Traditionen tro holder Team Favrskov Håndbold og Søften Kultur- og Idrætscenter ´Stort Legeland´ i hallerne i Søften i begyndelsen af efterårsferien, og det var der rigtigt mange børn og barnlige sjæle, der havde taget i mod, da Søften Nyt kom forbi.

 Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det var ikke alle mennesker i Søften og omegn der var taget udenbys i starten af efterårsferien, da journalisten fra Søften Nyt åbnede dørene ind til hallerne i Søften Kultur- og Idrætscenter, (SKIC, red.) lørdag formiddag den 14. oktober.

Det vrimlede med børn og voksne i caféen foran hallerne, og mens der i hal 1 var badminton, bordtennis, fri leg og tarzanland i gymnastiksalen, så kunne børn og barnlige sjæle fordrive tiden i hal to med at hoppe rundt i de mange hoppeborge og prøve rodeotyren ved indgangen, og som var meget, meget populær blandt børnene.

Populær rodeotyr - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der var hurtigt kø til Rodeotyren i hal 2 i Skic, og selv om den ikke blev sat op på fuld styrke, så var det staid svært at holde ved. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

SKIC og Team Favrskov Håndbold (TFH, red.) inviterede til ´Stort Legeland`, og Ole Busk Henriksen fra THF stod selv og passede rodeotyren, hvor han fortalte at der var gået en hel del timer forud for arrangementet med at stille op og gøre klar til åbningen af hallerne for publikum.

“Vi er 20 frivillige, der i løbet af weekenden hjælper med at stille op og pakke sammen igen, når vi er færdige. Mange af dem har også vagter i løbet af weekenden, så der hele tiden er nogle voksne til stede og hjælpe til, hvis der sker noget, og ellers bare holder opsyn,” siger Ole.

Tarzanland i hal 1 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Hvis det blev for vildt i hoppeborgene for de helt små, var der også muligt at komme i Tarzanland i hal 1 i SKIC. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen -Søften Nyt.

Hvorfor laver i i dette arrangement i hallerne i SKIC?

“Vi har gjort det i flere år nu, både i den første weekend af vinterferien og efterårsferien, og det har vist sig at være en stor succes, hver eneste gang vi har lavet det. Ideen er også, at i stedet for, at børn og voksne tager til Århus, Randers eller andre steder hen, så kan de mødes her til nogle timers hygge og leg,” siger Ole.

Du siger, at I oplever, at det er en stor succes, kan du sige lidt mere om det?

“Kig dig omkring, Anders, du kan se, at børnene mødes med venner og veninder og leger sammen i den store hal, mens forældrene kan sidde i hallen og kigge på. Vi oplever også, at der er mange af de voksne sidder og taler sammen undervejs. De har selv mad med eller bruger Café SKIC til at købe mad og drikkevarer og sidder og spiser og hygger sammen, mens børnene leger,” forklarer Ole.

Ole Busk Henriksen i SKIC - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Selvom Ole Busk Henriksen har meget at se til i løbet af weekenden med `Stort Legeland` i SKIC, så stod han også selv og passede Rodeotyren i løbet af lørdagen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

De frivillige

Ved døren var køen lang, da jeg ankom, men omkring frokosttid var køen stilnet af, og Laura Henriksen og hendes mor Pia fik en lille pause fra at skulle modtage penge og give gule armbånd til de mange mennesker, som allerede var kommet.

Laura, hvorfor bruger du en lørdag og en søndag af din fritid på at hjælpe TFH med arrangementet her i hallerne?

“Jeg vil rigtigt gerne hjælpe klubben, og hvis jeg ikke sad her, så ville jeg da elske at bruge begge dage her i hallen og hygge mig, men jeg er rigtigt glad for, at kunne hjælpe og støtte Team Favrskov Håndbold ved at sidde og sælge billetter til arrangementet,” siger Laura, men hendes mor, Pia, sidder ved siden af og smiler. Hele familien er nogle af de faste frivillige, der altid stiller op og hjælper eller træner forskellige hold i håndboldklubben.

Laura og Pia Henriksen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Familien Henriksen støtter altid op og hjælper Team Favrskov Håndbold, når de kan, og er samtidigt glade for, at der er så mange, der støtter op om klubben og at bruge nogle timer i hallerne med leg og hygge. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.


Ved et af bordene i cafeen står Lissen Margård Bendix Jensen, hun bor i Mølballe med hendes mand, og hun har taget sine børnebørn med i hallerne i dag, for at hygge og lege. 

“Vi skulle egentlig have været ved Hjerl Hede med børnebørnene, men vejrudsigten var ikke for god, så jeg hentede dem i Vemb i morges, og så bruger vi dagen her i SKIC og hygger med dem i stedet for,” siger Lissen.

