Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i Søften Kultur- og Idrætscenter endnu engang, og Thomas Bak fra Søften GFs´ fodboldafdeling har endnu engang sammen med andre frivillige stablet et bankospil sammen, som samler byen og alle andre interesserede, der har lyst til at være med.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Lørdag den 25. maj holder fodboldafdelingen i Søften Gymnastikforening for tredje år i træk Banko i Søften Kultur- og Idrætscenter (SKIC), og Thomas Bak, der er tovholder på arrangementet, griner lidt da jeg spørger ham om banko arrangementet er ved at være en tradition.

“Ja, det synes jeg, at det er, og det er også det jeg og de andre frivillige hører, når vi taler med folk i og uden for Søften omkring det. Der er en forventning til det nu fra de mange mennesker, der glæder sig til at være med. Vi prøver også at lave det anderledes end hvad du ellers tænker om et traditionelt bankoarrangement, fordi vores præmier og overraskelser undervejs også er anderledes,” siger Thomas Bak, mens vi sætter os ved et bord i klubhuset på Neptunvej i Søften.

Thomas har mange jern i ilden i Søften GF fodbold, han er i gang med at træne klubbens U19 drenge hold, da jeg kommer forbi, men kan godt afse 20 minutter til et interview om bankoarrangementet.

Hvorfor fandt I på at lave et bankospil i Søften, er det ikke kun for pensionister?

“Nej slet ikke, vi kan også set at HOG (Hinnerup og Omegns Gymnastikforening, red.) har succes med det, og så talte jeg med min kone om det, at det også må kunne lade sig gøre i Søften. Så prøvede vi for første gang for to år siden, hvor vi var 390 deltagere, i 2023 var vi 425, og i år har vi sat 450 billetter til salg á 125,- kroner, og der er godt gang i salget. Du kan også vælge at købe en sponsorplade, som også kommer op og hænge i det nye klubhus, når det engang står færdigt, og hvis du køber en inden banko, så giver det også gratis adgang til arrangementet,” siger Thomas.

Thomas Bak fortæller om de sponsorplader, som Søften GF Fodbold sælger som støtte til det nye idrætsanlæg i Søften. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Du sagde før, at præmierne ikke er som til et normalt bankospil, hvad betyder det?

“Du kan vinde Playstation 5, Søften Auto har givet en gave på 10.000,- kroner til nye dæk og opbevaring, og der er præmier for mere end 140.000,- kroner i alt, så det er muligt at vinde rigtigt meget forskelligt. XL i Søften har også givet et havemøbelsæt som præmie, så der er noget for enhver smag,” siger Thomas.

Børne og voksenbanko

Nu hvor det er tredje år i træk, at fodboldafdelingen holder banko, så har Thomas og de frivillige også udviklet lidt på bankospillet, og derfor er det muligt at spille børnebanko for de mindste om formiddagen og almindeligt banko for de lidt større børn og voksne om eftermiddagen.

“Vi oplever, at det kan være svært for de mindste at skulle sidde stille i tre timer til bankospil om eftermiddagen, og derfor prøvede vi sidste år at lave børnebanko for de mindste. Sidste år var vi 50 og i år har vi solgt 100 billetter til det. De spiller fra 10 – 11 om formiddagen, hvor det store spil er fra 14 – 17. Vi lavede børnebanko på opfordring fra mange forældre, der gerne ville have deres mindre børn med, men vidste at de ville have svært ved at kunne sidde stille i mange timer, og heldigvis er det også blevet en succes,” forklarer Thomas.

Hvad betyder det for byen og for området, at du er med til at lave det her arrangement?

“Vi bor i et lille samfund, hvor der i forvejen er mange aktiviteter, som beboerne kan gå til. Både i foreningsregi, men også arrangementer som Markedsdag, Skt. Hans og Fastelavn, som alle kan deltage i. Det er vigtigt for området og de mennesker, der bor her, at vi er en aktiv by. Det kan også tiltrække flere tilflyttere, når de kan se, at der sker noget i byen, og at det er forskellige arrangementer. Det skaber også et sammenhold i byen,” siger Thomas.

Banko i Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Billedet er fra et af de tidligere banko arrangementer i Søften Kultur- og Idrætscenter, og Thomas Bak håber på, at hallen kan blive fyldt igen i år. Natteravnene er blandt de foreninger, der kommer og hjælper til. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvor stort et arbejde ligger du og andre frivillige i at lave et bankoarrangement?

