I de her tider, hvor regeringen og partierne i Folketinget i Danmark virkelig lægger op til en udvidelse af Forsvaret, med tilførsel af mange milliarder de kommende år, så er det spændende at dykke ned i en serie, der får den kolde krig til næsten af blive genoplivet igen.

Første sæson af serien, Vigil, handler om, at politikvinden Amy Silva bliver sendt ned i en ubåd for at opklare et mord, der er begået om bord, mens atomubåden er på mission. 

Den militære rangorden ombord på ubåden er ikke helt klar på at skulle håndtere Amy, mens hun skal opklare først mordet og siden de mange andre, i første omgang, uforklarlige ting, der sker på ubåden, mens den sejler rundt i dybet. 

Ubåden er en del af Storbritanniens atomforsvar, og Amy kan ikke kommunikere med sine kolleger i land, mens hun er væk. I første omgang skal hun være væk i tre dage, men turen bliver forlænget.

Samtidigt med hændelserne i dybet, så sker der også en udvikling på landjorden, som hendes kolleger ved politiet i Glasgow skal tage sig af, og i TV-serien i seks afsnit af næsten en times længde hver, der følger vi skiftevis efterforskningen på landjorden blandt politikere, atomvåbenmodstandere, spioner og MI5 (Britiske militære efterretningstjeneste), der ikke er samarbejdsvillige, og de mange uheld, der sker på ubåden i dybet på havet, og som kan koste hele besætningen ombord livet.

Undervejs i de seks afsnit får seeren også et tilbageblik i Amy Silvas personlige liv, og hvorfor hun egentlig ikke er så vild med at opholde sig i små lukkede rum, som en ubåd må siges at være, og samtidigt en personlig rejse i at finde sig selv og bruge mere tid med sin datter på landjorden.

Serien er skruet godt sammen, og hvis du går i gang med den, så lad være med at se det hele på en gang. Del den op i bidder, selvom det kan være nemt at starte på et nyt afsnit, når et er set, men der er mange oplysninger at holde rede i, og der sker hele tiden noget på landjorden og i dybet, som du skal følge med i.

Serien er helt sikkert værd og se, og den får en stor anbefaling med herfra, og jeg glæder mig også til sæson to, som lige er blevet lagt på dr.dk´s hjemmeside i starten af marts 2024.

Faktaboks
Spændingsserien Vigil er i to sæsoner, og de kan begge findes på dr.dk hjemmeside via det her link https://www.dr.dk/drtv/saeson/vigil_-doeden-i-dybet_412917.

Første sæson handler om et mord på en Ubåd, hvor Amy Silva skal efterforske dybt under havets overflade. Som alle andre serier og film på DR, er det gratis at streame fra dr.dk.

Du behøver ikke logge ind på hjemmesiden for at se med. Du kan læse mere om serien på bbc.com, hvor der bliver fortalt mere om serien, hvor der også er et interview med skuespilleren, der spiller hovedpersonen, Amy Silva. Omtale og interview er på engelsk.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere anmeldelser og artikler fra Søften Nyt

Onsdagens Ord om litteratur - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvad litteratur kan gøre for os

andersgodtfredapr 17, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen En af mine store fornøjelser, det er at læse bøger, og jeg har da også gang i mindst en bog hele tiden. Indrømmet, en del af dem…

Billede af Fundamentet og søen ved Øm Kloster - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Øm kloster

andersgodtfredapr 15, 20245 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Ikke langt fra Ry ligger resterne af Øm kloster, der for mange århundrede siden var hjemsted for munke fra cistercienserordenen, der grundlagde klostret i 1172 og hvor…

Filmplakat Total Recall

Total Recall – Hvad er virkeligt og hvad er fantasi?

andersgodtfredapr 12, 20246 min read

Fredag den 12. april vender Jacob Krogsøe tilbage til Hadsten Bio med et oplæg omkring Arnold Schwarzenegger og action og sci-fi filmklassikeren Total Recall fra 1990. Søften Nyt har talt med…

Billedet er forside billedet og viser Mange forskellige smags og duftprøver af te hos Tea4u i Foldby - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Det er længe siden Medova var den foretrukne te

andersgodtfredapr 11, 20246 min read

Det er ikke kun vin, øl og chokolade, som Claus og Lone Bräuner sælger fra Living4U i Foldby. De har også næsten 200 forskellige slags te, og efter de for…

Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Onsdagens Ord – Fællesskabet må vi ikke glemme

andersgodtfredapr 10, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Normalt er det ikke mig, der stiller spørgsmål til dig som læser, som jeg ingen mulighed har for at kunne få dig til at svare på, men…

omsorg_omslag - Aarhus Universitetsforlag

Mandagens Anmeldelse – Månedens Tænkepause – Omsorg

andersgodtfredapr 8, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Hvad tænker du på, når du hører ordet omsorg? Er det når du bliver passet og plejet, hvis du ligger syg derhjemme med influenza, eller er det…