranchen. Vi har kun vores egne salgskanaler gennem vores webshop og vores salgskonsulenter i de syv lande vi er repræsenteret i. Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Nederlandene, Østrig og Schweiz. I alt der 250 konsulenter i de syv lande,” siger Ann.

POMPdeLUX - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
POMPdeLUX er startet af Mariane Hoffman Dyrbøl tilbage i 2006, og har i dag samlet hele hovedkvartet i Danmark i erhvervsparken i Søften. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvordan sælger i tøjet gennem konsulenterne?

“Det foregår ofte hjemme ved en privat, lidt som et Tupperware-party, men vi kalder det ´Home Shopping`, hvor interesserede kan se tøjet og bestille det hos en salgskonsulent. Derefter bliver det sendt ud fra vores lager herude bagved til kunden. Du kan også købe det via vores webshop, men så opnår du ikke den rabat, som vores salgskonsulenter kan give,” siger Ann.

Hvorfor sælger i tøjet gennem konsulenter og ikke gennem tøjforretninger?

“For at holde omkostningerne nede, så vi kan sælge tøjet cirka 30% billigere end tilsvarende kvalitetstøjmærker på markedet. Vi har i stedet for vores salgskonsulenter til at gøre arbejdet, og det sparer et fordyrende mellemled. Vi kan også bedre styre produktionen af vores tøj, så vi ikke får fremstillet mere tøj, end vi kan sælge,” forklarer Ann.

Efterårsfarver - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
De kolde måneder nærmer sig, og efterårskollektionen er præget af naturens farver. Foto: POMPdeLUX.

Netop det med produktionen af tøj, er jeg meget interesseret i at høre om, for hvad gør PomdeLux med det tøj, de ikke kan sælge.

“Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke producerer mere tøj end nødvendigt, og det lille overskud vi har, sælger vi i vores eneste fysiske forretning vi har, der ligger i Outlet centret i Ringsted. Det er vigtigt for POMPdeLUX at være bæredygtige i det, vi laver, og at kvaliteten af tøjet er af en sådan karakter, at det kan bruges igen og igen, så det holder til flere børn i samme familie, men også kan gensælges eller gives væk til andre,” siger Ann.

Hun fortæller, at der findes flere private Facebookgrupper, hvor der kun handles brugt POMPdeLUX tøj, og at virksomheden også selv har startet en webshop, hvor forældre kan sende deres brugte tøj ind til POMPdeLUX. Her vil de så modtage point for tøjet, som de kan købe nyt tøj for, og derefter sælger virksomheden det brugte tøj til andre.

“Konceptet hedder ´Preloved`, for som vi skriver på hjemmesiden, så når tøjet ofte ikke at blive slidt, inden børnene vokser ud af det, derfor hjælper vi med til, at andre kan få glæde af det,” siger Ann.

Hun viser mig også en nyt tiltag, de har gjort i fx dette års flyverdragter, hvor de har sat et nyt mærke ind, og at de giver et reperationskit med til hver flyverdragt.

“Normalt er der et sted, hvor du kan skrive barnets navn i nakken af flyverdragten, men her har vi nu indsat plads til, at de to næste, der får glæde af tøjet, også kan skrive sit navn i mærket. Det er vigtigt for os, at tøjet har en rigtig god kvalitet, og kan genbruges igen og igen,” siger Ann.

Flyverdragt med nyt mærke - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred.
POMPdeLUX har gjort mærket i flyverdragten lidt større, så der er plads til at skrive flere navne i tøjet. Så den næste bruger af flyverdragten også kan få sit navn på. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

En stor virksomhed i en lille by

Jeg har ofte undret mig over navnet, POMPdeLUX, og derfor er det også nærliggende at spørge Ann omkring det, hvor navnet stammer fra.

“Navnet kommer af Pomp – pompøs og Lux – lukseriøst. Marianne (Marianne Hoffmann Dyrbøl, ejer og skaberen af POMPdeLUX, red.) fik ideen til børnetøjsmærket, fordi hun selv fik børn. Hun synes ikke, at der var noget ordentligt tøj i en ordentlig kvalitet til ordentlige priser. Derfor startede hun POMPdeLUX i 2006. Det har så udviklet sig siden, og i dag er vi 60 ansat her i Søften, mens tøjet produceres i, blandt andet, Tyrkiet og Bangladesh. Vi har også haft en uld produktion i Ukraine, men det er svært i den nuværende situation med krigen i landet,” siger Ann.

I har mange ansatte, men det er næsten kun kvinder, der er her i bygningen og I har ingen mænd ansat som salgskonsulenter. Er det et bevidst valg?

“Det er slet, slet ikke bevidst, og vi er meget opmærksomme på det. Da jeg blev ansat, der havde vi en mandlig salgskonsulent, men han stoppede desværre igen. Vi vil rigtigt gerne have mænd ansat, og det har vi også her på matriklen, bare ikke som salgskonsulenter. Jeg tror, at det har med at gøre, at det er børnetøj, som vi sælger, og det er primært kvinder, der interesserer sig for det,” siger Ann.

Farver og mønstre går igen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Farver og mønstre går igen i tøjet, og der er tænkt meget over, hvordan tøjet designes, så flest mulige farver og mønstre går igen i de designs tøjet er lavet efter. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Har dine børn egne glæde af tøj fra POMPdeLUX?

“Ja, det har de, og de tester det også nogle gange, når vi får prøvekollektioner hjem. Vi skal være sikre på, at kvaliteten er god og høj nok, og hvad er bedre end at lade vores egne børn prøve det. Jeg var også til en børnefødselsdag i sidste uge, og her havde en pige en lille fin tylkjole på, med vores karakteristiske hjerte på. Kjolen er flere sæsoner gammel, men den var så fin og pæn, og det viste mig, at det vi laver har en god kvalitet og holder til brug af flere børn over lang tid,” siger Ann.

Hvorfor holder I åbent her i efterårsferien i Søften?

“Det gør vi, fordi vi er en stor virksomhed i et lille samfund, og derfor vil vi gerne åbne lidt op. Vi gør det også, for at se, om der er en efterspørgsel, så vi kan gøre igen. Det er også det eneste sted, hvor du har muligheden for at se hele vores kollektion på en gang, og blive inspireret samtidigt,” siger Ann med et smil.

Faktaboks
POMPdeLUX er ejet af Marianne Hoffmann Dyrbøl, og blev startet som en lille børnetøjsvirksomhed i privaten, og ligger i dag i erhvervsparken i Søften. POMPdeLUX holder ekstraordinært åbent i efterårsferien 2023 fra tirsdag den 17/10 til lørdag den 21/10 alle dage fra 10 – 17.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere artikler fra Søften Nyt

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…

Bullseye til Gul Lørdag i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Gul lørdag i Hinnerup

andersgodtfredapr 28, 20245 min read

Lørdag den 27. april havde fodboldafdelingen i HOG i Hinnerup inviteret til Gul lørdag på banerne ved idrætsanlægget bag svømmehallen i Hinnerup, hvor alle interesserede kunne prøve de forskellige aktiviteter…

Billede af Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze, de står bag Hinnerup Psykologerne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Tre psykologer: Hvorfor er det ikke lige så almindeligt at gå til psykolog, som til læge?

andersgodtfredapr 26, 20249 min read

Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze er alle tre selvstændige psykologer, der har fundet sammen på samme adresse på Fanøvej i Hinnerup. Et år efter de åbnede oplever…

Billede af den fragmentationsvest som Stefan Weichert bruger på reportager til fronten i Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Hjelm, brandalarm og radiator

andersgodtfredapr 25, 20247 min read

Det kræver en del udstyr at arbejde ved fronten. Ofte er bilen helt pakket, når turen går til Østukraine. Der skal jeg være forberedt på alle mulige scenarier.  Af Stefan…