“Det kræver meget, og jeg har meget hjælp fra familien derhjemme, som også kommer og hjælper på selve dagen. Mark Laigaard, Casper Andreasen og Dennis Caludan har også været store støtter, sammen med det sponsorudvalg, som vi har i fodboldafdelingen, som gør at vi kan lave arrangementet. Det kræver mange måneders forberedelse, men jeg glæder mig til at se alle de glade ansigter i SKIC den 25. maj, det bliver alt sliddet værd, og så kommer der forhåbentligt et stort overskud til det nye idrætsanlæg,” fortæller Thomas.

Hvad kan deltagerne ellers opleve til bankoarrangementet?

“Om eftermiddagen bliver der spillet to gange syv spil, og i pausen bliver der en auktion, hvor dem der vinder kan få en VIP tur på Brøndby station i efteråret, og vi har også en VIP tur til en kamp på Liverpool stadion i England til efteråret, hvor kampen ikke er fastlagt endnu, men vi håber på, at der er stor opbakning til begge auktioner, for det er nogle spændene arrangementer,” siger Thomas.

Facebook opslag om auktionspræmier - Søften Nyt - Foto: Screenshot fra Facebook.
Der er store præmier på højkant til bankospillet, og i pausen er der auktion, hvor der, blandt andet, kan vindes en tur til Liverpool stadion i efteråret 2024. Foto: Screenshot fra Facebook – Søften Nyt.

Han fortæller at de lokale REMA 1000 drenge, Christian og Anders, igen i år har sagt ja til, at være banko opråbere, og han ved, at de begge glæder sig.

“Christian og Anders tager det meget seriøst, og de glæder sig igen til at deltage i arrangementet, og føler sig også som en del af byen og de mange arrangementer, som sker her i Søften. I år kommer Natteravnene igen og hjælper, og du kan købe ting fra Tupperware og få råd. Du kan også høre mere om at være bloddonor, og så kommer OK benzin og fortæller om, hvad de kan også omkring el, og de har også givet gavekort til bankospillet, så vi er glade for, at de kommer,” siger Thomas, inden han skal tilbage på træningsbanen og hjælpe til med de afsluttende øvelser for U19 drengene.

Anders og Christian fra REMA 1000 - Søften Nyt - Foto: Christian Møller Henriksen.
Anders Riis og Christian Møller fra REMA 1000 glæder sig begge meget til at skulle være med til at deltage i et af de mange arrangementer, som foreningslivet i Søften afholder for byen. Foto: Christian Møller – Søften Nyt.
Faktaboks
Det er tredje år i træk, at Søften GFs´ fodboldafdeling arrangerer banko i SKIC, og der er plads til 450 deltagere til det store spil fra 14 – 17, børnebanko er udsolgt. Du kan læse mere om arrangementet via dette link, hvor du også kan købe billetter til arrangementet.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Fotoentusiaster udstiller i Uhresalen

andersgodtfredjun 14, 20246 min read
Forsidebillede til Favrskov Fotoklubs udstilling i Uhresalen fra den 13. juni til 2. august 2024.

Fra Stankelben og bier til portrætter, forladte huse og en hvid dame på en græsplæne. Der er rigtigt meget at se på i Uhresalen fra…

Nær fronten er det ‘Det Muliges Kunst’

andersgodtfredmaj 31, 20246 min read
Billede af Stefan Weichert og en kilde han taler med i det Østlige Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Det er et større puslespil at få en reportagetur i stand ved fronten. Ofte afgøres tingene i sidste øjeblik. Det gælder om at være omstillelig.…

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read
Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor den lokale Rotary klub havde inviteret hende til foredrag og snak om hendes rejse fra…

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read
Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt og veludbygget sundhedssystem, som vi alle betaler til over skatten. Der er ingen tvivl om,…

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read
Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder med et hold eller en person, så vil du opleve opture og nedture. For nogle…

Mandagens Anmeldelse – Boris Johnson – Skandalernes Premierminister

andersgodtfredmaj 6, 20244 min read
Billede fra dokumentar på DR om Boris Johnsen.

Hvis du har fulgt en smule med i politik i England de seneste mange år, så har du nok hørt om Boris Johnson, der endte…