Et parti forsvinder og et nyt kommer til i Favrskov byråd efter både Erling Høj Sørensen, tidligere Nye Borgerlige, og løsgænger Simon Buus Olsen, tidligere venstre, begge har meldt sig ind i Liberal Alliance.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det har ikke skortet på ud- og indmeldelser på den blå fløj i Favrskov byråd den seneste tid. Først var det Birgit Liin, Morten Bang og Simon Buus Olsen, der meldte sig ud af Venstre og Venstres byrådsgruppe og i denne uge, har Erling Høj Sørensen, tidligere Nye Borgerlige, og Simon Buus Olsen meldt sig ind i Liberal Alliance, og det gør, at partiet nu har to byrådsmedlemmer og er blevet medlem af Favrskov Byråd.

Derfor ringer jeg til Kasper Kay, næstformand i Liberal Alliance i Kronjylland, som Favrskov hører under, for at høre om, hvordan den lokale forening har taget i mod, at Liberal Alliance nu er at finde i Favrskov byråd:

“Jeg er en glad mand i dag, det skal da ikke være nogen hemmelighed, det er fantastisk at Erling Høj Sørensen og Simon Buus Olsen har meldt sig ind i Liberal Alliance og at vi har to byrådsmedlemmer i Favrskov Kommune,” siger Kasper.

Hvordan er det lykkedes jer at få de to politikere med om bord?

Vi har haft nogle gode snakke, både med Erling, efter at Nye Borgerlige har haft svært ved at finde ud af, hvor de står fremover, og i den med Simon, efter at han var blevet løsgænger. Det har været nogle spændende dage, og derfor er jeg også glad for nu, at vi har meldt ud, at begge politikere fremover står under de liberale faner i Liberal Alliance,” siger Kasper.

Simon og Erling

For Simon Buus Olsen har det været en noget omtumlet uge rent politisk med udmeldelse af Venstre, derefter løsgænger i byrådet og nu medlem af byrådet for Liberal Alliance, et parti han en gang før har stillet op for i 2016, dog uden at blive valgt ind.

Simon, hvorfor er det Liberal Alliance at du har valgt at fortsætte dit byrådsarbejde?

“Det var i Liberal Alliance at jeg trådte mine politiske barnesko og blev smittet med den politiske bacille. Det med at stå på gader og stræder og møde folk, holde politiske møder med politiske kampfæller og modstandere, og gerne ville prøve at være med til at ændre kommunen til det bedre for borgerne. Det var her det hele startede, inden jeg blev venstremand, og det er her jeg fortsætter efter jeg har meldt mig ud af Venstre, og gerne vil være med til at præge Favrskov kommune i en mere liberal retning,” siger Simon.

Kunne du ikke have gjort det i Venstre?

“Jo, det kunne jeg godt, men det var kommet dertil, at vi var uenige om nogle ting, og så tog vi tre i fællesskab den beslutning, om at vi var enige om at være uenige, og så meldte vi os ud. Mere får du ikke ud af mig omkring den sag,” siger Simon.

Hvordan tænker du, at dit fremtidige samarbejde med Erling Høj Sørensen bliver?

“Nu har Erling og jeg siddet ved siden af hinanden i byrådet i rigtigt lang tid, og vi kender hinanden og hinandens synspunkter rigtigt godt. Nu skal vi arbejde sammen inden for det samme parti, og det bliver en spændende opgave. Vi er selvfølgelig klar over, at vi ikke kan komme farende og vil have alle vores sager ført igennem uden at lytte til andre. Det er ikke sådan, at politik foregår. Vi har heldigvis et virkeligt godt samarbejdende byråd, hvor der bliver lyttet til hinanden og vi altid prøver at inkludere og få alle med i beslutningerne. Til gavn og glæde for borgerne, og det tror jeg også, at Erling og jeg vil fortsætte med fremover i regi af Liberal Alliance,” siger Simon.

Stiller du op til det næste kommunalvalg i 2025?

“Ja, det gør jeg helt sikkert. Hvis du havde spurgt mig for tre uger siden, så havde jeg nok sagt nej, men situationen er en helt anden nu, og jeg glæder mig til valgkampen,” siger Simon.

Jeg siger tak for snakken og afbryder telefonsamtalen, for jeg skal også have fat i Erling Høj Sørensen, for at høre hans vinkel på at være blevet medlem af Liberal Alliance.

Jeg fanger Erling i telefonen på vej hjem fra arbejde:

Erling, hvorfor har du meldt dig ind i Liberal Alliance?

“Liberal Alliance har en politik som flugter rigtigt godt med mine liberale holdninger, og så har det nok ikke forbigået ret mange, at den usikkerhed, der har været omkring Nye Borgerlige, det har jeg ikke kunnet vente på længere, og derfor er jeg skiftet til Liberal Alliance,” siger Erling.

Hvordan kom skiftet i stand?

“Jeg fik nogle følere fra bestyrelsen lokalt i Liberal Alliance, og så har vi talt om det. Jeg har også skullet kigge på, hvordan egne holdninger og Liberal Alliances holdninger falder i spænd, men som sagt, så flugter holdningerne rigtigt godt sammen, så jeg glæder mig til at arbejde for Liberal Alliance i Favrskov byråd,” forklarer Erling.

Hvad tror du, at det betyder for samarbejde i Favrskov byråd, at der nu er kommet et nyt parti med?

“Samarbejdet bliver som det hele tiden har været. Vi bakker op om konstitueringen og den siddende borgmester, Lars Storgaard, for det har været et eksemplarisk samarbejde på tværs af partierne indtil videre, og det er jeg helt sikker på, at det fortsætter med i resten af valgperioden,” siger Erling.

Hvorfor forlod du Nye Borgerlige?

“Jeg vil sammenligne det med, at hvis du er ude og sejle, og du er ude for en ulykke, og der begynder at komme vand i din båd. Rundt om dig sejler forskellige redningsbåde, og i den båd, hvor der står Liberal Alliance på stævnen, der kan jeg se, at der er rigtig god plads til mig. Jeg føler ikke, at jeg er partihopper, fordi mit gamle parti står i den situation, som de gør, men jeg skal også videre og finde min nye politiske plads frem mod det næste kommunalvalg i 2025, hvor jeg stiller op igen. Den politiske plads har jeg nu fundet i Liberal Alliance, og jeg glæder mig til det nye samarbejde med Simon, partiet og det samarbejde, som vi har på tværs i byrådet, til gavn og glæde for os alle,” siger Erling Høj Sørensen.

Foto øverst – Liberal Alliance har fået nye byrådsmedlemmer. Foto af Kasper Kay er fra Liberal Alliances hjemmside, og foto af Erling Høj Sørensen og Simon Buus Olsen er taget af Preben Stentoft og er fra Favrskov Kommunes hjemmeside.

Annonce – vi støtter Søften Nyt

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, Køberrådgiver Jette Eriksen og Jan Labich fra Djurslands Bank glæder sig alle tre til at holde et fælles Boligaften i Hinnerup den 15. maj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Et samarbejde lidt ud over det sædvanlige

andersgodtfredmaj 2, 20245 min read

Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle…

Billede af et skilt, hvor der står Demenshuset Favrskov. Huset ligger på plejecenter Hinneruplund i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Den sidste tirsdag i måneden…

andersgodtfredmaj 1, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen Siden den 26. september 2023, har jeg troligt hver den sidste tirsdag i måneden været til café for pårørende til demente. Jeg har en nær pårørende, der…

Forside billede SKIC græskbuffet til fællesspisning den 24. april 2024 - Søften Nyt. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Fællesspisning i fællesskab

andersgodtfredapr 29, 20245 min read

Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang…

Bullseye til Gul Lørdag i Hinnerup - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Gul lørdag i Hinnerup

andersgodtfredapr 28, 20245 min read

Lørdag den 27. april havde fodboldafdelingen i HOG i Hinnerup inviteret til Gul lørdag på banerne ved idrætsanlægget bag svømmehallen i Hinnerup, hvor alle interesserede kunne prøve de forskellige aktiviteter…

Billede af Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze, de står bag Hinnerup Psykologerne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Tre psykologer: Hvorfor er det ikke lige så almindeligt at gå til psykolog, som til læge?

andersgodtfredapr 26, 20249 min read

Nina Kristensen, Louise Grønborg og Camilla Maria Hentze er alle tre selvstændige psykologer, der har fundet sammen på samme adresse på Fanøvej i Hinnerup. Et år efter de åbnede oplever…

Billede af den fragmentationsvest som Stefan Weichert bruger på reportager til fronten i Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Hjelm, brandalarm og radiator

andersgodtfredapr 25, 20247 min read

Det kræver en del udstyr at arbejde ved fronten. Ofte er bilen helt pakket, når turen går til Østukraine. Der skal jeg være forberedt på alle mulige scenarier.  Af Stefan…