Jægersoldat nummer 200, Lars Møller, forlod efter 25 år Jægerkorpset for at prøve andet i sit liv end at være soldat. I dag hjælper han mennesker til at blive en bedre udgave af sig selv, med hjælp til selvhjælp. Du kan komme og høre Lars Møller fortælle om sit liv som jægersoldat og vejleder den 9. september i Søften Kultur- og Idrætscenter.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Som 22-årig i 1984 gennemførte Lars Møller optagelsesprøven til Jægerkorpset, og blev Jægersoldat nummer 200. I de næste 25 år arbejdede og levede han i Jægerkorpset, indtil en dag det gik op for ham, at han skulle prøve noget andet med sit liv.

“Jeg skulle hjem til mine børn og samtidigt prøve noget andet. Jeg har rejst verden rundt og deltaget i missioner mange steder. Jeg tænkte at 25 er et godt tal, også hvis jeg skulle prøvet noget andet i mit liv, og mit selvstændige liv har også givet mig mange oplevelser og jeg har hjulpet mange mennesker til at blive en bedre udgave af sig selv. Det er også, hvad jeg holder foredrag om,” siger Lars Møller.

Hvorfor blev du Jægersoldat?

“Det var ikke en drøm, jeg havde, mere at det jeg oplevede som værnepligtig. At være i en symbiose med andre mennesker, det med de fysiske udfordringer, de spændende og komplekse opgaver, og så det at skulle løse dem med andre mennesker. Det ville jeg gerne have mere af, og derfor søgte jeg ind til Jægerkorpset,” siger Lars.

Lars Møller - Søften Nyt - Foto: Pressebillede.
Lars Møller holder foredrag og hjælper mennesker og virksomheder til at udvikle sig. Foto: Pressebillede – Søften Nyt.

Hvad har du kunnet bruge din militære uddannelse til som selvstændig?

“Som soldat var jeg et sted, hvor jeg og mine kolleger blev presset rigtigt langt ud i vores arbejde. Vi har været i nogle situationer, hvor vi har skullet agere under et voldsomt pres. Hvor kommunikationen skal være klar og tydelig og at du skal kunne indrømme dine fejl, og lære af dem, fordi det har stor betydning for udviklingen af dit eget liv,” forklarer Lars.

Lars driver i dag sit eget firma, Mindscout, hvor han underviser og coacher virksomheder, erhvervsliv og enkeltpersoner til, ifølge ham selv, det uforløste potentiale, der ligger i os alle, og som vi selv kan være med til at finde frem.

“At du kan blive bedre til at styre dig selv og dit liv og lede dig selv i den rigtige retning. Bare det, at du beslutter dig for at gøre en ændring i dit liv, så er du allerede godt på vej. Vi har dog tit svært ved at beslutte os, for hvad er det, som vi egentlig går glip af eller måske miste, hvis vi kaster os ud i noget nyt. Det kan være svært at tage en beslutning om ændringer i sit eget liv, men det er der, jeg kan hjælpe dig og andre på vej,” siger Lars.

Jægerkorpset afsted - Søften Nyt - Foto: Pressebillede.
Som soldat skal du kunne stole og samarbejde med andre og lære af dine fejl. Foto: Pressebillede – Søften Nyt.

Jeg kan, Jeg vil, Jeg tør

Du taler om et personligt ansvar, om at lykkes og lave ændringer i sit liv, men hvad skal der till for at det kan lykkes?

“At du bliver ved med at prøve, for det kommer ikke til at lykkedes fra den første dag. Du skal øve dig, øve dig og øve dig. Jeg har været på fem forskellige landshold, fordi jeg er blevet ved, har øvet mig og er blevet dygtigere. Det kommer ikke af sig selv. Det var også noget at det, der var mest spændende ved at være i Jægerkorpset. Jo mere vi trænede, jo mere vi lærte af vores fejl, jo dygtigere blev vi. Når du gør det, så kan du faktisk gå hen og blive rigtigt god til nogle ting,” forklarer Lars.

Lars på tur - Søften Nyt - Foto: Pressebillede.
Lars har som soldat og i fritiden udfordret sig selv og presset sine grænser længere ud. Som Jægersoldat ved han, hvad mennesker kan og han hjælper andre til at blive en bedre udgave af sig selv. Foto: Pressebillede – Søften Nyt.

Han fortæller, at det koster noget arbejde, at have det fokus, men at når vi knækker koden, så er det det hele værd.

“Det kræver disciplin, og evnen og lysten til at arbejde med sig selv, men når det lykkedes for det, når du oplever de ændringer, du blev enige med dig selv om, så giver det et kæmpe boost i selvtilliden. Disciplinen er her vigtigere end kvaliteten i det du gør, for du skal lære dig selv, at du skal blive ved, og øve dig med at have fokus på et mål over længere tid,” siger Lars.

Lars nævner også, at det også er vigtigt at kunne trække sig tilbage, lave noget andet og ikke kun fokusere på sine mål og ønsker, men have et sted, hvor du tanker op, når du ikke arbejder.

“Jeg brugte meditation meget, da jeg var i Jægerkorpset, og jeg bruger det stadig i dag. Jeg er også naturfotograf. Det er vigtigt at have noget, som giver dig ny energi. Hvor du kan slappe af, geare ned og lade op igen. Det og meget mere, kan du høre med om, Anders, hvis du kommer til mit foredrag i Søften Kultur- og idrætscenter den 9. september,” siger Lars Møller, Jægersoldat nummer 200 og et meget spændende bekendtskab at lytte til.

Faktaboks
Søften Kultur- og Idrætscenter holder foredrag med Lars Møller den 9. september 2023. Læs mere om arrangementet her, også hvordan du kan købe billetter til foredraget. Du kan læse mere om Lars Møller på – https://www.lars-moller.dk.