Er du frivillig i en forening i Favrskov, så kan du helt gratis komme med til fejring af alle frivillige i Favrskov Kommune den 30. september i Sløjfen i Hadsten, det fortæller Anne Meta Nielsen og Lena Leth Jensen fra Frivilligcenter Favrskov om i denne artikel.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Vi kender alle til det at være frivillig, vores mange sportsforeninger, foredragsforeninger, menighedsråd og de mange andre foreninger vi har i Favrskov, og resten af landet, de kan ikke fungere uden frivillig arbejdskraft.

Det støtter FrivilligCenter Favrskov op om hver eneste dag fra centrets adresse på Østergade 4 i Hadsten, og Anne Meta Nielsen, der er leder af centret vil derfor gerne invitere alle frivillige i Favrskov til en eftermiddag, hvor det er de frivillige, der er i centrum, og får en stor tak for alt deres arbejde.

“Frivillig fredag den 30. september er en eftermiddag i de frivilliges tegn, hvor vi på to timer fra 16:30 til 18:30 fejrer de frivillige. Borgmesteren holder en tale, vi laver en quiz, der er god tid til at tale sammen og netværke, og så sørger vi også for mad og musik,” fortæller Anne.

FrivilligCenter Favrskov logo - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
FrivilligCenter Favrskov er åben alle ugens dage, hvis du har brug for hjælp til at skaffe flere frivillige til din forening, eller du gerne vil være frivillig, og ikke ved, hvor du skal henvende dig.
Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Anne har selv været frivillig i mange år, før hun i første omgang blev frivillig i centret, og i anden omgang blev leder af centret.

“Jeg er vokset op i Hadsten Kommune, og har fra barnsben lært hjemmefra og i foreningerne, at for at fællesskabet han hænge sammen, så er det nødvendigt at der er mennesker, som hjælper til uden at få løn for deres arbejde. Så andre kan deltage i fællesskabet, om det er til idræt, spejder eller i den lokale rideklub, hvor jeg selv kom i mange år, og så har jeg også arbejde med frivillighed i mine tidligere jobs,” forklarer Anne.

Hun siger, at for mange er det en selvfølge at stille op, men det ikke er så tit, at de frivillige bliver fejret, og det vil centret gerne gøre noget ved.

“Vi har tidligere holdt en fest for alle frivillige, nu er det lavet om til et lidt kortere arrangement fredag eftermiddag, hvor det er de frivillige selv, der er i centrum. Alle landets frivillig centre holder frivillig fredag samme dag, for at fejre og hylde alle frivillige i Danmark, men vi vil gerne have mange flere med,” siger Anne.

Hvornår er du frivillig?

Lena Leth Jensen er formand for FrivilligCenter Favrskov, og hun har brugt sin fritid i uge 38 på at køre Favrskov tynd for at udbrede budskabet om centret og om at der er Frivillig Fredag den 30. september.

“Vi har været i alle de større byer i kommunen den seneste uges tid, og talt med mange af de mange mennesker, der bor i kommunen. Det har mest været ved supermarkeder og skoler, vi har besøgt, og heldigvis er der mange, der gerne ville snakke med os om at være frivillig,” siger Lena.

Lena skal videre - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lena har kørt mange kilometer rundt i uge 38 for at sprede det frivillige budskab, og hun håber at der dukker mange op til Frivillig Fredag den 30. september 2022 i Sløjfen i Hadsten. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hun oplevede da også ofte, at folk ikke selv mente, at de var frivillige, selvom de måske sidder i en bestyrelse i en forening.

“Jo, hvis du gør et stykke frivilligt arbejde for et fællesskab, så er du frivillig, og så vil vi gerne fejre dig, men du skal bare lige huske at melde dig til inde på vores hjemmeside, eller ringe til os, hvis du har spørgsmål,” forklarer Lena.

Hun er selv frivillig i centret, på Ungdomsskolen i Favrskov og i et uddannelsesudvalg på Aarhus Business College. Så hun kender selv til at få alle de frivillige ender til at nå sammen, for at støtte op om fællesskabet, og derfor glæder hun sig og til at fejre de frivillige den 30. september.

“Vi holder frivillig fredag den 30. september om eftermiddagen, så de frivillige også kan nå hjem og holde fri fredag aften sammen med familien. Vi håber bare på, at det er rigtigt mange, som kan komme og blive fejret. Sidste år holdt vi det i Hinnerup, i år er det i Sløjfen i Hadsten, og næste år bliver det et andet sted i kommunen. Vi glæder os, og det håber vi også, at de frivillige gør, og at der er så mange som muligt, der får meldt sig til og dukker op. Alle får også lige en goodiebag med hjem bagefter, så der er lidt at hygge sig på derhjemme,” siger Lena, inden hun siger farvel, sætter sig ind i bilen og skal videre i hendes frivillige program, der er stadig meget, der skal planlægges inden Frivillig Fredag den 30. september.

Faktaboks.
FrivilligCenter Favrskov er en forening, der er sat i verden af Favrskov Kommune, og med økonomisk støtte fra kommunen og socialministeriet hjælper alle frivillige foreninger i Favrskov. Centret tilbyder understøtning og rådgivning om frivillighed, om GPDR regler for foreningerne, hjælper med at skaffe frivillige til foreningerne, og andre opgaver, der drejer sig om frivillighed.
FrivilligCenter Favrskov er hjemmehørende i den gamle stationsbygning i Hadsten på Østergade 4 på første sal, og du kan læse mere mere om centret på www.frivilligcenterfavrskov.dk

Program for Frivillig Fredag

Program for Frivillig Fredag - Søften Nyt - Grafik fra FrivilligCenter Favrskov.