Nyheden om at en af Henrik Pilgaards døtres veninder døde af kræft tidligere i 2022 gjorde, at Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter forvandlede en jubilæumsfest til en støtteindsamling for syge børn på Skejby sygehus. Arrangementer løber af stablen den 3. september 2022.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det regner kraftigt uden for den dag, jeg besøger Henrik Pilgaard i hans lokaler på Læsøvej i Hinnerup, hvor hans firma, Hinnerup Bilcenter holder til. 

Jeg har aftalt en tid til interview, hvor jeg vil høre lidt mere om, hvorfor han i stedet for at skulle lave et almindelig jubilæumssammenkomst for firmaet, i stedet vil lave en dag med fede biler og ræs på gaden, og hvor overskuddet kan gå til syge børn på Skejby sygehus (Aarhus Universitetshospital, red.).

Henrik er i gang med at vaske nogle bilfælge, så de er helt rene, inden der skal dæk på igen, da jeg møder ham. Han har afsat tid til at tale med mig, men som chef for fem medarbejdere, er der hele tiden opgaver han også skal løse, når hans medarbejdere ikke kan nå det.

“Velkommen til,” siger Henrik, mens vi småsludrer indtil han bliver færdig med fælgene, trækker gummihandskerne af, giver hånd og viser rundt i lokalerne.

Han ville egentlig vise mig de biler, som allerede står klargjort uden for, men på grund af regnen, så sætter vi os ind i personalerummet, hvor lyden fra polermaskiner og andet materiel, som personalet bruger til at klargøre biler, ikke er så høj. Her spørger jeg Henrik om baggrunden for, at han har valgt at holde et støttearrangement?

“Jeg ville egentlig gerne have holdt et jubilæumsarrangement for to år siden, da jeg havde 15-års jubilæum, men det satte corona en stopper for. Nu var det tid til at tage det op igen, men i mellemtiden var en af mine døtres venner død af kræft. Jeg kendte pigen, hun var en bekendt til min datter, og hun var en del af fodboldmiljøet i HOG (Hinnerup og Omegns Gymnastikforening, red.). Min datter var også med på den fodboldlejr, hvor pigens knæ hævede op, og de efterfølgende fandt ud af, at hun havde kræft i knæet, så vores familie har fulgt hendes kamp mod kræften, og desværre lykkedes det ikke at vinde over den,” forklarer Henrik.

Han er tydeligvis berørt af den triste historie, og jeg kender selv til historien, for jeg er en bekendt af moderen til den afdøde. Nu er det også tydeligt for mig, hvorfor Henrik gerne vil gøre noget godt for andre med støtteindsamlingen, men inden jeg når at spørge videre, så fortæller han selv, hvem det er, som arrangementet skal støtte:

“Min umiddelbare tanke om støtten var kræftsyge børn, men da jeg meldte ud på sociale medier omkring arrangementet, så var der en kvinde som kommenterede, at jeg måske skulle huske på alle de andre afdelinger på sygehuset, hvor der ligger børn med mange forskellige sygdomme. Derfor er det endnu ikke besluttet, hvordan pengene skal fordeles, det finder jeg først ud af, når arrangementet er overstået. Så kan jeg kan undersøge, hvem der mangler støtte til aktiviteter og remedier på de forskellige afdelinger, så pengene ikke kun går til en forening eller afdeling, men gør nytte flere steder,” siger Henrik.

Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Henrik Pilgaard er rigtigt glad for at kunne hjælpe og støtte andre, hvis de har brug for hjælp. Han støtter også det lokale foreningsliv som sponsor, fordi han ved, at det hjælper ung som gammel at deltage i fællesskabet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvorfor hjælpe andre?

Jeg spørger Henrik om, hvad det egentlig er, som Hinnerup Bilcenter laver:

“Vi klargører biler, det vil sige at vi vasker bilen ind- og udvendigt, vi polerer den, så den kommer til at stå helt skarpt igen. Det handler om pleje af din bil, og vi har heldigvis rigtigt mange lokale kunder i området og ellers kommer folk fra Aarhus. Vi har også en lille afdeling hos en bilforhandler i Aarhus, men de fleste kører herud, for at få plejet deres bil,” forklarer Henrik.


Hvis du har så mange kunder fra Aarhus, hvorfor ligger firmaet så ikke derinde
?

