Det er ikke kun vin, øl og chokolade, som Claus og Lone Bräuner sælger fra Living4U i Foldby. De har også næsten 200 forskellige slags te, og efter de for to år siden lancerede en online te-shop, Tea4U, er de også begyndt at have te-smage aftener. Søften Nyt tog med til den tredje totalt udsolgte te-aften i Foldby.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Jeg har lagt mærke til, at Living4U har te på hylderne, når jeg besøger forretningen, men det var ikke gået op for mig, at de havde en decideret te-shop. Tea4U hedder den, og her kan du købe alverdens te, som Claus Braüner forklarer mig denne tirsdag aften i april få minutter inden at Living4Us tredje te-aften skal i gang.

Hvorfor holder i te-aftener?

“Fordi vi siden vi åbnede Tea4U for et par år siden gerne ville holde nogle fysiske arrangementer, for de mange interesserede, der bor her i området. Lone og jeg har talt om det, og vi har talt med kunderne om det, men vi vidste heller ikke, om der ville være et behov. Det har det vist sig, at det er der, fordi vi har udsolgt af billetter igen i aften, og de blev solgt på syv timer,” siger Claus mens han er ved at koge vand til aftenens te-smagninger.

Lone Braüner står ved siden af og forklarer, at vi til arrangementet i første omgang skal smage seks forskellige slags te. 

“Du kommer til at smage hvid, grøn og sort te, nogle med smag og andre helt rene, og bagefter har du mulighed for at smage lige præcis den te du gerne vil, og så kan du selvfølgelig også købe noget med hjem,” siger Lone smilende, inden Claus tager over:

“Vi gør det på den måde, så du kommer til at smage noget, som dine smagsløg måske ikke kender, og bagefter kan du give smagsløgene en anden oplevelse, med noget som du kender. Vi vil gerne udfordre dig lidt, og give dig noget andet, end du måske forventer,” siger Claus.

Hvorfor har I åbnet Tea4U, når I allerede var i gang med Living4U?

“Vi synes, at der manglede en lokal mulighed for at købe kvalitets te, så du ikke behøver køre til Aarhus efter det, og der har heldigvis også været en ret stor interesse for det, siden vi startede, og ikke kun lokalt. Vores onlineshop er også godt i gang, men det er også hyggeligt når kunderne kommer herind og vi kan tale om det, ” siger Lone.

Billedet viser Lone og Claus fra Tea4U foran dem er der mange forskellige slags te - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lone og Claus Bräuner har næsten 200 slags forskellige te til salg i deres forretning, så der er noget for enhver smag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Te for enhver smag

Da alle 25 har sat sig ved bordene i butikken er det tid for Lone at komme i gang med aftenens program, og hun lægger selv ud med, at der er sket meget siden Medova te var fremme, og heldigvis for det. Jeg kan selv huske smagen, når jeg fik den hos min bedstemor tilbage i 1980´erne, og jeg var heller ikke dengang vild med den.

Lone fortæller om teens historie, at den kommer fra Kina, og at det var en kejser ved navn Shen Nung, som ifølge legenden drak kogt vand og ved et tilfælde faldt blade fra et tetræ ned i vandet, og derefter drak han te hver dag.

“Om historien er en skrøne, det ved jeg ikke, men jeg kan sige så meget, at Kina i dag er den største producent af te i verden, men at der også bliver dyrket te i Indien, Sri Lanka, Bangladesh og Kenya. Te kan smage meget forskelligt, alt efter hvor det kommer fra, det er lidt som meget af det vin vi har på hylderne omkring jer. Smagen kan også være forskellig,  selvom vinen er dyrket på samme drue,” siger Lone.

Billedet viser, at der var dækket op til mange mennesker hos Livings4U til tesmage aftenen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen -Søften Nyt.
Der var dækket op til 25 personer til denne tredje te-aften hos Living4U i Foldby, og hver en plads var fyldt til arrangementet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Nu er det tid til at smage på te, og den første er en hvid te uden tilsætning. Vi får oplyst at dem hvide te er den fineste og dyreste, fordi topskuddene fra te-planten, Camellia Sinensis, bliver taget fra og nænsomt behandlet, forklarer Lone.

