Siden Victor var helt lille blev han slæbt med i hallen for at se sin far spille badminton,  I dag er han 20, og så er træner og frivillig i Søften GF Badminton. Han er rigtig glad for at kunne hjælpe til i foreningen.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Søften Kultur-  og Idrætscenter (SKIC) fylder rigtigt meget i manges liv. Her kan du gå til håndbold, bordtennis, fitness, Zumba, badminton og meget mere. En af de mennesker, som kommer rigtigt meget i hallen, er Victor Herløv Nørager på 20. Han er født og opvokset i Søften.

Fra han var helt lille, tog hans far ham med i hallen, hvor faderen spillede badminton. Som fireårig fik han en ketcher stukket i hånden, og som syvårig blev han meldt ind i Søften GF Badminton på begynder-holdet.

Hvorfor spiller du badminton, Victor?

“Det gør jeg fordi, at det er en sport, hvor det går rigtigt stærkt, og hvor du skal være vågen hele tiden. Du bliver meget hurtigt straffet, hvis du laver en fejl i en kampsituation, det gælder både i single- og i double-kampe, og så får du også brugt hele din krop,” siger Victor. 

Vi sidder foran Café SKIC, mens der kommer rigtigt mange mennesker forbi, og taler sammen om det at komme i hallen og bruge tid på de fritidsaktiviteter, som vi hver især kan gå til. 

“Jeg har brugt rigtigt meget tid her i hallerne, min far har flere gange sagt til mig, at jeg skal prøve at skrive ned, hvor mange timer jeg bruger i hallen, og hvor mange jeg bruger derhjemme. Her bliver SKIC efterhånden mit andet hjem, mener min far,” siger Victor med et smil. 

Han bruger mange timer i hallerne, fordi badminton er en stor del af hans liv. Han har, siden han blev 18 år, været træner for flere hold i Søften GF Badminton.

Hvorfor er du badmintontræner?

“Jeg kom allerede på hjælpetræner kursus, da jeg blev 14, fordi klubben havde brug for flere hjælpetrænere, da vi havde en stor tilgang af nye spillere. Da jeg så blev 18, så fik jeg mulighed for at få mit eget hold, og jeg synes, at det er rigtigt sjovt at kunne træne andre,” siger Victor.

Hvad giver det dig selv, at være træner?

“Glæde. Det giver mig glæde. Det at kunne hjælpe andre og se dem udvikle sig som spiller og menneske, og så vil jeg også gerne give noget tilbage til klubben. Jeg får godt nok penge for at være træner, men jeg hjælper også til som frivillig i andre sammenhænge. Når der er stævne eller i andre sammenhænge,” forklarer Victor.

Læs med her om stævne i SKIC, som Victor var med til at arrangere.

Fodbold har også fyldt meget i Victors liv, men efter en lyskeskade i en kamp, har det ikke været muligt for ham at spille fodbold længere. Badminton har han dog holdt ved, og selv om han er træner, så spiller han også stadig i klubben.

“Jeg har været medlem i Søften lige siden jeg var lille, og nu spiller jeg i seniorafdelingen. Vi har en seniorafdeling med badminton-klubben i Hinnerup, der hedder Team Favrskov, og der spiller jeg nu, så jeg også kan holde mig selv i gang,” siger Victor.

Hvad laver du, når du ikke spiller eller træner badminton?

“Jeg er i gang med et sabbat år, hvor jeg skal finde ud af, hvad jeg skal lave senere i mit liv. Jeg har arbejdet i Salling Groups IT-supportafdeling, og skal her i foråret på en længere studierejse med en kammerat. Vi skal til Maldiverne, Sri Lanka og Australien sammen med næsten 30 andre unge mennesker i alderen 18 – 23, og så skal jeg finde ud af, om jeg skal fortsætte med at være træner i klubben efter sommerferien, og hvad der ellers skal ske i mit liv,” siger Victor.