Team Rotary Cycling i Favrskov arrangerer igen i 2024 en cykeltur på 550 km over tre dage i juni. I år går turen fra Hadsten til Skagen og hjem igen, og den 6. februar var der orienterings- og tilmeldingsaften i Rotary lokalerne i Hinnerup.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Kort før 19:30 den 6. februar var der godt fyldt rundt om bordene i Rotary lokalerne på Skovvej i Hinnerup, for der var mange interesserede mødt op til informations- og tilmeldingsaften til Team Favrskov Cyclings (TRC) 2024 udgave af deres traditionsrige cykeltur.

Kenneth Linnebjerg fra styregruppen bød de fremmødte velkommen og lagde ud med at fortælle om turen, og hvor mange mennesker de håber at få med på de tre dages strabadser fra den 14. – 16. juni. Turen går fra Hadsten til Blokhus – Løkken – Skagen – Frederikshavn – Sæby og retur. En tur på cirka 550 km fordelt over de tre dage, med hotelovernatning, forplejning og oplevelser undervejs.

“Vi håber på at blive nogle og 30 deltagere, og med det fremmøde og de tilmeldinger, som allerede er kommet ind, så er jeg helt sikker på, at vi nok skal nå det. Hvis I kender nogen derude, der gerne vil med, så husk at få dem meldt til, så kan de også være med til de to gange vintertræning vi har i Hadsten Motion hver tirsdag og torsdag,” siger Kenneth til de mange fremmødte.

Herefter tager Kenneth Krogh over, som er den anden person i styregruppen bag turen og som sammen med Kenneth Linnebjerg også er træner for cykelrytterne.

“Vi har valgt en rute til Nordjylland, hvor der umiddelbart ikke er så mange bakker, men der skal også cykles langs vandet, hvor vinden kan være skarp også om sommeren. Vi har styr på servicebilerne, hvor den ene bliver ved rytterne og den anden kører frem og laver mad. Vi cykler klokken 8, spiser frokost klokken 12 og regner med at være fremme på hotellet klokken 17 hver dag,” siger Kenneth inden han giver ordet videre til Niels Riis.

Halvdelen af de indkørte midler fra 2024 turen går til Headspace. En organisation der støtter unge mennesker, der mistrives. Hos Headspace er der altid en at tale med og få hjælp hos. Her er det Niels Riis fra Hadsten Rotary klub der fortæller om Headspace. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Halvdelen af de indkørte midler fra 2024 turen går til Headspace. En organisation der støtter unge mennesker, der mistrives. Hos Headspace er der altid en at tale med og få hjælp hos. Her er det Niels Riis fra Hadsten Rotary klub der fortæller om Headspace. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Niels er medlem af Hadsten Rotary klub, og han fortæller derefter om, hvad de mange penge, som cykelrytterne samler ind, skal gå til i 2024:

“Cirka halvdelen af de indkørte penge bliver delt ud blandt forskellige foreninger i Favrskov Kommune, og den anden halvdel går til ´Headspace`, der er en organisation, der tilbyder gratis hjælp til unge der mistrives. Rotary International støtter også organisationen, så det er oplagt for TRC at støtte op om det gode formål,” siger Niels.

Fælles og selvtræning

De to gange Kenneth er med til at træne de to hold på turen, speed holdet og flow holdet:

“Lige nu træner vi spinning de to gange om ugen, men så snart vi kan komme ud på landevejen, så skal vi i gang med fællestræningen. Det bliver om lørdagen, vi cykler en tur sammen, og det ligger ikke fast endnu, hvor vi cykler fra. Nogle ture bliver fra Hammel, andre fra Hadsten og Hinnerup, alt efter rute og hvem der står for træningen på dagen,” siger Kenneth Linnebjerg.

Kenneth Krogh tager over, og forklarer, at det ikke er nok at træne en gang om ugen.