“Det er fordi, at jeg er gammel Hinnerup dreng,” siger Henrik med et smil på læben, og fortsætter:

“Det længste jeg har boet væk fra Hinnerup, det er Grundfør. Da jeg startede tilbage i 2005, der ville jeg gerne skabe noget i lokalsamfundet. Jeg er vokset op her i Hinnerup, spiller fodbold, har været med i foreningslivet og er glad for det fællesskab, som vi har her i byen. Hinnerup er et dejligt sted, vi er gode til at bruge hinanden, både privat og firmamæssigt, også selvom vi er konkurrenter,” siger Henrik.

Der poleres flittigt - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Koncentrationen er høj hos Mats Christoffersen hos Hinnerup Bilcenter, medarbejderne er stolte over deres arbejde, og kan se at kunderne bliver glade, når de henter deres bil, og den står helt skarpt efter bilpleje behandlingen hos Hinnerup Bilcenter. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Hvad giver det dig selv, at kunne hjælpe andre?

“Det gør mig glad, og derfor er jeg også sponsor i HOG, og jeg gav også til sponsorcykelløbet i Søften. Jeg bidrager også i andre sammenhænge, og så har jeg skabt en virksomhed med tre fuldtidsmedarbejdere og to flexjobbere, der også er med til at give omsætning i lokalsamfundet,” forklarer Henrik.

Hvordan passer det ind med at have flexjobbere ansat i Hinnerup Bilcenter?

“Til at begynde med, der troede jeg heller ikke selv på det. En flexjobber er jo bare en der kommer i et par timer, og sidder ovre i et hjørne, hvad kan jeg bruge sådan en til? Det tænkte jeg, før jeg ansatte Bo, for hold da op, hvor var det godt, at jeg tog fejl. Bo var tidligere elektriker, og kørte rundt i Danmark som servicemontør indtil den dag, hvor han fik en blodprop i hjernen, hvorefter han gik helt ned med flaget indtil jeg fik ham i flexjob her,” siger Henrik.

Hvordan fik du ham ansat?

“Jeg blev spurgt, om jeg kunne tage en i jobtræning i en periode, for at se om vedkommende kunne komme tilbage til arbejdsmarkedet. Det endte jeg med at sige ja til, for jeg er glad for at kunne hjælpe andre mennesker. Bo og Kim, som jeg fik ansat senere som flexjobber, er begge en stabil arbejdskraft. Jeg skal faktisk stoppe Bo og sende ham hjem, for han er ikke god til selv at huske det, når de to timer er gået, men så hjælper vi alle her ham på vej. Det sværeste for Bo, det er at acceptere, at han ikke kan arbejde så meget, som han gerne vil, men vi hjælper ham og han er en stor gevinst for os alle sammen her i Hinnerup Bilcenter, og så er jeg glad for at kunne hjælpe en med at fastholde en plads på arbejdsmarkedet, ” siger Henrik, inden jeg takker ham for hans tid, siger farvel, og begiver mig hjem til Søften, hvor jeg undervejs tænker over, at selvom jeg troede, at jeg skulle lave et interview omkring et arrangement med biler, så var det ikke kun det, jeg kom hjem med i dag. 

Jeg fik også en historie om en arbejdsplads i Hinnerup, hvor ejeren gerne gør lidt ekstra for, at medarbejderne har det godt, også selvom de kun arbejder 3 x 2 timer om ugen.

Faktaboks – Kom og prøv en bil
Arrangementet foregår den 3. september 2022 på Læsøvej 9 i Hinnerup fra 11:00 – 15:00, hvor det bliver muligt at prøve at sidde ved siden føreren af bilen, mens der bliver kørt en tur rundt i området.

Prisen bliver fra 150 – 200 kroner per tur, og pengene går til indsamlingen. Der er enkelte biler, som en rallybil og en baneracer, som ikke kommer til at køre rundt med passagerer, men som kan ses på dagen i stedet for. Der kommer også en gammel brandbil, hvor der bliver udsalg af drikkevarer og popcorn fra den.

Se mere om arrangementet via det her link.
Henrik og Yamaha knallerten - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Henrik har en Yahama knallert fra 1970´erne stående, som han kører en tur på ind imellem. Den var i meget dårlig stand, da han købte den, men Kim, som arbejder i flexjob hos Hinnerup Bilcenter, har sat den i stand for Henrik, så knallerten ligner noget, der kommer direkte fra fabrikken. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.