I anledning af, at Hinnerup Bridgeklub havde 50-års jubilæum den 26. februar, blev der den 3. marts 2024 afholdt Favrskov Mesterskab i Bridge. Hvor den lokale bridgeklub fra Hinnerup havde inviteret klubberne fra Hadsten og Hammel til en lang dag i Vitten Forsamlingshus med bridge, hygge og fine præmier.
Af Anders Godtfred-Rasmussen
Søndag den 3. marts fra klokken 10 var parkeringspladsen foran Vitten Forsamlingshus godt fyldt. Inden for blev der afholdt Favrskovmesterskabet i Bridge. 72 spillere fordelt på 36 par fra de tre bridgeklubber i Hadsten, Hammel og Hinnerup dystede mod hinanden i bridge fordelt på A-, B- og en C-række, men hvor Favrskovmesterskabet lige så godt kunne findes i C-rækken, for det gjaldt om at få flest point i de mange spil.
Inden spillet gik i gang, talte jeg med Lisbeth Pilgaard og Hans Kjær Christensen fra Hinnerup Bridgeklub om, hvorfor de arrangerer Favrskovmesterskab i bridge.
“Hinnerup Bridgeklub havde 50-års jubilæum den 26. februar 2024, og derfor var det oplagt at lave en fælles turnering for de tre bridgeklubber i Favrskov. Det er ikke så tit, at vi holder den fælles turnering, sidste gang var i 2015, så vandrepokalen har stået hjemme ved de tidligere vindere i lang tid, men vi håber efter i dag, at der ikke går 9 år før vi igen holder et Favrskovmesterskab,” siger Lisbeth, der til dagligt er formand for de 40 medlemmer af den lokale Bridgeklub i Hinnerup.
Hvordan foregår turneringen som den i holder i dag?
“De 36 makkerpar spiller mod hinanden i den række, de nu tilhører. Et spil varer syv minutter, og hvert par skal spille tre spil mod hinanden, inden de skal skifte til at spille tre spil mod et andet par. Det går hurtigt, og du skal være skarp i hovedet, for at kunne være med. De fleste af spillerne i de tre klubber er over 60, og vi har flere, der har fyldt 90, men bridge er godt for at holde de små grå i hovedet i gang,” siger Hans, der ikke selv skal spille med om Favrskovmesterskabet, da han og Hans Handrup er turneringsledere til Favrskovmesterskabet, og skal holde styr på de mange spil, der skal afgøres i løbet af dagen.
Efter Favrskovmesterskabet var slut
Alle 36 par skulle spille 33 spil bridge hver i løbet af dagen inden vinderen af de tre rækker skulle findes, og den samlede vinder af Favrskovmesterskabet blev fundet. Det blev det lokale makkerpar fra Hinnerup Bridgeklub, Bodil Dalgaard Jensen og Jørgen Gislum, der løb af med den samlede sejr, og nu kan have den flotte vandrepokal stående indtil en af de tre klubber i Favrskov kommune indkalder til et nyt Favrskovmesterskab i bridge.
Efter vinderne af de enkelte rækker blev udråbt, fandt jeg Hans igen og spurgte ham om, hvordan det har været ikke selv at kunne spille med til mesterskabet:
“Der er så meget at holde styr på, også selvom alt bliver registreret elektronisk og automatisk bliver lagt ind i computeren, men jeg kan ikke selv sidde og spille bridge imens andre måske har brug for hjælp i løbet af dagen, det er også derfor at Hans Handrup og jeg har været turneringsledere i løbet af i dag,” siger Hans inden han forsætter med at rydde op og pakke sammen efter de mange spil.
En af medhjælperne til oprydningen er Christian Gottlieb, han er i gang med at pakke borde sammen, da jeg spørger ham om, hvorfor han er med til Favrskovmesterskabet i bridge.
“Jeg begyndte at spille bridge for et par år siden, da Hinnerup Bridgeklub og Ældresagen lavede et arrangement sammen for at få flere interesseret i at spille bridge. Vi var 20, der fik undervisning i spillet, og vi er en del, der har holdt ved,” siger Christian i en pause fra oprydningen.
Hvorfor spiller du bridge, Christian?
“Jeg spillede det, da jeg var barn, og da muligheden kom igen, så ville jeg gerne være med. Det har været en stejl læringskurve, for lige så snart vi nybegyndere havde lært det grundlæggende, så skulle vi spille turnering med det samme. Vi spiller turnering hver tirsdag i den gamle stationsbygning i Hinnerup. Jeg er stadig i B-rækken, men jeg er glad for at være med, men det er også hårdt, når du har spillet så mange spil i træk som i dag,” siger Christian.
Lisbeth støder til samtalen og jeg spørger hende om, hvad det egentlig kræver for at komme i gang med at spille bridge:
“Du skal være glad for at spille kort og for at vinde, for det gælder om at vinde hver gang. Selvfølgelig spiller vi for at have det sjovt og være sammen med andre mennesker, men i Hinnerup Bridge klub har vi en A- og en B-række. Her gælder det om, at du kan rykke op og ned i rækkerne, derfor skal du også vinde mest muligt, for at kunne blive i din række, rykke op eller sørge for, at din makker og dig ikke rykker ned,” siger Lisbeth.
Lisbeth, hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil i gang med at spille bridge?
“Anders, du skal være velkommen til at komme og besøge os til en turneringsaften, når vi spiller i den gamle stationsbygning i Hinnerup. Det er hver tirsdag fra 18:30 og til cirka 21:30. Vi vil gerne være flere, så hvis du kender nogen, der er interesserede i at spille bridge, så kan de kontakte mig eller Hans Kjær Christensen, så skal vi nok få dem i gang med at spille bridge,” siger Lisbeth Pilgaard, inden jeg selv siger tak for i dag og er blevet lidt klogere på, hvad bridge er, og hvorfor det er sundt for hovedet at spille bridge.
Faktaboks Hinnerup bridgeklub spiller hver tirsdag fra den 1. september til den sidste tirsdag i april året efter. Det koster 500,- at være medlem for en sæson. Der er 40 spillere i klubben, og for nye interesserede kan der findes flere informationer på klubbens hjemmeside – https://www.bridge.dk/4231/– Der er også her du finder information om at kontakte klubben. Hvis du vil se resultaterne af de tre rækker og de enkelt vindere af rækkerne til Favrskovmesterskabet i bridge den 3. marts 2024, så kan resultaterne ses på hjemmesiden. |
Annonce – Vi støtter Søften Nyt
Se og læs flere artikler fra Søften Nyt
103.000 kroner til Skyggebørn i Aarhus
Lørdag den 7. september holdt Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter et velgørendhedsarrangement…
Du får det fikset ganske gratis på stationen i Hinnerup
Hver den første lørdag i måneden holder frivillige gang i…
Onsdagens Ord – Modsætninger mødes
Jeg er storforbruger af de kulturelle tilbud, som der tilbydes…
Læserbrev: En hyldest til frivillige ildsjæle og fællesskabets kraft
I Favrskov Kommune har vi en særlig gave, som ikke…
Lokale fotografer udstiller i sognegården i Søften
Søndag den 27. oktober var der fernisering på den seneste…
Jagthorn og Sankt Hubertus til Gudstjeneste i Haldum
Det er ikke ofte, at du kan opleve jægere til…