Den 3. september holdt Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter et støttearrangement for børn og unge på Skejby sygehus, og pengene er allerede i gang med at blive fordelt på sygehuset, det kan du læse mere om i denne artikel.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Jeg ringer til Lotte Damborg, der er oversygeplejerske på børn og unge sengeafsnit 2 på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Hun har haft møde med Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter, der er kommet med en check på 75.250,- kroner, som han gerne vil forære til afdelingen, efter det støttearrangement som blev afholdt den 3. september.

Lotte er stadig helt overvældet over den check som hun og hendes kollega, Signe Forsberg, modtog fra Henrik. 

Lotte, hvad tænker du med de penge, som I nu har modtaget fra støttearrangementet?

“Jeg synes, at det er helt vildt, det er ikke så ofte, at vi oplever, at ´vores børn` på denne afdeling får donationer. Det er helt fantastisk, at der sidder nogle derude som Henrik, og de mange mennesker, der har været med til at indsamle pengene. Det er vi meget taknemmelige over,” siger Lotte.

Hvad skal I bruge pengene på?

“Pengene betyder, at vi har mulighed for at købe flere rekvisitter, som fx elektriske biler eller anden underholdning, som børnene kan bruge i ventetiden inden en operation. Til jul og påske kan vi gøre lidt mere ud af det for de indlagte, og så kunne vi godt tænke os, på sigt, at lave et gamer- eller ungerum for de lidt ældre børn. Her på afdelingen er de indlagte fra 0 – 18, så det er en aldersgruppe med mange behov,” siger Lotte.

Har I andre ideer?

“Vi har mange ideer, men vi har længe haft et ønske om en projektor, der kan bruges til forskellige lege, som børnene kan lave på gulv, væg og loft. Projektoren kan også vise en film, eventyr eller andet, og bruges til afledning af barnet, hvis det fx skal have lagt drop, eller noget andet ubehageligt. Vi vil gerne gøre en ekstra indsats med de her midler, for et barn er ikke bare en patient. Det er vores fornemste opgave at gøre alt, hvad vi kan for at det bliver den bedst mulige oplevelse for barnet. Her kan leg, film, sæbebobler eller noget helt tredje være en kæmpe hjælp,” forklarer Lotte.

Hvordan fandt i ud af, at I ville modtage så mange penge?

“Henrik ringede til mig og fortalte det, og jeg blev bare så glad og helt rundt på gulvet. Henrik sagde, at donationen skulle gå til hele børneafdelingen, så flest mulige ville få gavn af det, og det er vi selvfølgeligt rigtigt glade for. Vi er en afdeling med 60 sygeplejersker, som gør alt, hvad vi kan for at pleje og passe børnene, men når der kommer sådan en donation ind af døren, så kan vi ikke få armene ned igen af glæde, for det betyder jo, at vi kan gøre lidt ekstra for vores børn og unge, når de kommer hos os,” siger Lotte inden jeg siger farvel til hende.

Det er ikke kun mig, der har gjort det her

Efter samtalen med Lotte, der kører jeg til Hinnerup for at tale med Henrik Pilgaard. For at høre hans oplevelse af mødet med Lotte, Signe og se afdelingen på sygehuset.

“Først og fremmest er det ikke mig alene, der har givet de her penge til sygehuset. Jeg ved godt, at ideen kom fra mig, og at jeg har holdt arrangementet hos Hinnerup Bilcenter, men der skal også gå en stor tak til alle de mennesker, med deres mange biler, som gjorde det muligt. Ingen nævnt, ingen glemt. At der blev samlet så mange penge ind, det havde jeg ikke forestillet mig. Jeg havde håbet på måske 10.000 – 15.000 kroner, men 75.250 har oversteget alle mine forventninger,” forklarer Henrik.

Hvorfor holdt du det her støttearrangement for syge børn på Skejby sygehus?

“Det gjorde jeg, fordi jeg havde jubilæum for et par år siden, og kunne på grund af corona ikke holde det dengang. Nu skulle det være, og for ikke at få en masse gaver og flasker, som jeg nok ikke kunne nå at bruge alligevel. Så fandt jeg på, at ville holde et støttearrangement, hvor vi samlede ind til syge børn og unge på Skejby sygehus i stedet for. En af mine døtres bekendte var død af kræft tidligere i år, og derfor ville jeg samle ind. Jeg blev gjort opmærksom på, at børneafdelingen sjældent modtager donationer, så derfor blev det den, som modtog de mange penge,” siger Henrik.

Kunne du finde på, at gøre det igen?

“Helt sikkert, det skal vi prøve igen, men hvornår det bliver, det ved jeg ikke. Måske når jeg har 20 års jubilæum om tre år med firmaet, så kunne det være en god anledning, eller måske allerede igen næste år,” siger Henrik Pilgaard, mens han smiler og siger farvel, han har stadig heller ikke helt forstået, hvormange penge, der egentlig blev samlet ind, og hvad de kommer til at betyde for Børn og Unge afdelingen på sygehuset.

Faktaboks
Den 3. september holdt Henrik Pilgaard et støttearrangement for Børn og Unge afdelingen på Skejby sygehus, hvor der i fire timer blev samlet 75.250 kroner ind. Arrangementet bestod i deltagerne kunne få en tur i en specialbil rundt i Hinnerup og Søften, og her havde 23 mennesker, stillet deres bil og en chauffør til rådighed for arrangementet. Det kostede 150 kroner per tur, og alle penge til støttearrangementet. Bilejerne betalte selv for brændstof. Endvidere gik hele omsætningen, der blev betalt for mad og drikke også til støttearrangementet, hvor Rene Adler fra Adlers Madværksted stod for traktementet.

Selve arrangementet blev afholdt den 3.september 2022, og hvordan det gik, det kan du læse mere om i denne her artikel, hvis du klikker på linket…