Living4u i Foldby startede som en webshop med kaffe, vin og gaveartikler, men siden februar 2017 har du kunnet besøge forretningen i Foldby, og fået råd og vejledning fra ægteparret Claus og Lone Braüner, der bruger hele deres arbejdstid sammen, og husker at tale om andet, når de har fri.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Der dufter friskt af kaffe hos Living4u i Foldby, hvor Claus og Lone Braüner begge er i gang i forretningen med at hjælpe kunderne. Lone står bag disken og er ved at tale om kaffe og om lokallivet i Foldby, mens Claus hjælper en herre med at vælge vin til en middag og en spiritus gave til en fødselsdag.

Så selv om vi har aftalt et bestemt tidspunkt til at mødes til interview, så er det ikke nemt at overholde, når der hele tiden er kunder i forretningen og telefonen ringer med spørgsmål og ønsker.

Living4u - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Forretningen ligger lige midt på Postvej i Foldby, hvor der før har brugsforening og andre virksomheder, så de lokale i byen var glad for, at Claus og Lone rykkede ind i 2017 med alle deres mange delikatesser, vine, øl, kaffe og te.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jeg kigger selv rundt i forretningen, hvor jeg har været mange gange før, men der er ofte noget nyt at blive inspireret af. En ny variant af en øl fra et godt danske bryghus, noget nyt chokolade eller en tevariant, som jeg ikke har smagt endnu, men jeg er her ikke for at købe noget i dag, jeg er her for at høre historien om, hvordan der i februar 2017 åbnede en forretning med kaffe, te, vin, øl og gaveartikler i Foldby.

Claus, hvordan fandt I på og åbne en specialforretning i Foldby?

“Det gjorde vi egentlig heller ikke, det var slet ikke meningen, at vi skulle have en fysisk forretning. Vi havde begge to gode jobs, og vores webshop var noget, vi lavede, når vi havde fri. Det var dog en fritidsfornøjelse, som hele vores hus i Tinning efterhånden var involveret i. Der stod gavekurve rigtigt mange steder,” forklarer Claus, inden Lone tager over og tilføjer, at der stadig var langt at gå fra at være en online butik, til at have en fysisk forretning.

“Når du åbner en fysisk forretning, så skal du helst også ligge et sted, hvor der kommer mange mennesker forbi, tænkte vi, men vi ville også gerne starte i det små, og da vi allerede havde godt gang i webshoppen siden vi åbnede den i 2014, så sagde vi jatak da vi fik muligheden for lokalerne her på Postvej i Foldby,” siger Lone, mens Claus indskyder:

“Huslejen i Hinnerup er noget dyrere, og vi ville ikke sætte os så dyrt, at vi skulle gå fra hus og hjem, hvis det viste sig ikke at kunne holde. Det skulle ikke kun være en af os, det skulle være vores fælles virksomhed, som vi begge arbejder i, derfor skulle vi også holde omkostningerne nede,” siger Claus.

Rigtigt mange varer at vælge imellem hos Living4u - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Gavekurve bliver der solgt rigtigt mange af hos Living4u, og så har de også sæsonvarer hen over året. I julen 2022 tog de ´Nissepis` ind i sortimentet, som var en kæmpesucces (Nissepis er solbærlikør), som de regner med at sælge igen i julen 2023.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvordan er I blevet taget i mod?

“Meget bedre, end vi havde regnet med. De lokale i Foldby og Norring er rigtigt glade for, at der er kommet en ny forretning i lokalerne, og folk kører også langvejs fra, for at købe ind her, også selvom de kan bruge webshoppen,” forklarer Claus.

Lone tilføjer, at nogle af de lokale var lidt overraskede over både prisniveau og udvalget, men at udvalget var nøje udvalgt efter, at du ikke kunne få det andre steder lokalt.

Hvem er jeres typiske kunder?

“Det er mænd og kvinder der handler her i alle aldre, men mest i aldersgruppen fra 45 – 75, og så er der også forskel i, hvad de hver især køber. Kvinderne er mere til delikatesser, chokolade, te og kaffe, hvor mændene går efter vin, øl og spiritus. Vi er ikke billige, men kunderne kan godt lide vores historie, og den historie de får om de produkter, som vi sælger. Det er også sjovt at prøve noget nyt af til kunderne indimellem,” siger Lone.

Lokale arbejder sammen

Claus og Lone arrangerer også forskellige aktiviteter i butikslokalerne. Førhen var det J-dag i november, der blev fejret. Der har været forskellige spiritus smagninger i butikken, og til oktober kommer Fanø Skibsrom forbi og fortæller om deres produkter. For nylig rykkede Living4u ud af lokalerne og til Søften, for at holde vinsmagning i samarbejde med Søften Kultur- og Idrætscenter (SKIC).

“Jeg havde længe talt med Erik fra SKIC om, at vi skulle lave noget sammen, og det blev så til vinsmagning med 34 forskellige vine fra os og tapas fra Erik, og det var et brag af en succes. Vi kunne have solgt 50 billetter mere end de 118 vi endte med at blive, så vi har aftalt, at det skal vi prøve igen en anden gang,” siger Claus.

Det var et stort arrangement for dem begge, men samtidigt holder Lone stadig fast i den strikkecafé, som afholdes hver måned for alle interesserede, og som kom i stand på foranledning af en af deres tidligere naboer, som ligesom Lone også strikker.

“Det blev til, at jeg arrangerer strikkecafé hver måned her i forretningen. Så kan du komme og få kaffe, te og lidt lækkert, samtidigt med at du strikker og taler sammen med andre i et par timer. Det er heldigvis også en stor succes for os, og vi holder det den sidste tirsdag eller onsdag hver måned undtagen i sommerferien,” siger Lone.

Lone Braüner - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lone bruger mange timer i forretningen sammen med Claus, men de nyder begge at arbejde sammen 24/7, men er ikke altid gode til at huske ikke at snakke om arbejde, når de er sammen med familie og venner.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Sammen 24/7

At være selvstændig kræver sin mand og kvinde, og når du samtidigt har virksomheden sammen, så er det mange timer, at ægteparret Claus og Lone ser hinanden hver dag.

“Vi er sammen i rigtigt mange timer, hele tiden, men det har aldrig været et problem. Vi er rigtigt glade for at arbejde sammen og holde forretningen i gang, og vi oplever heller ikke at blive trætte af hinanden,” siger Lone.

“Nej, det er vist mere, når vi glemmer at holde op med at tale om arbejdet, når vi er sammen med børnene og vennerne, det skal vi huske at blive bedre til, for det er vigtigt at vi også får slappet af og ikke talt om arbejde, selvom det hele tiden kører i hovedet. Det er også derfor, at vi har lukket om mandagen, så vi også får holdt lidt fri, selvom webshoppen selvfølgelig altid har åbent,” siger Claus med et smil.

Faktaboks
Living4u i Foldby startede i 2014 som en webshop, som Claus og Lone Braüner havde fra hjemmet i Tinning. Det voksede hurtigt ud af lokalerne i hjemmet, og da de fik muligheden for at få lokalerne på Postvej i Foldby i 2017, så sagde de jatak begge to. Sagde deres job op og gjorde hobbyen til deres levevej. Fra butikken og i webshoppen sælger de primært gavekurve, men også vin, spiritus, kaffe, chokolade, te og andre delikatesser, samt ting til hjemmet. Living4u har åbent fra tirsdag til lørdag, se mere på www.living4u.dk.