Borgmester Lars Storgaard var meget glad, da han fik fortalt om det gode samarbejde, som Favrskov Kommune har med REMA 1000 i Søften. Her har butikken mere end 15 ansatte, der har brug for lidt ekstra hjælp og støtte fra Favrskov Kommune, men også fra Christian Møller, Anders Riis og de andre ansatte i REMA 1000.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

REMA 1000 i Søften har mere end 120 ansatte fortæller købmand Christian Møller mig få minutter før Borgmester Lars Storgaard skal komme på besøg i butikken. Han, Anders Riis og et par medarbejdere har sørget for at butikken og lageret er helt ryddet op inden kommunens øverste chef kommer forbi, for at høre nærmere om butikken, men også hvordan ledelsen i REMA 1000 i Søften ser samarbejdet mellem butik og jobcentret i kommunen.

“Ud af de 120 medarbejdere, så har vi 15, der arbejder her med en eller anden form for hjælp eller tilskud fra kommunen. Derfor er det et samarbejde, som vi er rigtigt glade for,” siger Christian Møller, hvorefter Anders Riis tager over:

“Det er ikke kun fordi der bliver givet et økonomisk tilskud til at få sårbare mennesker i arbejde, men også fordi vi har mulighed for at hjælpe mennesker i arbejde igen, som har haft det svært eller måske været ude for en ulykke, og skal have hjælp for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen,” siger Anders.

Christian kalder på Lene Andersen, som arbejder i et fleksjob i REMA 1000. Hun har været i gang med at sidde ved kassen, men skal være med i samtalen med borgmesteren, når han kommer.

Lene, hvad laver du i REMA 1000 i Søften?

“Jeg er ansat i et fleksjob i 12 timer om ugen, og er her primært fra 7 – 11 om formiddagen. Jeg sidder mest ved kassen, fordi jeg har en knust knogle i min ankel, som gør at jeg ikke kan stå ret meget op ad gangen, og derfor sidder jeg ved kassen, når jeg er på arbejde,” siger Lene.

Borgmesteren træder ind på lageret og går rundt og siger goddag til alle medarbejderne, inden han siger goddag til Christian og Anders. Han smiler da han ser væggen, hvor der står GULDHOLDET, og han skal en tur op på pallerne for at få taget et billede med Christian og Anders.

Borgmester Lars Storgaard var glad for at besøge REMA 1000 i Søften og se den store succes butikken har fået, men også for at høre om det succesfulde samarbejde mellem REMA 1000 og jobcentret i kommunen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Borgmester Lars Storgaard var glad for at besøge REMA 1000 i Søften og se den store succes butikken har fået, men også for at høre om det succesfulde samarbejde mellem REMA 1000 og jobcentret i kommunen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Glade for jobcentret

I personalekantinen er der dækket op med kaffe og fastelavnsboller, og mens der bliver delt rundt, så er det borgmesterens tur til at spørge ind til samarbejdet mellem REMA 1000 og jobcentret i Favrskov Kommune.

“Det er virkeligt godt, vi har samarbejdet i flere år, og de konsulenter vi taler med i jobcentret, de ved efterhånden, hvilken type medarbejdere vi søger efter, når vi taler med dem,” siger Christian.

Borgmesteren kigger på Lene, og spørger hende, hvordan hun fik sit job hos REMA 1000, og Lene svarer, at det var hende selv, der stak en ansøgning i hånden på Christian, en dag hun var forbi for at handle.

“Han sagde godt nok, at de ikke lige havde brug for en fleksjobber lige da jeg kom forbi, men da jeg talte med ham igen nogle uger senere, så var der en plads til mig, og jeg glædede mig til at komme i gang igen, også selvom det kun er 12 timer om ugen,” siger Lene.

Hun forklarer, at hun var ved at give op, og ikke længere troede på, at der var et job for hende at finde. Hun havde gået et stykke tid derhjemme og været ledig, og savnede kolleger og en hverdag at stå op til.

“Jeg var langt nede i kulkælderen, og synes ikke det var ret sjovt længere. Det sled på min psyke, at jeg ikke havde noget at lave og være sammen med andre mennesker. Det er heldigvis slut i dag, jeg smiler hver gang, når jeg skal på arbejde, og jeg smiler lige så meget, når jeg skal hjem igen,” siger Lene.

Lene Andersen er virkelig glad for sit fleksjob i REMA 1000 i Søften, her har hun gode arbejdsmuligheder, kolleger og så er medarbejdere og chefer gode til at tilrettelægge hendes arbejde, så hun smiler både når hun skal på arbejde og når hun går hjem igen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lene Andersen er virkelig glad for sit fleksjob i REMA 1000 i Søften, her har hun gode arbejdsmuligheder, kolleger og så er medarbejdere og chefer gode til at tilrettelægge hendes arbejde, så hun smiler både når hun skal på arbejde og når hun går hjem igen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Borgmesteren spørger Lene, hvorfor det er godt at arbejde i et fleksjob i REMA 1000:

“Det er det, fordi der bliver taget hensyn til mig, og hvordan jeg har det, når jeg er på arbejde. Hvis det ikke er en god dag for mig, så får jeg nogle opgaver, som passer til det jeg kan klare. Jeg og mine andre kolleger bliver set for hvem vi er, og hvad vi kan klare, og det er jeg meget taknemmelig for. Det er dejligt at have kolleger, der bakker en op, og hjælper hinanden i hverdagen, derfor smiler jeg når jeg skal afsted på arbejde og når jeg skal hjem igen,” siger Lene.

