Torsdag den 30. marts var det tid til, at Netto endelig kunne åbne. Byens borgere har ventet i mange måneder på begivenheden, og Søften Nyt var tilstede på dagen, og dagen før, for at høre lidt om, hvad kunderne kan forvente af den nye butik i Søften.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Torsdag den 30. marts lidt i otte var det næsten svært at se, hvem der stod under de mange paraplyer, der var slået op uden for den nye Netto i Søften. Der var mange paraplyer i regnen, men endnu flere mennesker, der kom forbi, både for at høre Karin Salling og Borgmester Lars Storgaard holde tale, men også for at se, hvordan den nye Netto forretning i Søften ser ud.

Klokken otte blev kunderne lukket ind, og mens de mange våde mennesker strømmede ind i butikken, så tog jeg fat Lars Storgaard, for at høre hvorfor han kom forbi Søften i dag:

“Det er altid dejligt at komme ud lokalt i kommunen, og nu er det den anden Netto forretning, jeg er med til at åbne på kort tid, så det er også et godt tegn på, at erhvervslivet og dagligvareforretningerne udvikler sig i Favrskov Kommune. Det er også godt for konkurrencen, når der ligger to forretninger som REMA 1000 og Netto lige op af hinanden, og så er det godt set af Netto og åbne her, nu hvor kommunen også er i gang med at udvikle planerne for Søften Nord, hvor der i de kommende år skal bygges masser af boliger,” siger Lars Storgaard, inden flere andre lokale Søftenborgere også lige ville have en snak med borgmesteren, nu hvor han var på besøg.

Netto støtter lokale projekter - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Borgmester fra Favrskov Kommune, Lars Storgaard, Karin Salling og Nadja Hvass, butikschef i den Nye Netto forretning var alle begejstret over det store fremmøde til åbningen af Netto i Søften. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Ved kasseapparaterne var det ikke de lokalt ansatte medarbejdere, der stod klar fra morgenstunden, det var personale fra Nettos koncern, der var kommet for at bakke op om åbningen. Midt i det hele står den nye butikschef i Netto, Nadja Hvass, og smiler, og jeg spørger hende om, hvordan det er endelig at kunne åbne forretningen:

“Det er fantastisk, jeg var lidt bange for fremmødet i morges, da regnen silede ned, men kunderne er kommet alligevel, det er jeg meget glad for. Nu glæder jeg mig til at vise, hvad Netto kan tilbyde til Søften og til områdets beboere, det har taget lang tid, men nu er vi heldigvis i gang,” siger Nadja.

Kassen er åben - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Klokken 08:12 var de første kunder færdige med at handle, og alle kasser og skan selv kassesystemet blev flittigt brugt, den første time var det ikke de lokale medarbejdere, der stod ved kassen, men ansatte fra Nettos kontorer i Danmark.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Dagen før mens der fyldes op

Søften Nyt tog inden åbningen den 30. marts på et besøg i forretningen, for at se hvordan butikken ser ud, men også om der var nervøsitet at spore under 24 timer inden åbningen. 

Allerede i indgangen bliver jeg budt velkommen og medarbejdere, der er i gang med at fylde op, og mens jeg går gennem butikken, er der en munter, men også en hektisk stemning blandt medarbejderne. Der er ikke mange timer til åbningen, så alting skal se godt ud og varerne skal stå snorlige inden dørene åbnes.

Varerne skal på plads - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der var rigeligt at se til for de mange medarbejdere dagen inden Netto skulle åbne.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jeg finder den nye butikschef, Nadja, ved kølevarerne, hvor hun sammen med en medarbejder er i gang med at fylde den sidste montre op.

Hvorfor åbner i Netto i Søften?

“Det gør vi, fordi vi kan se et kæmpe potentiale her i byen og for området. Der er blevet åbnet op foran butikken nu, skabt flere parkeringspladser og vi har fået bedre tilkørselsforhold, end der var før, så rammerne for en succes er tilstede, og det håber jeg og medarbejderne på, at kunderne vil tage godt i mod,” siger Nadja.

Der er talt i medierne om, at Netto har lavet et nyt koncept, og at det er integreret her i butikken, kan du fortælle lidt om det?

“Vi prøver at skabe en større samhørighed mellem varerne, så det er nemmere for kunderne at finde rundt i forretningen. Der er et meget større fokus på frugt og grønt afdelingen, som du møder ligeså snart du kommer ind i forretningen, og så har vi store skilte, der forklarer, hvilke varer, der er hvor, og som du kan se fra alle steder i forretningen. Vi har prøvet at gøre Netto i Søften til en nem og overskuelig forretning for kunderne,” forklarer Nadja.

Hvad er din relation til Søften?

“Jeg er opvokset i Hadsten og bor i Randers i dag, men mine bedsteforældre bor her i Søften, så jeg er kommet her meget, og føler mig nærmest halvlokal. Jeg har selv arbejdet i Netto i 11 år, og jeg har været butikschef de sidste fem, så jeg kender til Netto og til området, så medarbejderne og jeg glæder os rigtigt meget til at komme i gang i morgen, når vi endelig skal åbne,” siger Nadja.

Varerne står snorlige - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Drikkevarerne skal stå helt lige, så der er pænt inden kunderne kommer til åbningsdagen.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Søften ligger ikke i Hinnerup

Tilbage til åbningen torsdag morgen, jeg går rundt i forretningen og kigger på de mange mennesker og hvordan de kigger rundt i forretningen, mens de handler. Det er en meget åben og lys forretning, og det er lykkes folkene bag Netto at skabe god plads til de mange varer, også så der er plads til at kunne komme forbi hinanden i gangene. 

Der er skabt et godt flow rundt i forretningen, og fra alle steder i butikken kan de store skilte over hver sektion læses, så du næsten ikke kan komme i tvivl om, hvor de varer, du skal bruge, er henne.

Jeg taler med flere lokale, mens jeg går rundt i forretningen, og de vil ikke lægge navn til det komiske optrin, som er foregået på de sociale medier op til åbningen. 

Marketingsafdelingen havde i første omgang på sociale medier kaldt Søften for Søtoften, og samtidigt fået byen til at befinde sig i Hinnerup. Det har der været grint meget af de senere dage, både på de sociale medier, men også når folk har mødt hinanden i byen. Nogle mener, at det er for groft, men de fleste jeg taler med tager det med en smil, og som en god historie fra åbningen.

Betina Vedel Åberg - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Betina Vedel Åberg var den første, der prøvede Nettos skanselv kasser, og hun var glad for at se den nye Netto forretning, og for at købe nogle af åbningstilbuddene. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Betina Vedel Åberg, der bor i Søften, forklarer:

“Det er en sjov historie, og så har byen noget at tale om i et par dage. Jeg vil hellere fokusere på, at Netto nu endelig er åbnet. Det trækker flere folk til både REMA 1000 og til Netto, og til hele Søften. Det er super godt for byen og for hele området, og så synes jeg, at det er lidt sjovt, at jeg var den allerførste skan-selv kunde her i forretningen, det kunne du godt have taget et billede af, Anders,” siger Betina Vedel Åberg med et smil, mens vi begge får en scones og et stykke chokolade på vej ud af forretningen.

Goddag og farvel til Netto i Søften den 30. marts 2023 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der var scones og chokolade de første par timer efter åbningen, når kunderne var færdige med at handle. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.