Søndag den 1. oktober spillede Team Favrskov Håndbolds førsteholds herrer deres første kamp på hjemmebane i den nye sæson i 2. division. Søften Nyt var med på sidelinjen til kampen. Spændt på, om de gode takter fra den første kamp i Hjallerup kunne fortsætte i Søften med en sejr over ligareserverne fra Tvis, og hvad træner Søren Krog havde fundet frem af nye spillere til den nye sæson.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I sidste sæson hang Team Favrskov Håndbold (TFH) ofte med røven i vandskorpen i 2. division. Det var svært at kæmpe sig til de nødvendige point for at kunne blive i rækken, og holdet endte også spille mod Viby fra 3. division omoverlevelse. Det lykkedes, og TFH er nu gået ind i sin anden sæson i 2. division.

“Målsætningen for sæsonen i år er at overleve, ligesom sidste år, men vi vil gerne kunne være i midterfeltet af 2. division og stabilisere os der, det kan jeg også mærke på spillerne, at de gerne vil mere end bare at overleve i rækken,” siger Søren Krog, der er cheftræner for TFH´s førsteholdsherrer.

Hvordan har jeres træningsopstart været i denne sæson?

“Den har været lidt blandet, vi har været noget ujævne om at komme i gang, men sådan var det også sidste år, og så er vi blevet ramt af skader undervejs, og nogle spillere der har været ude og rejse. Heldigvis har vi haft tilgang af nye og gamle spillere, som også har gjort, at vi har kunnet prøve nogle nye konstellationer af, og så er målmanden Hauge Birk kommet tilbage, og har været en god afløser for Oliver, der brækkede en finger i opstartsfasen. Hauge stod forrygende i den første halvleg mod Hjallerup sidste weekend, da vi spillede uafgjort deroppe,” siger Søren Krog.

Jeg kan mærke på ham, at han er lidt ærgerlig over det uafgjorte resultat, og han fortæller mig, at Hjallerup udlignede tre sekunder før tid i en kamp, hvor TFH havde ført i størstedelen af kampen.

“Vi var kun 10 spillere afsted til Hjallerup med to målmænd, så der var ikke så meget at skifte med gennem kampen, og da Lasse bliver skadet et kvarter før tid, steppede andre op og tog ansvar for at vi fuldt fortjent fik point med hjem fra en ellers svær udebane,” siger Søren Krog.

Hvordan har du oplevet spillerne til træning i denne uge?

“I omklædningsrummet efter Hjallerup kampen, der var der en stemning af indbrændthed og ærgerrighed, at vi vil stræbe efter noget mere, og det har spillerne taget med til træning. De fik point i den første kamp og burde havde vundet. Det har de vist igennem hele ugen, at de vil noget mere, og derfor tror jeg også på et godt resultat mod Tvis,” forklarer Søren.

Hvad er det for et hold, I skal møde i jeres anden kamp?

“Det er en flok unge spillere, der er en hel del U-19 spillere på holdet, men også nogle håndboldliga profiler fra Team Tvis Holstebro, så det bliver en kamp, hvor der bliver fuld fart på spillet, og hvor jeg har en tro på, at vi står med de to point når dommerne fløjter kampen af,” siger Søren Krog.

Kampdag

Team Favrskov Håndbold har en fanklub, der hedder ´Det Kloge Hjørne`, som troligt følger hjemmekamp efter hjemmekamp. Denne søndag er det 14 modne mænd i deres bedste alder, der halvanden time før kampstart spiser smørrebrød, hygger og snakker rigtigt meget håndbold.

Alle kender alle i flokken, og der bliver sendt hyggelige kommentarer rundt, og snakket vidt og bredt om den kommende kamp. 40 minutter før kampstart kommer Søren Krog forbi, for at give en optakt til kampen, og fortælle om opstarten.

“Vi har skiftet lidt ud på trænerfronten i forhold til sidste år, hvor Jesper Møller nu træner U-17 drenge, i stedet har vi fået Kenneth Sig Jensen som trænerassistent for førsteholdet og træner for andetholdet, og sammen med den tilgang vi har fået af spillere, så håber vi på en rigtig god sæson, og specielt her på hjemmebanen,” forklarer Søren.

