SuperBrugsen i Hinnerup har heddet SuperBrugsen i rigtigt mange år, men fra torsdag den 23. november er det slut med det røde skilt med den hvide skilt, der træder supermarkedet ind i fremtidens Coop, som også navnet på butikken bliver. Det har Søften Nyt mødt uddeleren i Superbrug…nej undskyld, Coop til en snak om.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Så længe jeg kan huske tilbage, og jeg er årgang 1973, så har der været en Brugsen i Hinnerup. Først på Kastanjetorvet for år tilbage og i de sidste mange, mange år på Handelstorvet midt i byen. 

SuperBrugsen hedder butikken frem til den 23. november 2023, hvor den bliver den første af mange SuperBrugsen supermarkeder, der får nyt navn. Coop kommer de og forretningen i Hinnerup til at hedde, og derved bliver tre kæder lagt sammen til en, da den hæderkronede Irma kæde og Kvickly kæden fremover også kommer til at høre under Coop konceptet.

Jacob Ring har allerede i flere år været uddeler i SuperBrugsen i Hinnerup, og han og sine cirka 90 medarbejdere har de seneste måned haft rigtigt mange håndværkere igennem forretningen, for at kunne gøre den klar til åbningen. Derfor er det også naturligt for mig at spørge Jacob om, hvorfor de er gået i gang med ombygningen i første omgang:

“Ligesom Kvickly- og SuperBrugsen kæden igennem lang tid har arbejdet henimod at have mere og mere fælles markedsføring, så er det også naturligt at vi smelter helt sammen til den nye kæde – Coop. Det betyder et nyt ansigt udadtil, og derfor skal alle butikkerne i det nye koncept laves om, og derfor har du også kunne se en gravemaskine og et telt i butikken for et stykke tid siden. For det kræver meget ombygning, når det hele skal laves om og flyttes rundt,” siger Jacob.

Det er ikke hver dag, at du ser en gravemaskine og et telt i et supermarked, men under ombygningen af SuperBrugsen, der var det nødvendigt. Begge dele er væk igen inden åbningen den 23. november. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Det er ikke hver dag, at du ser en gravemaskine og et telt i et supermarked, men under ombygningen af SuperBrugsen, der var det nødvendigt. Begge dele er væk igen inden åbningen den 23. november. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvad er det, som I er blevet udpeget til?

“Vi er den første butik i Danmark, som bliver lavet om til det nye Coop-koncept. Vi er ret stolte af, og valget er faldet på os her i Hinnerup, fordi vi er en stor og driftig butik målt på omsætning. Butikken er på cirka 1200 kvm, så vi er en gennemsnitlig størrelse forretning, hvor fx Kvickly i Viby, som også bliver til Coop, er på 5000 kvm. Derfor er vi valgt til at starte, så det kan vises, at mindre og større forretninger kan rumme konceptet,” forklarer Jacob.

Kan du løfte lidt af sløret for, hvad det nye koncept kommer til at betyde for forretningen?

“En del af det nye koncept, som Coop repræsenterer er, at vi vil skabe en ny butikstype, som vi kalder for et hverdagsmarked. Vi tager det bedste fra discount og det bedste fra supermarkedet, og så får vi også discount match på 1000 forskellige varer, hvor prisen hele tiden matches op mod discountbutikkerne,” forklarer Jacob.

BrødCooperativet er også en ny afdeling i supermarkedet, men som du kan se, så mangler de sidste detaljer lige at komme på plads inden åbningen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
BrødCooperativet er også en ny afdeling i supermarkedet, men som du kan se, så mangler de sidste detaljer lige at komme på plads inden åbningen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Vi går rundt i butikken sammen, og det er helt tydeligt, at der er flyttet rundt på rigtigt mange varer i forretningen, i forhold til, hvordan de stod før, og min egen kone derhjemme har også brokket sig lidt over, at det ikke er til at finde varerne, i forhold til, hvor de var før.

Jacob smiler, da jeg siger det til ham, og han fortæller at nogle af de ansatte har da også haft svært ved at huske at sætte tingene de rigtige steder på de nye pladser i butikken.

“Som du selv kan se, så har vi flyttet meget rundt, men det skulle også gerne give en meget bedre indretning og et bedre flow gennem forretningen. Samtidigt har vi skulle teste nogle nye løsninger af, både inventarmæssigt og farvemæssigt, og det glæder vi os rigtigt meget til at se og høre, hvad kunderne siger, specielt når de har fundet ud af, hvor varerne nu er, i forhold til før,” siger Jacob med et smil.

Delikatessen bliver hvor den er

Nogle områder i butikken har ikke være nemme at skulle flytte, og det er også derfor, at delikatesse afdelingen bliver, hvor den hele tiden har været, der er kun kommet nyt montrer og nyt udstyr.

“Vores delikatesseafdeling er vi og kunderne rigtigt glade for, og her kommer vi også til at teste nye produkter og madvarer af. Når vi er den første forretning, så skal der prøves forskellige løsninger af. Også nogle, som måske er gode på Sjælland, men som måske ikke virker så godt her i Jylland og omvendt, men kunderne skal heller ikke være bange for at prøve nye ting,” siger Jacob.

To dage før SuperBrugsen bliver til Coop er der stadig travlhed i supermarkedet, og mange varer og ledninger er endnu ikke kommet på plads, men mon ikke medarbejdere og håndværkere når at blive færdige inden Borgmester Lars Storgaard åbner for den nye Coop torsdag den 23. november 2023. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvad kan kunderne glæde sig til?

“At vi har en helt ny forretning til dem fra den 23. november, hvor de kan glæde sig til at komme og handle ind, som de altid har gjort, men nu under nye rammer, nye farver og i et nyt koncept. Vi har også fået nye scanselv kasser, hvor det ikke længer kræver, at du er medlem af Coop for at bruge dem. De har allerede haft premiere, og er blevet taget godt i mod, så kunderne kan komme hurtigt videre,” siger Jacob.

De nye scan selv kasser er allerede taget i brug, og er blevet meget populære, nu hvor du ikke behøver at være medlem af Coop for at bruge dem. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
De nye scan selv kasser er allerede taget i brug, og er blevet meget populære, nu hvor du ikke behøver at være medlem af Coop for at bruge dem. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvad siger medarbejderne til det hele?

Vi er en stor arbejdsplads med cirka 90 ansatte, og vi glæder os alle sammen til at præsentere den nye butik for kunderne. Jeg har da godt kunne mærke på medarbejderne, at de sidste par måneder ikke har været helt sjove hele tiden, når håndværkerne ofte er gået i vejen, men vi har fundet løsninger til gavn og glæde for alle, også for kunderne. Vi ser os selv som områdets foretrukne indkøbssted, med stor fokus på slagter og delikatesse, og så har vi heldigvis også et godt samarbejde med områdets andre butikker i Hinnerup Handel,” siger Jacob.

Hvorfor er I medlem af Hinnerup Handel?

“Det er vi, fordi det er vigtigt at bakke op om det lokale handelsliv i Hinnerup og omegn, og samtidigt støtte op om de mange aktiviteter, som butikkerne og foreningslivet lavet. Til gavn og glæde for borgerne. Det er vigtigt, at vi holder så meget handel som muligt lokalt, så kunderne ikke kører til de større centre omkring de større byer. De kan ligeså godt handle her i Hinnerup, hvor vi har det meste.

Tilbage til åbningen af Coop i Hinnerup, hvad er det for nogle nye varer, som I får på hylderne fra torsdag den 23. november?

“Det må du selv komme forbi og opleve, men fra morgenstunden klokken 8 er der musik fra Hinnerup Garden og tale fra borgmesteren, og så har vi en lang række tilbud i løbet af dagen og den kommende tid. Så kom endelig forbi og se, hvad vi har at tilbyde i vores nye og flotte forretning lige midt i Hinnerup,” siger Jacob med et smil.

Kom til åbningsfest den 23. november i Hinnerup, hvor Superbrugsen skifter navn til Coop og bliver det første supermarked i det nye Coop koncept i hele Danmark. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Kom til åbningsfest den 23. november i Hinnerup, hvor Superbrugsen skifter navn til Coop og bliver det første supermarked i det nye Coop koncept i hele Danmark. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Vi støtter Søften Nyt – Annonce

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Mens foreningen stadig hed Søften landsbyråd - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Søften Landsbyråd bliver til Vores Søften

andersgodtfrednov 22, 20236 min read

Der var flere overraskelser i vente, da Søften Landsbyråd holdt årsmøde i Søften Kultur- og Idrætscenter tirsdag den 21. november. Blandt andet, at Landsbyrådet skifter navn til Lokalforening Vores Søften,…

Undgå at gå helt KOL - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lungerne skal vi huske at passe på

andersgodtfrednov 17, 20238 min read

Den Nationale Lungedag blev fejret på Plejecenter Hinneruplund den 15. November, hvor alle havde mulighed for at blive klogere på deres lungefunktion, hvorfor du skal passe på dem, og så…

Lungekoret - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Fællesskab og sang hver onsdag i Lungekoret

andersgodtfrednov 9, 20237 min read

På Brogården i Hinnerup mødes medlemmerne af Lungekoret hver onsdag til et par timers sang, hvor det ikke gælder om at synge højest eller bedst, men at være med i…

Anders og Christian vinder årets Rotary Initiativpris - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

REMA 1000 i Søften modtog Rotarys Initiativpris

andersgodtfrednov 7, 20238 min read

2023 udgaven af Rotary Hinnerup Initiativpris tilfaldt Christian Møller og Anders Riis fra REMA 1000 i Søften. Prisen blev uddelt i Rotarys lokaler, hvor prismodtagerne udtrykte deres taknemmelighed, og hvor…

Billedet forestiller Lene Bruun Kolff, der er igang med at klippe i et stykke stof. Lene Bruun Kolff maler med tråd - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lene Bruun Kolff maler med tråd

andersgodtfredokt 25, 20236 min read

Lene Bruun Kolff bliver snart 80, i den anledning holder hun en 75-års jubilæumsudstilling på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus fra lørdag den 28. oktober til den 30. december. Udstillingen hedder ´Return to…

Æblemos på biblioteket - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Æblemos på biblioteket

andersgodtfredokt 18, 202311 min read

Der var kø til at få presset æbler og masser af børn prøvede at lave et fuglehus, da Hinnerup Bibliotek og Kulturhus inviterede til familiedag på bibliotekets udendørs arealer. Af…