“Grøn og sort te kommer fra samme plante, som den hvide, men teen bliver behandlet på forskellige måder og udvikler sig derfor i forskellige smage,” siger Lone, mens hun og Claus deler termokander rundt på bordene, så vi kan smage teen.

Den er meget forfriskende i smagen, og snakken omkring bordene går med det samme i gang. Vi har alle forskellige smagsløg og favoritter, og kvinden der sidder ved siden af mig, fortæller at hun ikke er så vild med hvid te, men fordi den er helt ren og frisk, så nyder hun at drikke den. Hun hælder heller ikke resterne af den op i den sorte beholder midt på bordet, som står der, hvis vi ikke kan lide den te vi drikker, og for mit eget vedkommende kommer i brug ved te nummer to, som ikke falder i min smag, og hvor der er Hibiscus og ribs i blandingen.

Te nummer tre er en ren grøn te, som jeg heller ikke selv ville købe, men hvor andre er begejstrede for den, og nogle beskriver den som smagen af hav.

Ved te nummer fire, Det evige Liv, hedder den, der bliver der ved vores ende af bordet stillet spørgsmål til, om der skal serveres noget specielt, når du drikker te. Det er ikke nødvendigt, men en anden har oplevet, at få serveret en kvæde-te til en dessert, og det passede så godt sammen, at hun selv gik ud og købte teen bagefter.

Billede af teen med navnet ´Det Evige Liv`- Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Te smagsvarianten ´Det Evige Liv` var en af de seks forskellige teer, som deltagerne smagte på i første omgang, og det var tydeligt blandt deltagerne, at der var mange forskellige holdninger til de mange smagsvarianter. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Ved te nummer fem, er der karamel i, og dermed bliver allergenerne læst op, hvis nogle af de fremmødte ikke kan tåle æg, gluten, soya og nødder, som der også kan være spor af i teen, og dermed er te nummer fem et godt eksempel på, at der bliver tilsat smagsnuancer til mange forskellige typer te.

De sidste te vi smager på er også sort, og der bliver nævnt, at den minder hende om hendes fars pibetobak. Vi bliver enige om, at det må være MacBarens mixture, som hendes far røg, da hun var barn.

Fællessmagningen af de mange teer var nu slut, og vi kunne derefter selv gå rundt og dufte til de mange te-prøver, der var stillet frem, og derefter smage på dem. Samtidigt var der lejlighed for at tale sammen og hygge omkring teen, mens andre købte te og andet med hjem.

Da det blev Fruen og min tur til at prøve te og betale for de indkøb, som vi havde gjort, så sagde en smilende Claus til os:

“Vi havde ikke regnet med, at vores te-shop ville blive en succes, som det er, men nu hvor vi har holdt tre udsolgte arrangementer efter hinanden, så viser det også Lone og jeg, at det var en god idé at sælge te. Så det bliver vi ved med, og vi vender tilbage igen med en te-aften en anden gang, nu hvor de først tre har været en succes,” siger Claus.

Billedet viser Claus og Lone Braüner, der giver tesmags prøver til deltagerne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der blev givet mange forskellige smagsprøver på te ud til deltagerne, og de kunne smage mere end en, hvis de havde lyst. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…

Billede af et skilt, hvor der står Demenshuset Favrskov. Huset ligger på plejecenter Hinneruplund i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Den sidste tirsdag i måneden…

andersgodtfredmaj 1, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Siden den 26. september 2023, har jeg troligt hver den sidste tirsdag i måneden været til café for pårørende til demente. Jeg har en nær pårørende, der…

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…

Bullseye til Gul Lørdag i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Gul lørdag i Hinnerup

andersgodtfredapr 28, 20245 min read

Lørdag den 27. april havde fodboldafdelingen i HOG i Hinnerup inviteret til Gul lørdag på banerne ved idrætsanlægget bag svømmehallen i Hinnerup, hvor alle interesserede kunne prøve de forskellige aktiviteter…