Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Escape To Victory – Hadsten Bio

juni 9, 2023 @ 18:30 - 21:30

Escape to Victory Hadsten Bio

Special event med besøg af Søren Lindsted

Filmen ”Escape to Victory” fra 1981 foregår i starten af anden verdenskrig. I en tysk fangelejr bliver der arrangeret en fodboldkamp mellem de allierede krigsfanger og et hold fra den tyske Wehrmacht. Men hvad der oprindelig var tænkt som et sportsligt opgør for moralens skyld, er i kulissen et stort propaganda event for tyskerne. Og for de allierede er det en mulighed for at forsøge en masse-flugt lige under næsen af nazisterne på et fyldt stadion i Paris. Men da kampen kommer er spørgsmålet, om spillerne vil tabe mere end en kamp, hvis de flygter…

”Escape to Victory” eller ”Victory” som den hedder i USA, er instrueret af mastodont-filmskaber, john Huston, og har Sylvester Stallone, Michael Caine og Max Von Sydow på rollelisten. Og filmen er spækket med virkelige fodboldspillere i forskellige roller. Først og fremmest historiens største spiller, netop afdøde Pelé.

Men der er også den legendariske helt fra VM i 1966, Bobby Moore fra England, Osvaldo Ardiles, der få år forinden havde vundet VM 1978 med Argentina, og Mike Sommerbee, legende fra Manchester City. Der er også hele 7 spillere fra Irland, Skotland og England, der spillede for den engelske klub, Ipswich Town. Ipswich var i starten af 1980’erne et af de bedste hold i Europa. Og så er der store spillere af forskellige nationaliteter, der skulle repræsentere de allierede og de tysk besatte lande i Europa. Paul Van Himst (Belgien), Kazimierz Deyma (Polen), ”Co” Prins (Holland) og Hallvar Thoresen (Norge).

Og der er også en dansk spiller med i filmen: Søren Lindsted!

Som er aftenens eksklusive gæst i Hadsten Bio.

Søren Lindsted spillede som professionel fodboldspiller for FC Twente i den hollandske æresdivision, da han i 1980 blev kontaktet og spurgt, om han ville medvirke i en film med Sylvester Stallone, Michael Caine og Pelé.

Denne fredag aften vil Søren Lindsted inden filmen deltage i en Q & A, som bliver styret af Tommy Prang Vonsyld. Her vil vi tale om Sørens fodboldkarriere. Herunder tiden i Holbæk i 2. division, der bl.a. bød på en vanvittig dramatisk afslutning på sæsonen i 1978, hvor Søren i overtiden af kampen mod IHF fra Århus scorede det magiske mål nr. 30, der gjorde ham til den første vinder af TIPS-bladets topscorerpris. Dette udløste en check på 30.000 kr., men måske mere vigtigt: Det fik ham på radaren hos FC Twente. Godt 8 år som professionel spiller i Holland og Belgien blev det til, inden karrieren blev afsluttet tilbage i Holbæk i 1990.

Men som optakt til aftenens film, skal vi selvfølgelig tale om den sommer i 1980 i Ungarn, hvor Søren Lindsted medvirkede i en kæmpe Hollywood produktion. Hvordan Søren i det hele taget fik jobbet, og masser af insider-historier og anekdoter om hvordan det var at se en kæmpe instruktør i arbejde, hvordan man fik filmet den dramatiske kamp, og hvordan det var at været tæt på film-stjerner som Sylvester Stallone og Michael Caine. Men også hvordan det har været som 22-årig fodboldspiller, at hænge ud og spille med nogen af de største fodboldspillere i verden. Søren Lindsted kan som den eneste dansker prale af at have spillet bold med selveste Pelé…

Der vil være rig mulighed for publikum til at stille spørgsmål til aftenens gæst.

Vi starter vores event kl. 18:30.

Dørene åbner 1 time inden, og der vil være vin, øl og kaffe inkluderet i billet-prisen.

Efter vores Q & A med Søren Lindsted vil der være en lille pause.

Spilletiden for ESCAPE TO VICTORY er 116 min.

”Escape to Victory” har gennem tiden fortjent fået en stigende kult-status. Den har sin egen plads i historien som krigsfilm, og er uden sammenligning den bedste foldbold-film der findes! Det skal blive en fornøjelse af se John Hustons stil-sikre billeder oppe på det store lærred, og få Bill Conti’s ansporende og opildnende musik blæsende igennem hele salen!

OBS! Versionen der vises i Hadsten Bio er i et DCP format (Digital Cinema Package), der ekstraordinært er hentet fra UK, og forventes derfor ikke at have danske undertekster.

Detaljer

Dato:
juni 9, 2023
Tidspunkt:
18:30 - 21:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://www.hadstenbio.dk/movie_details/7686_date=2023-06-09

Sted

Hadsten Bio
Nørregade 6
Hadsten, 8370 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside