Sådan laver vi Fredagshug i REMA 1000 i Søften

Hver fredag har REMA 1000 i Søften et nyt Fredagshug til kunderne. Forinden går der megen tid med at forberede de små videoer, men medarbejderne er glade for at være med til arbejdet, for det handler ikke kun om gode tilbud til kunderne, men også om at styrke fællesskabet i butikken i Søften, og at arbejde sammen med andre lokale erhvervsdrivende i lokalområdet.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Der er fuld gang i optagelsen af video, da jeg træder ind hos frisør Montez i Hinnerup. Normalt laver medarbejderne fra REMA 1000 i Søften deres Fredagshug videoer i butikken i Søften, men denne gang er de rykket til Hinnerup, for at lave en video hos den lokale frisør. Denne fredag er det vatpinde, som er på tilbud, og det ville de gerne gøre lidt mere ud af, samtidigt med at de også gerne vil lave nogle aktiviteter med andre lokale erhvervsdrivende.

Christian Montez står selv og vasker hår på Mikkel Børsting, mens Tobias Nørhave optager dem begge fra forskellige vinkler. I en pause i optagelsen spørger jeg Christian om, hvorfor han har sagt ja til, at medarbejderne fra REMA 1000 kommer forbi og laver denne uges video hos ham?

“Det var Christian Møller fra REMA 1000, der kom og spurgte om vi ikke kunne lave en video sammen, og det synes jeg med det samme var en god idé.Jeg prøver ofte selv at lave samarbejde med andre typer handlende her i lokalområdet, og jo mere vi kan hjælpe og arbejde sammen, desto mere viser vi også overfor kunderne, at vi erhvervsdrivende står sammen”, forklarer Christian Montez.

Mikkel nyder at få vasket hår - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Mikkel Børsting nyder at få vasket håret af Christian Montez, men som han sagde efterfølgende, så var det rart for en gang skyld at være til optagelse til Fredagshug, hvor han virkelig kunne nyde at deltage i det. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Christian Møller fra REMA 1000 nikker til Christian Motenz´s ord, han er selv ved at gøre sig klar til, at skulle være med i det næste klip. Her skal han først vaske hår og derefter foregive at klippe en af sine ansatte, men han vil også gerne sige lidt om, hvorfor han synes, at det er en god idé at lave nogle af Fredagshug videoerne væk fra butikken.

“Jeg bliver selv klippet her hos Christian, og vi havde nogle gange talt om et samarbejde. Vi har før lavet noget med Nybolig her i Hinnerup, Kramers is og lokale foreninger som SGF Venner. Det er ikke kun vigtigt, at vi kommer ud fra butikken og møder andre, det er lige så vigtigt, at vi ryster medarbejderne mere sammen, når vi laver anderledes ting sammen, og at Christian så vil lægge forretning til, det er jeg rigtigt glad for,” siger Christian Møller.

Rigeligt med vand og vatpinde

Nikolaj Korsvold har lagt sig klar i den kombinerede massage- og vaskestol, hvor den næste video skal optages. Han er ikke meget for, at det er chefen, der skal foregive at vaske hans hår, for hvad nu hvis det går lidt over gevind, og vandet ryger ned i nakken på ham. Christian Montez hjælper lidt til inden videoklippene skal optages, så det ikke bliver til det stor vandplaskeri, som Christian fra Rema ellers havde håbet på. De andre medarbejdere står omkring stolen og smågriner af seancen, men flytter sig væk, da Tobias igen skal i gang med at filme.

Nikolaj håber på at optagelsen er færdig - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Nikolaj Korsvold har lige fået en ordentligt omgang vand af sin chef, Christian Møller, men videoen skal lige kigges igennem for at se, om den eventuelt skal tages om. Det mener Nikolaj ikke, som du også kan se på hans ansigtsudtryk. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Efter vandpjaskeriet, der skal Nikolaj klippes, men forinden snakker jeg med ham om, hvad han som medarbejder i REMA 1000 får ud af at være med?

“Det her giver en en afveksling i forhold til, hvad vi plejer at lave, når vi arbejder. Det er også en god anledning til at være sammen med mine kolleger, men også at være med til at fremhæve andre lokale erhvervsdrivende, det er faktisk sjovt at være med til,” siger Nikolaj inden hans chef skal klippe ham lidt, eller sådan skal det se ud på videoen.

Christian klipper inden Christian tager over - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
I videoen til Fredagshug, der skal det se ud som om, at Christian Møller klipper, og hvor så Christian Montez må tage over. Billedet er ikke opstillet, du kan se at de er igang med at optage videoen, mens billedet bliver taget. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Det sidste indslag i videoen tager lidt længere tid at forberede, for fem af de mandlige medarbejdere skal have vokset næsen med vatpinde fra Rema, og det tager lidt tid at få anbragt den varme voks i næseborene, for Christian Montez er meget omhyggelig. Christian Møller er en af de sidste, og forinden forklarer han, hvorfor REMA 1000 i Søften har fredagshug hver uge:

“Jeg fik en ide til, at vi skulle lave noget anderledes, noget som kunderne kunne glæde sig til hver uge og noget som medarbejderne sætter pris på at lave sammen, for der er ingen professionelle ind over, det er os selv, der laver det. Vi har et stort fællesskab omkring det, i dag er det ledergruppen, der er samlet omkring det, og andre gange, er det andre medarbejdere i butikken, som er med til det,” siger Christian.

Hvordan har det udviklet sig?

“Vi har lavet rigtigt meget forskelligt, nogle gange er det bare et billede, andre gange en video. Vi har lavet temafredage med Tour De France, med fiskeri i søen på Engen i Søften, James Bond og Halloween. Noget er godt, andet kunne være bedre, men vi får rigtigt meget positivt feedback fra kunder og andre ansatte i Rema rundt i landet, og så er det bare rigtigt sjovt at lave og for det fællesskab vi har opbygget blandt de mere end 100 medarbejdere vi har i butikken i Søften,” siger han, inden det bliver hans tur til at få monteret fire vatpinde med varm voks, som skal stivne inden det skal hives ud igen, ikke kun på Christian men på alle de fem herrer fra REMA 1000 i Søften.

Vatpinde og REMA 1000 drengene - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Det var ikke alle fem, der var super glade for at skulle have to vatpinde i hvert næsebor, og hvordan det gik med at få dem ud igen, det må du se på Rema 1000 i Søftens Facebook eller Instagram profil. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Efter vatpindene er hevet ud en efter en af Christian Montez, der spørger jeg ham, hvad han får ud af samarbejdet med Rema 1000?

“Umiddelbart havde vi lidt svært ved at finde ud af, hvad vi kunne lave fredagshug og en video om, men vatpindene, der havde vi ingen konkurrence, så på fredag, der er der Fredagshug på Rema 1000 egne vatpinde. For mig og butikken, der giver jeg 10% i rabat til alle, der booker en tid online hos mig til klipning i januar 2023, men tiden skal være booket inden den 31/12, ellers får du ikke rabatten,” siger Christian Montez, inden han stiller op til det allersidste billede fra aftenens seance sammen med medarbejderne fra Rema 1000 i Søften, som du kan se allerøverst i artiklen.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. gunhild nielsen

    Jeres Rema1000 i Søften er meget meget bedre end den
    vi har fået i Tilst. I har den bedste butik Rema1000.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *