Mikkel er kulturbærer i REMA i Søften

Det kræver mod, ansvar, energi og virkelyst at være leder i REMA 1000 i Søften, men for 26-årige Mikkel Børsting kan det ikke være anderledes. Han er souschef i butikken, og han arbejder selv på, via REMAs egen talentskole, at kunne blive selvstændig købmand i REMA 1000 kæden inden for en overskuelig fremtid.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Da Mikkel Børsting for 10 år siden var ungarbejder i REMA 1000 i Søften lå det ikke lige i kortene, at han skulle være souschef i butikken, og være på vej til selv at blive købmand i kæden. Han skulle dengang tjene nogle penge, have det sjovt og bruge tre år på gymnasiet.

“I dag tjener jeg også penge, har det sjovt på mit arbejde, og glæder mig hver eneste dag til at gå ind af døren i butikken i Søften, og være sammen med mine kolleger. Det er en fantastisk arbejdsplads, som Christian og Anders har fået bygget op (Christian Møller og Anders O. Riis, selvstændige købmænd i REMA 1000 kæden i Søften, red.), og jeg er stolt af at være med til at vise medarbejderne, at vi ikke kun er her for kundernes skyld, men også for hinanden,” siger Mikkel Børsting.

Det er en af de ting, som han igen og igen vender tilbage til i interviewet. Den holdånd, kultur og glæde han viser i sit ansigt, når han taler om sin arbejdsplads og de mennesker, som han hver eneste dag møder på sit arbejde i Søften.

Mikkel og Guldholdet - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen
Mikkel Børsting er en stor del af Guldholdets succes i REMA 1000 i Søften, og han er hver dag med til at lede de mere end 100 medarbejdere, som arbejder i butikken, og som alle er portrætteret på væggen ud til personalerummet i baglokalet i butikken. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Vi bygger store mennesker

Vi skulle egentlig tale om, at han er en af de få, der er kommet gennem nåleøjet og er blevet optaget på REMA 1000 egen talentskole, men han er ikke meget for at tale om sig selv, men i stedet om sin arbejdsplads og medarbejderne.

“I Rema har vi en kultur, hvor der er plads til alle. Om det er en flexjobber, ungarbejder eller et menneske med sociale problemer. Vi finder plads og rum til dem alle sammen. Det er vigtigt, at vores medarbejdere har noget at møde op til, at glæde sig til, når de kommer på arbejde. Det er lige meget om du er på lageret, fylder op i butikken eller sidder ved kassen. Så har alle en plads her, og vi er alle vigtige for at kunderne bliver glade for at komme her, og at butikken virker indbydende. Det dyrker vi alt det vi kan, fordi vi i REMA 1000 kæden bygger store mennesker. Alle skal være glade for at være på arbejde her, og have det sjovt, når de er på arbejde,” siger en smilende Mikkel, som lidt modstræbende alligevel godt vil fortælle om sin egen rolle i butikken:

“Jeg er souschef, og det vil sige at jeg har det daglige ansvar for butikken. At den er præsentabel, medarbejderne ved, hvad de skal lave, og derved skal jeg lede og motivere dem, og give dem en forståelse for deres rolle i hverdagen her,” siger Mikkel.

Hvorfor har du lyst til at være leder?

“Fordi jeg har en drøm om at være købmand i REMA 1000 kæden, og for at kunne blive det, så skal jeg være en god leder for medarbejderne. Her i butikken er vi mere end 100 medarbejdere, som alle er forskellige, og har forskelligt ansvar og rollefordeling i butikken. Jeg er, sammen med Christian og Anders, med til at sørge for, at du som kunde for den bedste oplevelse, mens du lægger dine indkøb her i forretningen. Det kræver meget arbejde, men jeg synes, at det er en spændende proces, og som jeg en dag gerne selv vil have ansvaret for,” siger Mikkel.

Anders-, Mikkel og Christian - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen
Anders O. Riis til venstre og Christian Møller til højre er stolte af, at deres souschef Mikkel Børsting blev udpeget til REMA 1000 talenskole, og de er glade for at sende ham afsted, da han altid kommer tilbage med nye ideer til at drive butikken bedre. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Rema 1000 talentskole

Derfor er Mikkel også blevet sendt afsted på REMA 1000 egen interne talentskole. Du kan faktisk ikke blive selvstændig købmand i REMA 1000 kæden i dag, hvis du ikke har været igennem den 1-årige lederuddannelse, og derefter på modul 2 på talentskolen, hvor kun de bedste kandidater bliver sendt afsted, det fortæller Christian og Anders, der er chefer for Mikkel.

“Jeg havde længe tænkt, at vi skulle spørge Mikkel om han ville afsted, men jeg havde ikke fået det gjort. Da han selv kom og spurgte, om vi ville indstille ham, så var Anders og jeg med det samme fyr og flamme. Vi kan begge se en fremtidig karriere som selvstændig købmand for Mikkel, selvom vi vil være trætte af at miste ham,” siger Christian inden Anders tager over:

“Vi vil gerne bygge videre på Mikkel, for han er en stor del af REMAs kultur i vores butik. Kulturen er selvforstærkende, hele vejen fra den yngste til den ældste i butikken. Vores største mantra er, at vi vår på arbejde og driver butik med højt humør, og det prøver vi at leve op til hver eneste dag. Her er Mikkel en god støtte for os, men også for de mange medarbejdere, for det er vigtigt at alle trives her, og det er Mikkel med til at sikre, specielt, når vi ikke er i butikken,” siger Anders.

Her kan du læse en anden artikel om REMA 1000 talentskolen

Anders fortæller videre, at du kan kun blive indstillet til talentskolen via dine chefer i butikken, regionschefen og HR afdelingen i REMAs hovedkvarter. Alle skal vurdere dig og sige ja, inden du får lov at komme med.

“På talentskolen skal du afsted et antal gange i løbet af året, og hvor du så kommer tilbage til forretningen, og skal bruge de værktøjer, som du har lært. Det har vi i forretningen også stor gavn af, når Mikkel har været afsted, for så lytter vi til ham, så vi også kan blive bedre. Mikkel er en stor ressource, som bliver svær at undvære,” siger Anders.


Se og hør her Mikkel selv fortælle, hvad hans arbejde betyder for ham, og hvorfor han er glad for at være på REMA 1000 talentskolen:

Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Emil Schmidt Øgaard

    Han er sådan en god medarbejder. Meget imødekommende, glad og positiv. Han er vores grund til fast at handle i Rema 1000.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *