Uhresalen var søndag eftermiddag den 6. marts fyldt af glade mennesker, der nød musik og sang fra den “Nye Salmetrio”. En trio der fortolker salmer og Leonard Cohen sange på fornemste vis, og hvis du ikke havde mulighed for at opleve koncerten, så læs mere om herunder, hvad du gik glip af.

AF Anders Godtfred-Rasmussen

I Uhresalen prydes væggene af Arnt Uhres kunstværker, hvor motiverne kigger ud på den udsolgte sal denne søndag i marts, og hvor publikum lytter til tonerne fra Pojken Flensborg på flygel, Anette Buonaventsen sprøde stemme og Ulrik Busts saxofon.

De står alle tre foran det store vindue, der fylder hele væggen og giver lys til salen og musikken, mens vi alle venter spændt på hvilke salmenumre og Leonard Cohen sange vi skal høre de næste 102 minutter som koncerten varer.

Inden trioen startede bød Pojken velkommen og fortalte lidt om, hvad vi alle kunne forvente denne eftermiddag, med salmer fra salmebogen og “100 salmer”, samt sange på dansk og engelsk oprindeligt skrevet af Leonard Cohen, men musisk fortolket af “Den Nye Salmetrio”.

Pojken Flensborg - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Latteren var høj, når Pojken talte mellem numrene, og publikum morede sig over hans anekdoter. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Trioen lagde ud med et stille nummer – “Spænd over os dit himmelsejl” med tekst af Leif Rasmussen, hvor vi allerede i det første nummer fik fornemmelsen af den styrke, som Anettes stemme har og gav os gennem de mange numre i løbet af koncerten.

Anette synger i Uhresalen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Vi fik mange prøver på Anettes sangstemme i løbet af koncerten, og sikke en stemme, som så smukt formidlede de mange tekster. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mellem hvert nummer gav Pojken et fint lille oplæg, med historier omkring hvert nummer, hvem der har skrevet det og hvorfor “Den Nye Salmetrio” har valgt at bruge den enkelte salme i deres repertoire.

I den første halvdel af koncerten, var sang og musik fra salmebogen og “100 salmer”, hvorefter vi i anden del fik at høre Leonard Cohens sange oversat til Dansk af Anders Dohn, men musisk fortolket af “Den Nye Salmetrio”.

Det modne publikum - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Publikum var meget opslugt til koncerten, og fulgte med mellem snak fra Pojken Flensborg, musik og sang. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Pausen mellem koncertens to dele blev brugt af mange til hyggesnak, kaffe og kagetapas og enkelte gik rundt og så på den mange værker af Arnt Uhre, der hænger på væggen i Uhresalen frem til den 8. april.

Du kan læse en artikel om ferniseringen af Arnt Uhres udstilling her

Pojken vendte veloplagt tilbage efter pausen med en introduktion til de fem Leonard Cohen sange, som trioen skulle spille for os denne søndag. Fire af dem fem sange blev sunget på dansk, det var kun “In my secret life” der blev fremført på originalsproget.

Ulrik Bust på Saxofon - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Bysbarnet fra Hinnerup, Ulrik Bust, gav mange eksempler på hans formidable spil på saxofon. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Koncerten sluttede af med nummeret “Hallelujah” oversat til dansk, og hvor hele salen sang med på omkvædet, som det måske kan fornemmes på dette lydklip:

Der er ingen tvivl om, at de tre musikere kan deres kram. Med enkle midler får de musikken og sangen formidlet til publikum, der alle som en sad tilbage med en stor oplevelse af hvordan de danske salmer og Leonard Cohens sange kan fortolkes anderledes, end hvad vi normalt hører i radioen eller kirken.

Normalt spiller trioen også i kirker over det ganske land, men i anledning af Favrskov Bibliotekernes tema om tro i dette forår, så var koncerten flyttet til Uhresalen i stedet for, og det kunne alle tilhørerne glæde sig over.

Du kan se en video med udpluk fra musikken her, og en lille forklaring om, hvem Den Nye Salmetrio er:

En skøn eftermiddag med sang og musik var slut, med fine fortolkninger af de mange salmer og sange fra Leonard Cohen, og for tilhørerne var det også muligt at købe musikken på CD, som Pojken, Anette og Ulrik alle tre lavede deres autografer på, inden vi kunne komme ud og nyde eftermiddagsolen over Hinnerup.

Den Nye Salmetrio på CD - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Hvis du ønsker et fysisk eksemplar af Den Nye Salmetrios musik, så kan den købes på CD. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Sætliste fra koncerten:

Den Nye Salmetrios sætliste til koncerten

Spænd over os dit himmelsejl – tekst af Leif Rasmussen
Guds nåde er en vintergæk – tekst af Simon Grotrian
Du som har tændt milioner af stjerner – Johannes Johansen
Du kom med alt det der var dig – Jens Rosendal
Du satte dig selv i det nederste sted (Rocksalmen) – Merete Wendler
Du virker i det stille – Iben Krogsdal

Pause

For skønheds skyld – tekst af Leonard Cohen – oversat af Anders Dohn
Fugl på en snor – tekst af Leonard Cohen – oversat af Anders Dohn
Isaks Historie – tekst af Leonard Cohen – oversat af Anders Dohn
In My secret life – tekst af Leonard Cohen
Hallelujah – tekst af Leonard Cohen og oversat af Steffen Brandt.