Mandag den 5. september viser Peder Meyhoff rundt i Overdrevet i Hinnerup, og derefter skal deltagerne gå en tur i Søftendalen til den nye Himmerigsskov og tilbage til Overdrevet til kaffe og kage efterfølgende. Alle kan være med, du skal bare bestille en billet ved Favrskov Bibliotekerne.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I 2021 skrev Peder Meyhoff en bog om bofællesskabet Overdrevet i Hinnerup, hvor han selv har boet i 42 år, siden starten i 1980. Bogen faldt jeg tilfældigt over på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, og lånte den med hjem, for at læse mere om det lokale bofællesskab, der ligger for enden af Rønvangen i Hinnerup.

Jeg har tænkt mig, at anmelde bogen på et senere tidspunkt (den hedder Rundt om Overdrevet – bofællesskab i tiden, red.), og personalet på biblioteket gjorde mig opmærksom på, at der den 5. september var muligt at deltage i en gåtur fra Overdrevet og i den omkringliggende natur. Det er som del af deres arrangement – Viden på Vejen – og handler denne gang om Overdrevet, som Peder Meyhoff vil fortælle om. Du kan læse mere om det, og tilmelde dig via det her link.

Jeg kontaktede derfor Peder, for at høre lidt om, hvad deltagerne kan forvente at høre om på gåturen rundt i området.

“Inden vi går, så fortæller jeg lidt om området og historien. Hvordan bofællesskabet er indrettet, med vores store fælleshus og at vi spiser sammen seks dage om ugen. På turen rundt i området, der kommer vi også forbi Overdrevets vindmølle, som laver meget mere strøm, end vi alle i Overdrevet kan nå at bruge, så resten bliver solgt. Undervejs kommer jeg nok også ind på, hvordan vi har indrettet vores fællesskab og hvordan vi hjælper hinanden, men husk at melde jer til inden, da vi skal vide, hvor mange, der kommer,” forklarede Peder.

Peder Meyhoff i Overdrevet - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Peder Meyhoff står klar den 5. september klokken 14:00 til at fortælle om Overdrevet og gå en tur rundt i naturen i området, og han svarer gerne på spørgsmål undervejs. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Så opfordringen er givet videre, til de af jer, der har tid og lyst til en gåtur med udgangspunkt i området omkring Overdrevet mandag den 5. september klokken 14:00, men husk at melde dig til her.

Hvis du vil se en video fra Overdrevet, der viser naturen omkring bofællesskabet, og hvor turen går hen, så kig med her:

Her kan du se en dronevideo af det område gåturen foregår i. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.