I snart to år er en gruppe mennesker i Hinnerup gået sammen om at arrangere en hel række af forskellige aktiviteter for borgerne i Hinnerup og omegn. Nogle med kæmpe succes, andre med få deltagere. Fælles om det hele er foreningen Hinnerup Mødes, der er en paraply for alle aktiviteterne, og menneskerne bag har Søften Nyt mødt til en snak om fællesskabet.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Lidt i syv står deres udsendte foran Spisestuen på Jernbanegade 1 i Hinnerup, og jeg venter på, at der kommer nogle repræsentanter fra Hinnerup Mødes, så de kan lukke mig ind i lokalerne. Lidt efter lidt kommer de, de mennesker, der hjælper med at stable nye fællesskaber på benene i Hinnerup. En har kaffe med, en anden te og en tredje har en elkedel med, så vandet til teen kan blive varm.

Da vi har sat os omkring bordet, så spørger jeg om, hvad Hinnerup Mødes er for en størrelse?

“Ja, hvem er vi egentligt,” siger Linda Klingenberg smilende og fortsætter: “Vi er et fællesskab for hele Hinnerup, der giver mulighed for at mødes med andre, der har samme interesser, men som ikke har lyst eller kræfter til at skulle oprette en ny forening,” siger Linda, inden Trine Harck tager over:

“Du skal se Hinnerup Mødes som en paraply eller en initiativ gruppe, der er fødselshjælper for mange forskellige aktiviteter. Her kan du komme og prøve noget af. Lære at male, blive en bedre fotograf, spille brætspil eller deltage i en strikkecafé,” forklarer Trine.

Hinnerup Mødes FB post - Søften Nyt - Foto: Opslag fra Hinnerup Mødes på Facebook.
Facebook er indtil videre det digitale mødested for ´Hinnerup Mødes`, men foreningen bag håber på, at kunne lave en hjemmeside, hvor de mange aktiviteter kan præsenteres for dem, som ikke er på sociale medier. Foto: Skærmfoto fra Hinnerup Mødes Facebook side.

De fortæller mig, at de satte gang i Hinnerup Mødes i foråret 2021, og at der har været mange mennesker med til de mange forskellige arrangementer.

“Vi prøver hele tiden noget nyt af, og de her møder, som vi holder i aften, det er åbne initiativ møder, hvor alle har mulighed for at komme med nye ideer. Det kan være svært at sidde derhjemme og gerne vil i gang med et eller andet. Du finder måske et onlinefællesskab, men det er ikke det samme, som at kunne mødes med andre, og det har du muligheden for her, uden at skulle være med i en forening,” siger Søren Lahn Sloth, der sammen med Signe Allerslev og et par stykker mere taler om at prøve at lave en Pokemoncafé, hvor alle der interesserer sig for Pokemonkort, kan komme og bytte kort og hygge sig sammen.

“Der skal være plads til det hele, og om der så kommer fem, så er fem mennesker også en succes. Det vigtige er, at der bliver skabt et fællesskab om en aktivitet, og at vi får folk af huse. Hinnerup Mødes stiller faciliteter til rådighed, men deltagerne skal selv fylde dem ud,” siger Linda.

Foto og Folkeaktier

Fotogruppen er et af de fællesskaber, som Hinnerup Mødes har været med til at skabe, og som oplever succes. Signe fortæller, at de plejer at være mellem 15 og 20 mennesker, når de en gang om måneden mødes på biblioteket i Hinnerup.

“Vi har et tema eller en opgave fra gang til gang, og så bruger vi nogle timer sammen, så vi kan blive bedre til at tage billeder og hjælpe hinanden,” siger Signe, mens Trine tager tilslutningen til strikkecafeen op.

“Sidste gang kom der 17, og de betaler alle sammen et beløb hver gang for at være med, men så er der også kaffe, te og hygge for alle pengene. Pengene går til Hinnerup Mødes og til at købe fortæring for, så der også er penge til at drive foreningen for, og også betale penge for at sidde i ´Spisestuen`, de gange om måneden, de mødes.

Smil og Glæde i Hinnerup Mødes - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der skal også være plads til sjov og hygge, når nye aktiviteter bringes på bane til idé møderne hos Hinnerup Mødes.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hinnerup Mødes er ikke en medlemsforening, for det skal ikke være sådan, at det kun er personer, der betaler et medlemskab, der kan være med. Hinnerup Mødes er for alle, men for alligevel at få lidt penge ind, foruden hvad der kan være af småindtægter fra de forskellige aktiviteter. Så sælger foreningen Folkeaktier. De koster 100,- og pengene til foreningen, så det er muligt at arrangere nye aktiviteter for brugerne.

“For nyligt holdt vi et fællesmøde sammen med biblioteket – ´Velkommen til Hinnerup`, hvor borgmesteren også kom og holdt en tale. Det var egentligt ment, som et møde, hvor nytilflyttede børnefamilier kunne komme og opleve, hvad der sker i byen. Der kom ikke rigtigt nogle børnefamilier, i stedet for kom der rigtigt mange seniorer, der var flyttet til byen, og som gerne ville være med til nye fællesskaber. Derfor inviterede vi dem også til mødet i aften, hvor alle kan komme med nye ideer til, hvad der mangler i Hinnerup, så Hinnerup Mødes kan blive en endnu større succes, end det indtil nu har været.” siger Trine, mens Linda nikker og siger:

“Vi er fem fra styregruppen i aften, næste gang er det måske de syv andre, der kommer og hjælper til. Sidste gang der var brætspilscafe, der var det hjemme hos mig, fordi vi ikke kunne være her. Det var ren hygge, og det er det heldigvis hver gang at Hinnerup Mødes,” siger Linda Klingenberg.

Faktaboks
Hinnerup Mødes er en forening i Hinnerup, der hjælper aktivitetsskabende fællesskaber igang. Her kan du komme og være med til at skabe nye aktiviteter, uden at skulle starte en forening op. Hinnerup Mødes holder til i ´Spisestuen` på Jernbanegade 1 i Hinnerup. Du kan også finde dem på Facebook lige her. De har ikke en hjemmeside, men de håber på, at kunne lave en aktivitet, der hedder ´Lav en hjemmeside` og så på den måde lave en hjemmeside for Hinnerup Mødes.