“Det er vigtigt, at I selvtræner hver uge og gerne flere gange om ugen, når vi kan komme på landevejen, ellers bliver turen for hård for jer. Vi begynder med fælles ture på 33 km og slutter af med en træningstur på 150 km, så det er vigtigt at I også får selvtrænet op mod, at vi skal afsted,” siger Kenneth Krogh.

Her er den foreløbige rute for Team Rotary Cyclings tur til Nordjylland i tre dage i juni 2024. Grafik: Team Rotary Cycling.
Her er den foreløbige rute for Team Rotary Cyclings tur til Nordjylland i tre dage i juni 2024. Grafik: Team Rotary Cycling.

Mod nye mål

Mange af rytterne har været med før og det gælder også Niels Riis. Han kammeraten Svend Fisker, har cyklet sammen i mange år, og Svend er også selv tidligere cykelrytter.

“Svend her er ikke medlem af Rotary, for det behøver du ikke at være for at cykle med. Det eneste det kræver er, at du gerne vil være med og træner op til at kunne cykle de 550 km på de tre dage i juni, så det er vigtigt at træne meget og vi plejer også at deltage i flere løb inden turen med Team Rotary Cycling,” siger Niels.

Svend sidder og smiler. Han har cyklet sammen med Niels i flere år, blandt andet var de afsted til Hærvejsløbet i 2023, hvor de cyklede de 300 km med en gennemsnitsfart på 30 km/t.

“Det er rigtigt skønt at komme afsted på cyklen. Jeg glæder mig hver gang til fællesskabet og de røverhistorier, vi fortæller hinanden. Det er nemmere at komme afsted, hvis det fx regner, hvis du ved, at der er nogen, der venter på dig og vil træne med dig. Du skal have et mål med din træning, ellers ebber det nemt ud,” siger Svend.

Niels og Svend har været venner i mange år, og da håndboldskoene blev lagt på hylden blev det cykelture i det åbne land i stedet for. I 2023 deltog de også i Team Favrskov Cyclings tur og de cyklede også Hærvejsløbet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen -Søften nyt.
Niels og Svend har været venner i mange år, og da håndboldskoene blev lagt på hylden blev det cykelture i det åbne land i stedet for. I 2023 deltog de også i Team Favrskov Cyclings tur og de cyklede også Hærvejsløbet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften nyt.

Tina Thorsager har sat sig, hun er også en af gengangere fra turen i 2023 og hun glæder sig også til at komme afsted igen.

Tina, hvorfor vil du ud at cykle med Team Favrskov Cycling igen i 2024?

“Nu har jeg jo købt en ny cykel, og den skal bruges,” siger Tina grinende og fortsætter: “Jeg synes at det er sjovt, og så er det en personlig udfordring…hvor meget det er muligt at presse mig selv. Fællesskabet er også enormt vigtigt for mig, så jeg glæder mig til at komme afsted igen,” siger hun.

Tina Thorsager fra Hadsten har været med på cykelturen med Team Rotary Cycling før, og glæder sig igen til at være en del af fælleskabet, og komme ud på landevejen og cykle igen, når vejret tillader det. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Tina Thorsager fra Hadsten har været med på cykelturen med Team Rotary Cycling før, og glæder sig igen til at være en del af fælleskabet, og komme ud på landevejen og cykle igen, når vejret tillader det. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jeg forlader de glade cykelryttere og tager fat i Lars Haldrup Petersen fra Hobro, for jeg vil gerne vide, hvorfor de er kørt til Hinnerup for at høre om et cykelløb.

“Jeg har før cyklet meget og for Team Rynkeby, så jeg har prøvet det før, også det at samle penge ind til et godt formål. Da vi i klubben i Hobro hørte om det her arrangement og cykeltur, så skulle vi med, og det er derfor vi er her for at melde os til i dag,” siger Lars, inden det bliver hans tur til at melde sig til hos Kenneth Linnebjerg.