Søren Krog og Det Kloge Hjørne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Hver gang Team Favrskov Håndbolds 2. division herrer spiller på hjemmebane, dukker ´Det Kloge Hjørne` op forinden og spiser og hygger sammen inden kampen. Det er også en fast tradition, at cheftræner Søren Krog kommer og giver en optakt til kampen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Han nævner også den skæve opstart for de fremmødte, men fortæller også om, hvordan træningskampene er gået, og nævner flere gange, at han kan mærke en ærgerrighed og tro i truppen på, at de vil vise i denne sæson, at de er blevet et bedre håndboldhold.

“I den første træningskamp mod Skovbakken, der får vi en over snuden med et nederlag på 19, også selvom vi spiller en god første halvleg. I de næste kampe spiller vi 3 x 25 minutter for at prøve forskellige konstellationer af, og at vi får alle spillere i gang, og her viste det sig, at vi har et godt hold, selvom der stadig sker udfald i løbet af kampene,” siger han. 

“Vi er samtidigt kommet i nordpuljen i år, og det er vi ganske tilfredse med, og jeg glæder mig til at se en god præstation fra spillerne i dag mod Tvis, som bliver en kamp, hvor det kommer til at gå stærkt, for det er et meget ungt hold, som vi skal spille i mod,” siger Søren inden han skal tilbage til spillerne igen.

Bolden gives op

Hal 1 i SKIC er ikke helt fyldt op, men der er alligevel en hel del, der har fundet vej til kampen denne søndag eftermiddag i Søften, og de fleste har en forhåbning om, at holdet kan få en sejr i hus.

Kampen bliver fløjtet i gang, og selvom TFH prøver og prøver at få bolden i mål, så står der efter otte minutter 0 – 4 til Tvis. TFH bliver ved med at skyde forbi og brænde, men efter 8 minutter og 36 sekunder lykkedes det at få et straffe til TFH, og brølet i hallen fra spillerne og publikum er højt, da der bliver reduceret til 1 – 4. 

På det efterfølgende angreb får Tvis straffe, hvilket Hauge i målet redder, og på de efterfølgende angreb scorer TFH igen, og efter 11 minutter står der 3 – 4 til Tvis. TFH er kommet i kontakt med modstanderen igen.

Spillet ruller frem og tilbage, heldigvis er Hauge ofte en sikker skanse i målet, og det lykkedes også at få flere og flere mål inden for rammen hos Tvis. 

Halvlegen igennem hænger TFH på efter Tvis, og efter 24 minutter lykkedes det for de lokale drenge at komme foran i kampen for første gang efter den katastrofale start. Resten af halvlegen går med, at Tvis nu halter efter TFH, men alligevel går det lokale hold til pausen med en føring på 14 – 13.

Kampens højeste spiller fra Tvis - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.jpeg
Kampens højeste spiller, nummer 14 fra Tvis, men TFH´s drenge havde så godt styr på ham, at han endte ude på højre fløj. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Anden halvleg starter som den første med at TFH laver fejl, men Hauge redder igen, og på det efterfølgende angreb kan TFH komme foran med to mål for første gang i kampen. TFH prøver og prøver, men der sniger sig også dumme fejl ind. 

Bolde der bliver tabt ud over sidelinjen og afslutninger, der ikke er skarpe nok, så selvom TFH holder sig foran, så er det sjældent med mere end et enkelt eller to mål. 

19 – 19 står det efter 10 minutter i anden halvleg, 23 – 23 står der efter 18 minutter, og selvom følelsen i hallen er, at TFH godt kan tage sejren, så er kampen stadig meget spændende. 

Det Kloge Hjørne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
´Det Kloge Hjørne` er meget optaget af kampen, men der kom enkelte udbrud undervejs, når de ikke mente, at dommerne gjorde det godt nok, eller jubel når TFH scorede. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

I ´Det kloge hjørne` bliver der nu råbt højt, og flere prøver at lægge lidt pres på dommerne og Team Tvis´ unge gutter, og det lykkedes at få dommerens arm i vejret, og Team Tvis laver en håbløs afslutning langt forbi mål, men igen mangler rutinen i TFH´s opspil. 

Spillerne fra TFH bevarer dog hovedet koldt og fokus på opgaven, som er med til at tippe kampen til hjemmeholdets fordel. TFH kommer foran med 3, da resterer syv minutter af kampen

I det næste angreb får Tvis´ højeste spiller på over to meter en chance helt fri for mål, hvor målmanden tager skuddet, og jublen er enorm i hallen. I den hurtige kontra scorer TFH sikkert igen.

Henstilling fra dommeren - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
I en kamp, hvor der ikke blevet give mange gule kort eller to minutters udvisninger måtte dommerne dog ind i mellem give enkelte henvisninger til spillerne, og det gjaldt i begge ender. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Der er fire minutter igen, og et skifte på målmandspladsen i TFH´s mål lidt tidligere i kampen, har fortsat effekt. Rasmus står sikkert, og tager meget af det, som Tvis smider efter ham. TFH fører med fire, og nu skal de bare køre kampen sikkert hjem.

Der er to et halvt minut igen, stillingen er 30 – 26 til TFH, og nu må det ikke gå galt, det bør ikke kunne gå galt, og alligevel er det lige ved det.

Tvis scorer på straffe, og i det næste angreb smider TFH bolden væk, Tvis er hurtige, og føringen er reduceret til to. ´Tagdet nu roligt` bliver der råbt, men rådet bliver ikke taget, og TFH smider bolden væk igen. Nu reducerer Tvis til 30 – 29, og det som for få minutter siden lignede en sikker sejr, er nu næsten væk.

TFH får scoret på det næste angreb, og kommer foran med 31 – 29 kort tid før tid, og Tvis har travlt hvis de skal nå det ene point. 12 sekunder før tid får Tvis scoret, men TFH har ikke travlt med at føre bolden op, og da kampen bliver fløjtet af skynder spillerne sig at løbe sammen i en rundkreds på banen og jubler over sejren. Der er store smil på alle dem fra publikum, der støtter de lokale drenge.

Tak for kampen til publikum - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Kampen er slut, spillere og trænere jubler og klapper til publikum som tak for opbakningen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Efter kampen

25 minutter efter kampen står Mads Brund med et smil i ansigtet og en øl i hånden, han er stadig på vej tilbage til holdet efter en skade i skulderen, men var også på banen i kampen mod Tvis.

Mads, hvad har I snakket om i omklædningsrummet efter kampen?

“Vi har talt meget om, at vi har fået opbygget en bedre base, og at vi har fået opbygget en bedre struktur på vores defensiv. Vi løber meget med Team Tvis, og vi kommer rigtigt dårligt fra start, men vi mister ikke troen på det, og vi får arbejdet os bedre og bedre ind i kampen. Vi laver stadig for mange dumme fejl, men vi mister ikke troen på os selv og kæmper os ud af det til sejr i dag, selvom vi skal være meget bedre til at lukke og snøre kampen til,” siger en glad Mads.

Lidt derfra står Michael Balling, han spiller normalt på holdet, men har fået en skade i benet, der holder ham ude af holdet frem til januar 2024, og han har også en skinne til at støtte sit ben. Michael er fysisk træner for holdet og jeg spørger ham om hans blik på kampen.

“Det er en meget træg start, selvom vi kommer frem til chancer, som vi bare ikke er gode til at udnytte. Vi bevarer dog gejsten hele vejen igennem kampen, både på banen og på bænken. Vi har en del nye spillere, som kommer godt med, laver gode mål og dækker godt op, og så bliver der taget fra i målet. Det var en fornøjelse at se på, selvom vi skal være bedre til at bevare roen til sidst, når vi fører med fire få minutter før slutfløjtet,” siger Michael.

Michael Balling - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Det varer stadig nogle måneder inden Michael Balling er tilbage på håndboldbanen, men selvom han ikke spiller, så hjælper han de andre spillere med at holde deres fysiske form ved lige, og har sin faste plads på bænken, når TFH spiller. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Cheftræneren er kommet ud af omklædningsrummet, og vil også gerne give sine tanker omkring kampens forløb til Søften Nyt:

Søren, 8 minutter og 38 sekunder inden I scorer det første mål, hvad tænker du om det?

“Det betyder, at vi lavede 31 mål på 51 minutter, det er vi tilfredse med, men husk at vi spiller os til mere i den tid, men det er skidt, at vi brænder så meget. Vi holder dem stadig nede på fire, så vi er stadig med i kampen. Vi bevarer roen og går ikke i panik og begynder og skifte forsvar. Jeg tænkte, at vi stoler på det, vi har sat i gang, og det viste sig også at holde stik,” siger Søren.

Hvordan havde I forberedt jer på kampen?

“Vi ved, at deres backs scorer rigtigt mange mål, så det havde vi fokus på, men sådan gik kampen ikke helt, heldigvis, men vi laver nogle fejl, som giver Tvis nogle nemme mål henover kampen. Det var dejligt at se, at vi spiller mere bredt i dag. Det er ikke en eller to spillere, der afgør det for os, det er alle spillere på banen som scorer og bakker op i forsvaret. En rigtig fin holdindsats, med en fælles tro på, at vi kunne få sejren i hus,” forklarer Søren.

Hvad skal I tage med videre til den næste kamp?

“At vi ikke skal tro, at vi vinder fordi vi fører med fire til sidst. Vi skal blive bedre til at gøre arbejdet færdigt og holde hovedet koldt. Jeg er meget glad for, at vi kunne holde distancen i dag, og synes også at vi har et lille fysisk overtag til sidst, og så hjælper det også godt på kampen, at først Hauge i målet tager mere end han skal og at Rasmus fortsætter med at redde skuddene fra Tvis, da han kommer ind i slutningen af kampen. Jeg vil også godt rose Tobias Layland for en rigtig fin debut på holdet, det tegner godt fremover. Jeg er glad for resultatet og for at stå med 3 point efter to kampe i den nye sæson,” siger en smilende Søren Krog.

Søren Krog er cheftræner for TFH 2. divisons herrer - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Søren Krog er glad og tilfreds oven på sejren mod Tvis, og glæder sig over opbakningen fra publikum og `Det Kloge Hjørne`. Han er glad for, at sæsonen nu er kommet igang, og håber på, at der kommer flere i hallen næste gang, at TFH 2. divisions herrer skal spille på hjemmebane i SKIC. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

Læs flere artikler fra Søften Nyt

Forsidebillede til Favrskov Fotoklubs udstilling i Uhresalen fra den 13. juni til 2. august 2024.

Fotoentusiaster udstiller i Uhresalen

andersgodtfredjun 14, 20246 min read

Fra Stankelben og bier til portrætter, forladte huse og en…

Billede af Stefan Weichert og en kilde han taler med i det Østlige Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Nær fronten er det ‘Det Muliges Kunst’

andersgodtfredmaj 31, 20246 min read

Det er et større puslespil at få en reportagetur i…

Thomas Bak i klubhuset på Neptunvej - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Thomas Bak har gjort banko til en tradition i Søften

andersgodtfredmaj 17, 20246 min read

Lørdag den 25. maj er der traditionen tro banko i…

Inger Støjberg besøgte Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Inger fik 60 dages ubetinget fængsel

andersgodtfredmaj 16, 20247 min read

Inger Støjberg var forbi Søften mandag den 13. maj, hvor…

Billedet er taget på Skadestuen på Randers Sygehus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Onsdagens Ord – Hvorfor skal jeg køre til Randers?

andersgodtfredmaj 15, 20244 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I Danmark har vi et rigtigt godt…

Billede af Marius og jeg i Parken til Pokalfinalen Silkeborg - AGF den 9. maj 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – Pokalfinalen i Parken

andersgodtfredmaj 13, 20246 min read

Det gælder i de fleste sportsgrene, at når du holder…