Det er ikke kun Lene, der er glad for at arbejde i REMA 1000 i Søften, Anders fortæller, at for tiden er der en venteliste på 15 ungarbejdere, der gerne vil have et job i butikken, og at de aldrig mangler ansøgere, når nye skal ansættes.

“Vi gør meget for at få vores medarbejdere til at følge sig velkommen og være glade for deres arbejde. Specielt ungarbejderne ser Christian og jeg ikke så tit, fordi de primært er her om eftermiddagen, aften og i weekender, men vi kommunikerer meget med dem alligevel via mobilen. Så de også føler sig set og at vi værdsætter deres indsats i butikken,” siger Anders.

GULDHOLDET er det vigtigste for Christian Møller og Anders Riis, her er alle medarbejdernes billeder hængt på væggen, så de også kan føle, at uden dem er der ikke en REMA 1000 i Søften. Samarbejde og holdånd er vigtige ingredienser for at skabe en succes i REMA 1000 i Søften fortæller Christian Møller. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
GULDHOLDET er det vigtigste for Christian Møller og Anders Riis, her er alle medarbejdernes billeder hængt på væggen, så de også kan føle, at uden dem er der ikke en REMA 1000 i Søften. Samarbejde og holdånd er vigtige ingredienser for at skabe en succes i REMA 1000 i Søften fortæller Christian Møller. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Taler med alle

Efter Borgmester Lars Storgaard har fået talt med Christian, Anders og Lene er det tid til en tur rundt i butikken. Jeg prøver at tale med ham undervejs, men det er svært, for der er flere borgere, der gerne vil have en snak med ham. Det lykkedes dog at spørge ham om, hvorfor han egentlig tager rundt på besøg hos Favrskov Kommunes virksomheder:

“Det er vigtigt for mig at komme ud og mødes med kommunens borgere og virksomheder, se hvad der sker, og hvordan erhvervslivet oplever samarbejdet med kommunen,” siger Lars.

Hvorfor er det vigtigt, at Jobcentret i kommunen samarbejder med fx REMA 1000 og andre virksomheder med at få mennesker i job?

“Fordi mange mennesker vil gerne kunne tjene sin egen løn. De vil gerne have noget at stå op til og have sociale kontakter på arbejde. Hvis du fx får førtidspension, så kan det være slut for dig, så er der ikke et arbejde, eller andet at stå op til. I et fleksjob, der har du kolleger og en social kontakt der forhåbentlig gør dig glad. Det virker det også til her i REMA 1000. At de er gode til at tage sig af deres medarbejdere, også dem som kan have det svært,” siger Lars Storgaard, inden der er en anden borger, der gerne vil have et par ord med Borgmesteren.

Efter at have set resten af forretningen er besøget ved at være slut, og da Borgmesteren er gået ud ad døren, så taler jeg med Christian om, hvad han selv har fået ud af besøget.

“Det betyder rigtigt meget, at vores borgmester har lyst til at komme og besøge vores butik her i Søften, og at vi har fået mulighed for at tale med ham om forretningen, men også samarbejdet med kommunen. For det er vigtigt, at vi har et godt samarbejde med kommunen og Jobcentret, så vi får de rigtige medarbejdere til de rigtige stillinger. Så vi kan hjælpe mennesker videre i deres arbejdsliv, og vi får nogle gode kolleger her i butikken. Det har været et rigtig fint besøg, og Lars Storgaard er helt sikker velkommen en anden gang,” siger Christian Møller, der er købmand i REMA 1000 i Søften.

Vi støtter Søften Nyt

Læs flere artikler fra Søften Nyt

Lave mad over gasblus - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Danser efter strømmens pibe

andersgodtfredjun 28, 20246 min read

De russiske bombardementer giver store strømafbrydelser i Ukraine, der tvinger…

Yoga i Søften Forsamlingshus - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Du kan lære Yoga i Søften Forsamlingshus

andersgodtfredjun 25, 20245 min read

For Karin Magdalena Frimodt, er stærkere muskler, ro i sindet…

Astrid Givard i hjemmet- Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Astrid hjælper kvinder med at føde

andersgodtfredjun 20, 20248 min read

Da Astrid Givard skulle føde sit første barn i 2008,…

Danmark - Sovjet 5. juni 1985 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mandagens Anmeldelse – En fuldstændig vanvittig kamp

andersgodtfredjun 17, 20243 min read

Af Anders Godtfred-Rasmussen I de her EM tider er det…

Forsidebillede til Favrskov Fotoklubs udstilling i Uhresalen fra den 13. juni til 2. august 2024.

Fotoentusiaster udstiller i Uhresalen

andersgodtfredjun 14, 20246 min read

Fra Stankelben og bier til portrætter, forladte huse og en…

Billede af Stefan Weichert og en kilde han taler med i det Østlige Ukraine - Søften Nyt - Foto: Stefan Weichert.

Nær fronten er det ‘Det Muliges Kunst’

andersgodtfredmaj 31, 20246 min read

Det er et større puslespil at få en reportagetur i…