Den 18. juni 2022 havde Bridgestone i Søften dækket op for at fejre deres 50-års jubilæum i Danmark. Derfor var leverandører, kunder og alle andre interesserede inviteret til at fejre jubilæet hos Bridgestones danske hovedkvarter i Søften, og der var nok at se og smage på for de mange fremmødte.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Dæk, dæk og endnu flere dæk var der masser af foran Bridgestones store lagerbygning i industrikvarteret i Søften. Det var dog ikke høje stabler af dæk, der mødte de mange besøgende på pladsen, men i stedet stod der er en ret skrap Lamborghini, fem flotte motorcykler, veteranlastbiler, almindelige biler, traktorer og en ualmindelig skarp traktor til traktortræk, som lød meget, meget højt, da der blev tændt for motoren, som du kan se og høre her:

Du skulle have været der selv, for hold da op, det var højt, da traktoren blev startet op.
Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Det, som alle bilerne på pladsen havde til fælles, var, at de alle bar dæk fra Bridgestone, og som jeg talte med Landechef fra Bridgestone, Ulrik Uhrenholt og Marketing Manager, Lotte Bodilsen, om, er det, at ingen af os kan cykle på vejen, køre en tur eller tage bussen uden at der er dæk involveret på den ene eller andet måde.

Ulrik, hvorfor er dæk så vigtige på et køretøj?

“Dæk er noget af det vigtigste for sikkerheden, når du kører. Dækkene er, hvad der holder dig fast på vejen, og dækkene sørger også for, at overføre kræfterne til vejen, uanset om du skal bremse eller accelerer,” fortæller Ulrik inden Lotte tager over:

“Det er fint nok, at du har ABS og ESP og alle mulige andre sikkerhedssystemer i din bil, men hvis du ikke har nogle ordentlige dæk, så kan de elektriske systemer ikke rigtigt hjælpe dig. Kører du rundt på sommerdæk, og vejen er glat og der er minus to grader, så hjælper det ikke ret meget, hvis du glider rundt på vejen. Det er vigtigt, at du bruger det rigtige dæk på dit køretøj, alt efter sæson og vejrlig,” siger Lotte.

Lotte Bodilsen og Ulrik Uhreholt - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lotte Bodilsen og Ulrik Uhrenholt har begge arbejdet i mange år hos Bridgestone, og er glade for deres danske hovedafdeling i Søften, og at de kunne vise herlighederne frem i forbindelse med fejringen af Bridgestones 50-års fødselsdag i Danmark. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvorfor holder I så fest og åbent hus i dag?

“Vi har inviteret til fest for at fejre, at Bridgestone nu har været i Danmark i 50 år, og det ville vi gerne fejre med vores kunder, leverandører og alle andre, der har haft lyst til at kigge forbi. Der er lidt for enhver smag, både til ganen og til øjnene, og så kan de yngste også prøve at køre en tur på gokart,” siger Lotte.

Lotte har været i firmaet i 18,5 år, næsten siden at Bridgestone flyttede ind i deres danske domicil i 2001, og hun er rigtigt glad for at arbejde i firmaet, det samme er Ulrik, som har været her i ni år og selv bor i Søften.

“I dag er vi cirka 50 ansatte, og dengang jeg startede var vi 35, så det har været en god og stabil udvikling. Generelt har vi mange med en lang anciennitet, for medarbejderne er rigtigt glade for at være her, og vi oplever også at medarbejdere forlader os, for at prøve andre jobs, men kommer tilbage igen, fordi de savner at arbejde er. Det er en god indikator på, at folk er glade for at være her,” fortæller Ulrik, inden jeg siger tak for interview, og selv vil gå rundt og kigge lidt på de mange aktiviteter, og smage på de lækkerier, som Havnens Perle fra Aarhus serverede for de mange gæster på pladsen.

Mange dæk kræver meget plads, og det har Bridgestone Danmark også, og så var det heldigt, at der var plads til de mange aktiviteter foran hallen, da der var åbent hus hos Bridgestone i forbindelse med deres jubilæum.
Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Her kan du se lidt flere billeder fra arrangementet hos Bridgestone den 18. juni 2022.