Lars Haldrup Petersen og Lars Johannsen er begge medlem af Hobro Rotary klub, og de glæder sig begge to til at prøve kræfter med cykelruten i 2024 og være med i fællesskabet i Team Rotary Cycling i Favrskov. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Lars Haldrup Petersen og Lars Johannsen er begge medlem af Hobro Rotary klub, og de glæder sig begge to til at prøve kræfter med cykelruten i 2024 og være med i fællesskabet i Team Rotary Cycling i Favrskov. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Lidt derfra står Kenneth Krogh og smiler.

Kenneth, hvorfor er du med i styregruppen bag Team Rotary Cycling?

“Jeg har egentlig også villet være ud af det længe, men det har været svært at slippe, så jeg stiller op igen i år. Vi vil selvfølgelig gerne have flere med. Jeg har selv været med til at cykle til Paris, da vi gjorde det tidligere, men de her kortere ture er også fine. Her skal der ikke helt trænes så meget, og sættes så mange dage af, som der skulle da vi cyklede til Paris. Derfor er det måske også nemmere at få flere med, der vil være med til at sætte sig et mål og være med til at samle penge ind til flere gode formål,” siger Kenneth.

Kenneth Krog har været med i styregruppen bag Team Favrskov Cycling længe, men selvom han gerne vil slippe det, så har han svært ved det fordi det er i Rotarys ånd at samle penge ind til andre, og så er fællesskabet på cykelholdet helt uniks. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Kenneth Krog har været med i styregruppen bag Team Favrskov Cycling længe, men selvom han gerne vil slippe det, så har han svært ved det fordi det er i Rotarys ånd at samle penge ind til andre, og så er fællesskabet på cykelholdet helt uniks. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Er der mange gengangere hos Team Favrskov Cycling?

“Det er der, og rigtigt mange aldersgrupper repræsenteret. En ting er, at vi jo ikke bliver yngre, men vi har en med på 75 og to der er blevet 80, så vi har mange trofaste gengangere år efter år,” siger Kenneth, inden Kenneth Linnebjerg for lukket for computeren og også gerne vil være med i snakken.

“Det er cirka 80% gengangere år efter år. Så er der nogle, der falder fra og andre der kommer til. Der er hele tiden en fast kerne, der cykler med og så får vi nye med. Gert Jensen, der i aften har holdt lokalerne åbent for os her i Hinnerup, han var sammen med Flemming Sørensen med til at starte det op tilbage i 2011, og hold fast i mange år. Nu er andre kommet til, og det gør også, at vi kan fortsætte år efter år med Team Rotary Cycling, hvor rytterne får nogle gode oplevelser, og samtidigt samler penge ind til gode formål. Det er helt i Rotarys ånd,” siger Kenneth Linnebjerg.

Det er stadig muligt at melde sig til cykelturen i 2024, hvis du gerne vil med. Det skal bare være inden den 1. marts. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Det er stadig muligt at melde sig til cykelturen i 2024, hvis du gerne vil med. Det skal bare være inden den 1. marts. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Team Rotary Cycling er et årligt tilbagevendende cykelinitiativ, som har til formål at fremme cykling og fællesskab. Samtidig støtter cykelholdet gode formål indenfor Rotary’s virke – lokalt, regionalt og på landsplan. I 2024 skal holdet cykle fra Favrskov til Nordjylland over tre dage fra den 14. – 16. juni. Se mere på Facebook lige her.

Vi støtter Søften Nyt

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Forsidebillede til Favrskov Fotoklubs udstilling i Uhresalen fra den 13. juni til 2. august 2024.

Fotoentusiaster udstiller i Uhresalen

andersgodtfredjun 14, 20246 min read

Fra Stankelben og bier til portrætter, forladte huse og en…

Billede af Stefan Weichert og en kilde han taler med i det Østlige Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Nær fronten er det ‘Det Muliges Kunst’

andersgodtfredmaj 31, 20246 min read

Det er et større puslespil at få en reportagetur i…

Thomas Bak i klubhuset på Neptunvej - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Thomas Bak har gjort banko til en tradition i Søften

andersgodtfredmaj 17, 20246 min read

Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i…

Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor…

Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt…

Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder…