Mere end 50 beboere på Plejecenter Hinneruplund, deres pårørende og medarbejdere nød vejret og pølserne, da Hinneruplunds Beboervenner arrangerede den årlige pølsevognsdag.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I mange år har Hinneruplunds Beboervenner arrangeret aktiviteter for borgerne på Plejecenter Hinneruplund, og glæden var også stor for beboerne, da Beboervennerne endnu engang havde fået SGF Venner til at stille deres pølsevogn op foran hovedindgangen på plejecentret.

Her mødte Søften Nyt, Yrsa Skov Nielsen, der er pårørende til en af beboerne på plejecentret, Peder Hovmand Nielsen, og jeg skulle ikke engang stille et spørgsmål, før end Yrsa begyndte at rose plejecentret og beboervennerne:

“Det er nogle fantastiske arrangementer, som aktivitetsafdelingen på Hinneruplund holder. Medarbejderne og Beboervennerne gør rigtigt meget for beboerne her på centret, og min mand Peder, kan næsten gå til noget hver eneste dag. At vi så også kan sidde udenfor, og nyde det gode vejr, og så få serveret pølser og brød, og få en god snak med andre, det er dejligt. Så en stor ros til arrangementet, og til de mange medarbejdere. Jeg bor selv i Foldby, og jeg er glad for at min Peder er i gode hænder her på plejecentret” siger Yrsa, inden Anne Grethe Rasmussen fra aktivitetsafdelingen på Hinneruplund også gerne vil give sit besyv med:

“Beboerne elsker det her arrangement, når de er først er kommet udenfor i det gode vejr, og sidder og venter på at pølserne skal blive klar og taler sammen med andre, så kan det næste ikke blive bedre. Heldigvis bakker mange pårørende op om at være her, så alle kan have en dejlig aften sammen,” siger Anne Grethe, der er aktivitetsmedarbejder på Hinneruplund, og til dagligt arbejder med motionshold og gymnastik på plejecentret.

Peder og Yrsa - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Peder Hovmand Nielsen bor på Hinneruplund, hvor hans kone, Yrsa Skov Nielsen, kommer og besøger ham så often hun kan. Hun er glad for forholdene på plejecentret, og nyder også, når de kan være sammen uden for. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

SGF Venner og Beboervennerne

Ved pølsevognen står Jørgen Badstue, som egentligt har trukket sig fra SGF Venners bestyrelse, men stadig står til rådighed ind i mellem, når der er behov for hjælp. Han har taget sin kone, Inger Badstue, med i dag og Inger Eskildsen, som begge altid giver en stor hånd til hjælp i støtteforeningen.

Jørgen, hvorfor hjælper du til i dag med pølsevognen?

“Det er fantastisk at være med til at servere pølser og brød for alle de her glade mennesker, og det er nu fjerde gang at Hinneruplunds Beboervenner har fået os til at komme. De arrangerer og vi serverer maden, og vi kan heldigvis være uden for i det gode vejr i år, men du skal tale med Grethe Nielsen fra Beboervennerne, hvis du skal høre noget mere om arrangementet,” siger Jørgen Badstue.

Jørgen Badstue -Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Jørgen Badstue har i mange år kørt rundt med pølsevognen for SGF Venner, og han havde egentlig stoppet med det, men det årlige besøg på Hinneruplund med pølsevognen, det vil han ikke undvære. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Grethe og Henning Nielsen er i gang med at dele drikkevarer ud til de tørstige deltagere, sammen med de andre frivillige fra Beboervennerne, men Grethe kan godt løsrive sig et øjeblik, for at fortælle, hvorfor hun og hendes mand hjælper til på plejecentret:

“Vi er her, fordi vi er glade for at hjælpe andre mennesker, og vi har været med i Beboervennerne i mange år, næsten siden plejecentret hed Skovbrynet, og lå hvor rådhuset i Hinnerup er i dag. Det startede som min interesse, fordi jeg gerne ville hjælpe ældre mennesker. Mine egne forældre boede i Thy, og det var for langt væk, og så kunne jeg hjælpe i støtteforeningen her i stedet,” siger Grethe inden Anne Grethe tager over igen:

“Vi er rigtigt glade for Beboervennerne, men det er desværre nok sidste gang, at pølsevognen kommer. Beboervennerne er ved at lukke, så vi håber, at der kommer en anden sponsor eller at plejecentret kan finde penge i budgettet til at fastholde arrangementet, for beboerne er rigtigt glade for det,” siger Anne Grethe.

Anne Grethe Rasmussen er rigtigt glad for den hjælp og støtte, som Beboervennerne har givet i de sidste mange, mange år, og hun kan også se på beboerne på plejecentret, at de er glade for de aktiviteter, som Beboervennerne laver på Hinneruplund - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Anne Grethe Rasmussen er rigtigt glad for den hjælp og støtte, som Beboervennerne har givet i de sidste mange, mange år, og hun kan også se på beboerne på plejecentret, at de er glade for de aktiviteter, som Beboervennerne laver på Hinneruplund. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Grethe nikker til Anne Grethes ord, og hun er også trist over, at det ikke er lykkedes at få Beboervenner til at fortsætte på Hinneruplund, men lige nu kan det ikke være anderledes:

“Det er rigtigt, hvad Anne Grethe siger, det har været meget svært at få Beboervenner op at stå igen her efter corona, og vi har måttet lukke bankkontoen ned, da det er blevet for dyrt med de mange gebyrer, som banker i dag kræver. Vi var 110 medlemmer før corona, men nu lukker vi desværre. Vi håber på, at vi kan finde en anden løsning, så vi stadig kan være med til at holde de her arrangementer fremover. Du kan se glæde i beboernes øjne, når vi er her, og vi får også rigtig megen tak, og det er min mand, Henning, og jeg, samt de mange andre frivillige fra Beboervennerne rigtigt glade for, og jeg håber, at vi finder en anden løsning, så pølsevognen kan blive ved med at komme engang om året,” siger Grethe, inden jeg selv får en pølse og et brød fra pølsevognen og tænker over, at det ikke kun i sportsforeninger, det er svært at skaffe frivillige, det er det også på plejecenter Hinneruplund, nu hvor Beboerforeningen snart ikke er der længere, til at skabe gode oplevelser for beboerne på Plejecenter Hinneruplund.

Grethe og Henning Nielsen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Grethe og Henning Nielsen er rigtigt glade for at kunne hjælpe andre på Hinneruplund, og de fortsætter med at være frivillige, selvom Hinneruplunds Beboervenner skulle lukke ned. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.