I de her tider, hvor regeringen og partierne i Folketinget i Danmark virkelig lægger op til en udvidelse af Forsvaret, med tilførsel af mange milliarder de kommende år, så er det spændende at dykke ned i en serie, der får den kolde krig til næsten af blive genoplivet igen.

Første sæson af serien, Vigil, handler om, at politikvinden Amy Silva bliver sendt ned i en ubåd for at opklare et mord, der er begået om bord, mens atomubåden er på mission. 

Den militære rangorden ombord på ubåden er ikke helt klar på at skulle håndtere Amy, mens hun skal opklare først mordet og siden de mange andre, i første omgang, uforklarlige ting, der sker på ubåden, mens den sejler rundt i dybet. 

Ubåden er en del af Storbritanniens atomforsvar, og Amy kan ikke kommunikere med sine kolleger i land, mens hun er væk. I første omgang skal hun være væk i tre dage, men turen bliver forlænget.

Samtidigt med hændelserne i dybet, så sker der også en udvikling på landjorden, som hendes kolleger ved politiet i Glasgow skal tage sig af, og i TV-serien i seks afsnit af næsten en times længde hver, der følger vi skiftevis efterforskningen på landjorden blandt politikere, atomvåbenmodstandere, spioner og MI5 (Britiske militære efterretningstjeneste), der ikke er samarbejdsvillige, og de mange uheld, der sker på ubåden i dybet på havet, og som kan koste hele besætningen ombord livet.

Undervejs i de seks afsnit får seeren også et tilbageblik i Amy Silvas personlige liv, og hvorfor hun egentlig ikke er så vild med at opholde sig i små lukkede rum, som en ubåd må siges at være, og samtidigt en personlig rejse i at finde sig selv og bruge mere tid med sin datter på landjorden.

Serien er skruet godt sammen, og hvis du går i gang med den, så lad være med at se det hele på en gang. Del den op i bidder, selvom det kan være nemt at starte på et nyt afsnit, når et er set, men der er mange oplysninger at holde rede i, og der sker hele tiden noget på landjorden og i dybet, som du skal følge med i.

Serien er helt sikkert værd og se, og den får en stor anbefaling med herfra, og jeg glæder mig også til sæson to, som lige er blevet lagt på dr.dk´s hjemmeside i starten af marts 2024.

Faktaboks
Spændingsserien Vigil er i to sæsoner, og de kan begge findes på dr.dk hjemmeside via det her link https://www.dr.dk/drtv/saeson/vigil_-doeden-i-dybet_412917.

Første sæson handler om et mord på en Ubåd, hvor Amy Silva skal efterforske dybt under havets overflade. Som alle andre serier og film på DR, er det gratis at streame fra dr.dk.

Du behøver ikke logge ind på hjemmesiden for at se med. Du kan læse mere om serien på bbc.com, hvor der bliver fortalt mere om serien, hvor der også er et interview med skuespilleren, der spiller hovedpersonen, Amy Silva. Omtale og interview er på engelsk.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere anmeldelser og artikler fra Søften Nyt

Billede af Sabro kirke hvor Pilgrimsvandringen starter på Kr. Himmelfartsdag. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Pilgrimsvandring i Ristrup skoven på Kr. Himmelfartsdag

andersgodtfredmaj 4, 20244 min read

I Søften og Foldby kirker er der hvert år tradition for at gå en tur på Kr. Himmelfartsdag, hvor sognepræst Jane Vig Fanø inviterer alle interesserede til at gå med…

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…

Billede af et skilt, hvor der står Demenshuset Favrskov. Huset ligger på plejecenter Hinneruplund i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Den sidste tirsdag i måneden…

andersgodtfredmaj 1, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Siden den 26. september 2023, har jeg troligt hver den sidste tirsdag i måneden været til café for pårørende til demente. Jeg har en nær pårørende, der…

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…

Bullseye til Gul Lørdag i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Gul lørdag i Hinnerup

andersgodtfredapr 28, 20245 min read

Lørdag den 27. april havde fodboldafdelingen i HOG i Hinnerup inviteret til Gul lørdag på banerne ved idrætsanlægget bag svømmehallen i Hinnerup, hvor alle interesserede kunne prøve de forskellige aktiviteter…

Billede af Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze, de står bag Hinnerup Psykologerne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Tre psykologer: Hvorfor er det ikke lige så almindeligt at gå til psykolog, som til læge?

andersgodtfredapr 26, 20249 min read

Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze er alle tre selvstændige psykologer, der har fundet sammen på samme adresse på Fanøvej i Hinnerup. Et år efter de åbnede oplever…