Lissen er selv frivillig i kirken i Søften og Foldby, men nyder også selv, når andre frivillige i Søften går sammen om at skabe aktiviteter og oplevelser for almenvellet.

“Det er rigtigt godt, at der bliver gjort noget for børn og voksne lokalt i byen, når der er efterårsferie. Derfor er vi her også i dag, når der bliver gjort noget godt for os alle sammen. Selvom børnene ikke kender så mange her, så er der masser at lege med for dem, og så kan vi også være sammen med dem på en anden måde end derhjemme. Samtidigt støtter vi også op om en frivillig forening, der hver dag sørger for at børn og unge har en fritidsaktivitet at gå til i lokalområdet,” siger Lissen.

Lissen Margård Bendix Jensen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
For Lissen Margård Bendix Knudsen er det at være frivillig en stor del af hendes liv, og derfor nyder hun også, når andre frivillige arrangerer aktiviteter, som hun kan tage sin mand og børnebørn med til. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Uden mad og drikke…

I køkkenet står Erik og laver mad sammen med de fem unge ansatte, som han har kaldt på arbejde i dagens anledning. De er i gang med at stege 200 pølser, så sulten fra de mange fremmødte i begge haller kan blive stillet i løbet af dagen.

Erik, du er en travl mand, hvordan er det at skulle lave mad til så mange på en gang, når der er en aktivitet i hallen som i dag og i morgen søndag?

“Det er helt fint, vi har prøvet det mange gange, og de unge mennesker er rigtigt gode til at hjælpe til. Vi skal også lave mad til et bryllup senere på dagen, så det er ikke kun mad til caféen vi laver til i dag. Det er da glædeligt at se, at så mange mennesker vil bruge deres weekend og begyndelse på efterårsferien til at besøge SKIC og hygge sig sammen i hallerne nogle timer. Jeg håber da, at der kommer ligeså mange i morgen,” siger Eric med et smil, inden han også lige skal hjælpe til ved kassen, da køen til caféen er lang.

Erik og Mathilde - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Erik og hans mange medhjælpere sørger for mad og drikke og store smil til alle i caféen i SKIC. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Det er Team Favrskov Håndbold i samarbejde med Søften og Kulturcenter, der hver år i vinterferien og efterårsferien arrangerer ´Stort Legeland` for børn og barnlige sjæle. Det koster 80,- for børn op til 17 år og 30,- for voksne og foregår i begge haller lørdag og søndag fra 10 – 16.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere artikler fra Søften Nyt.

Billede af Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze, de står bag Hinnerup Psykologerne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Tre psykologer: Hvorfor er det ikke lige så almindeligt at gå til psykolog, som til læge?

andersgodtfredapr 26, 20249 min read

Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze er alle tre selvstændige psykologer, der har fundet sammen på samme adresse på Fanøvej i Hinnerup. Et år efter de åbnede oplever…

Billede af den fragmentationsvest som Stefan Weichert bruger på reportager til fronten i Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Hjelm, brandalarm og radiator

andersgodtfredapr 25, 20247 min read

Det kræver en del udstyr at arbejde ved fronten. Ofte er bilen helt pakket, når turen går til Østukraine. Der skal jeg være forberedt på alle mulige scenarier.  Af Stefan…

Billede af Maiken Wolff ved siden af Clinique produkter hos Matas i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Maiken Wolff inviterer til fagprøve i Matas i Hinnerup

andersgodtfredapr 23, 20245 min read

For at kunne blive færdig med uddannelsen som Materialist, så er det nødvendigt med en fagprøve, og det er, hvad Maiken Wollf fra Matas bruger hele uge 18 på i…

Billede af gruppen Spice Girls i Søften Fritidscenter til Klubben Har Talent

Masser af talent i klubben

andersgodtfredapr 19, 20247 min read

Den sidste måned har de tre pædagoger, Jonas Storm, Thomas Primdal og Mathias Vallø og 39 børn i Søften Fritidscenter øvet sig på årets talentshow – Klubben Har Talent – og Søften…

Onsdagens Ord om litteratur - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvad litteratur kan gøre for os

andersgodtfredapr 17, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen En af mine store fornøjelser, det er at læse bøger, og jeg har da også gang i mindst en bog hele tiden. Indrømmet, en del af dem…

Billede af Fundamentet og søen ved Øm Kloster - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Øm kloster

andersgodtfredapr 15, 20245 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Ikke langt fra Ry ligger resterne af Øm kloster, der for mange århundrede siden var hjemsted for munke fra cistercienserordenen, der grundlagde klostret i 1172 og hvor…